Дали се што е скапо е и квалитетно?

Член од
9 февруари 2008
Мислења
542
Поени од реакции
15
nemora da znaci...jas totalno se razocarav cizmite gi kupiv 3 500 i zosto po eden mesec se skinaja:( a na kef mi bea kupeni..
 
Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Вообичаено поскапото е поквалитетно, но не е секогаш така...
На пример, пред некое време купив маица по кратки ракави од Gant, ја платив 6-7000 денари и после неколку перења се измешаа боите :S
 
R

RAYTHEON23

Гостин
ne mora da znaci se e vo zavisnost od pazarot..na primer za pokvalitetni materijali fabrikata ke plati poskapo pa iproduktot ke bide poskap...no sto ako proizvoditelot(veke renomiran)najde poevtini materijali no so dostoen kvalitet pak cenata ke bide visoka T.E vo zavisnost od proizvodstvenite trosoci(NO ova se odnesuva na avtomobilska metalska hemiska industrija)
dodeka kaj oblekata na primer imame cesto kopiranje brendovi pa napumpuvaat cena a ne vredat nisto:smir:
 
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
не до секогаш до цената, некогаш е ама не стално
 

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Да,но и немора да значи...
 
T

TaMчЕ

Гостин
Нај искрено мислам дека тоа што е скапо не мора да значи дека е и квалитетно пошто поише од работите што ги имам купено биле демек фирма а одма се скинаа, растегнаа и сл.затоа не морам да значи
 
Член од
8 ноември 2008
Мислења
224
Поени од реакции
2
Немора да значи дека е така, но сепак најчесто тоа што е поскапо е и поквалитетно според мене.
 
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Дали се што е скапо е и квалитетно?

мислам дека е квалитетно се што е скапо
 

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
не мора да значи... во поголемито број случаи ме квалитетно ама... на пример си земал Vans И Quiksilver маица.... по 3то перење кај гушата на работ се кинат... тапа... затоа само DC од сеа од тие марки...
 

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Прво:кај нас нема марки,се е копија,колку и да не изгледа така-така е.
Многу пати се имам така “изгорено“ ќе лупнам пари за нешто што е поскапо мислејќи дека е со најдобар квалитет и гадно ќе се зезнам.Скапи и квалитетни работи само во странство-од земјата од каде што потекнуваат,кај нас тешко.
Прост пример со парфемите-сите се фалш нема еден асален оригинален парфем кај нас иако сите чинат колку што треба и колку што не треба.Затоа во Франција е друга приказна...си го земаш директно од фабрика,си го плаќаш најсолено на свет ама знаеш дека вреди и шо се вика две три капки ти се доволни за да се осети надалеку.
 
D

Delux

Гостин
se so e PREskapo e kvalitentno,znaci kazano vo spuperlativ togas ke znam deka e kvalitetno...inaku se drugo e gola voda:)
 

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Во принцип така треба да биде така е и во поголем дел од случаите сеа има и исклучоци а зависи и за кои работи зборуваме еве пр. патики да земеме не е исто некои од 500 ден да ги купиш а не е исто и да купиш саломон,пума,адидас од 3 000 овие поскапите подолго ќе траат:smir:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom