Дали се уште постои квалитет?

123

Член од
20 април 2005
Мислења
2.156
Поени од реакции
8
Kolku sto znam kvalitetot na kolite paga zaradi se pogolemata elektronizacija t.e. elektronikata koja se instalira od x-bitni i isto tolku nebitni raboti.
Eve nesto interesno:
Koga VW vo Kina pocna koli da proizveduva, kinezive ja naucija cela tehnologija i pocnaa da gi proizveeduvaat istite (normalno so drugo ime) za mnogu poeftino, taka da prodazbata na VW padna mnogu vo Kina (pazar sto ne e za potcenuvanje).
 

123

Член од
20 април 2005
Мислења
2.156
Поени од реакции
8
Da doobjasnam vo prethodniot post (mozda trebase da editiram, valda administratorite ke progleddat niz prsti :) ).
Vo najgolemiot broj defekti sto se javuvaat kaj novite koli e problemot vo elektronikata.
 
Член од
3 март 2005
Мислења
101
Поени од реакции
0
Re: Дали сеуште постои квалитет?

Мистичен напиша:
Која е "цаката"? Има ли сеуште квалитет?
Зависи за што. За облека ич не сакам муабет да праам. Шо викаш еднаш исперија и или рубот заминал или ти дошла маичката изнад пупак и се осеќаш ко у оклоп да се наоѓаш. Две три перења и два броја помала. Си купил бошум саглам фармерки, демек фирма... две три перења и ко у вода мерка да ти земале. Од друга страна за чевли постои квалитет. Барем тука во УСА. Дали биле $20 или $150 душата ке им ја извадиш. За техника исто мислам дека има квалитет. Може ќе ја платиш поскапо ама вреди. Ретки се случаевите тука кога чекаш нешо да ти се расипе за да купиш ново. Е тоа ги прави производите такви какви што се. Ќе го употребуваш две три години, па ќе видиш излегло нешо поубаво и ќе го замениш. Потрошувачката моќ на купецот ги прави производите квалитетни или неквалитетни. :)

Бтњ... имам една сукњичка и едни кондури од Бугарија, ги купив далечната 1999 година... уште душата им ја вадам. :lol:
 
Член од
23 март 2005
Мислења
284
Поени од реакции
2
Se slozuvam deka kvalitetot kaj poznatite brendovi se izgubi a istovremeno im ripnaa cenite. Za primer go zemam Replay. Porano najskapi farmerki bea 120 marki i mozese dusata daim ja izvadis od nosenje i perenje, a sega cenata im e okolu 150 Evra i poveke od dva meseci nemozes da gi nosis se cepaat obavezno. Mene licno ponekogas mi e strav da stavam nesto za perenje da ne se zaebe. :evil: :twisted:
 
Член од
23 јануари 2005
Мислења
1.000
Поени од реакции
8
Acid напиша:
Подобро да носам кул (копија, подобра од оригиналот) маичка од 300 денари, таа да ми се искине за 1 месец и да си купам нова, отколку да платам 2.000 денари за некоја што ќе ми трае 1-2 години.
Iris напиша:
vegas, Acid mislam deka sakashe da kazhe deka i taa od 300den i taa od 2000den se edno te isto (po kvalitet!)
:roll: Se izvinuvam ako greshka sum pretumachil, ama eve ke ostaam Acid da se proiznesi :shock:
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Дали има квалитет? Веројатно тоа оди рака под рака со животот. Кога имаш квалитетен живот имаш и квалитет, а кога немаш, криво и кусо ти е се. Се во денешницава е станато лотарија, ако си среќлија и поефтино да најдеш квалитет убаво, а ако не си...и скапо да платиш, џабе.
 

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Квалите изгледа само уште во Peko и Borovo! :)
 
N

NeMiRnA

Гостин
Odamna vo svetot se odi na kvantitet a ne na kvalitet od pricina sto odamna lugeto imaat doverba vo brendovite pa si dozvoluvaat na cena na starata slava da otstapat od kvalitetot,eftini resursi faktori na proizvodstvo,nekvaltitetna izrabotka,prodazba po stari ceni toa ti e profit,po nekoe vreme pak se vrakaat na kvalitetot povtorno da si vratat reputacija i se taka vo krug.Znaci nema povekje kvalitet,odamna bese definicijata prozivoditelot se trudi da gi zadovoli potrebite na potrosuvacot so proizvodi so dobar kvalitet i funkcionalnost i da ostvari profit,sega e samo profit
 
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Стандардот за квалитет е паднат у денешно време....не мора да значи ако е изгор скупо дека е квалитетно
 

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Dobivas to so plakas , ako platis 70 iljadi eu za dzep dobivas Porshe ako platis 12 dobivas Suzuki :) majtapo na strana platisi ako ne drugo garancii i vrakanje funkcionira:)
 

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Квалитетот во денешно време не е ама во никој однос со цената. Има работи кои поевтино ќе ги купиш и подолго ќе те служат а има некои скпо ќе ги платиш па ќе испадне џабе парите. Значи квалитетот не го гледајте секогаш по цената туку гледајте дал е стварта квалитетна а после иде цената.
Пример Мерцедес се скапи автомобили но на квалтативно ниво паднаа мнооооооооооооогу и повеќе си ја продаваат марката него квалитетот.
 

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Мистичен напиша:
Квалите изгледа само уште во Peko и Borovo! :)
За Борово не знам ама Пеко да!!!
Патики од таму си купив за фудбал и ми траеја 3 години и мука немаа.
А цената ништо не кажува за квалитетот-имаше една емисија на британски канал-тестираа фармерки од 3 фунти и од 100 фунти.Никој не можеше да ги познае која фармерка која е на почетокот.После тоа ги мачеа буквално,ги лижеа и не знам што уште не и исти резултати покажаа и двата пара ипак на крајот никој не можеше да ги познае!!!
 

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Љубе од наше маало (го знае Бушав) купи патики за фудбал од Словенија спорт, Адидаски универзалки (оргинал нормално) и од втор шут му се одлепи цел ѓон. Му ги сменија, но и на тој пар му се случи истото :) На крај, третиот пар си ги користеше за до продавница, за до контејнер ѓубре да фрли, за до парк - од пусти страв да не им се случи истото :)
 

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Да бе знам Љубе проблем имаше со тие патики еј хехехехехех!!!!
Ама битно биле оригинал па сеа друго не е битно!!!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom