Дали (се) споредувате

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
ne sakam so nikogo da se sporeduvam nitu da me sporeduvaat!

Член од
8 мај 2007
Мислења
175
Поени од реакции
0
Секако дека секој човек е уникатен... си има свој начин на однесување, и своја убавина, секој е убав на свој начин. иначе јас лично немам обичај да се споредувам бидејќи знам дека сум уникатна на свој начин.:salut:

a n g e l c e

^ Poison Girl ^
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.202
Поени од реакции
5
не не се споредувам со никој. секој си има своја убавина и секој е убав на свој начин

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
да не лажам ама малку се споредувам со некој кој мене ми изгледа како идол и кој сакам да можам да го стигнам т.е. да бидам како него , ако не се споредувам ондак нема да имам цел :)) тоа е мое мислење. поздраф

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Батали дали јас (се) споредувам. :)
Мене ме вади од такт кога моите дома за се нешто ме споредуваат со некој/а „подобар/ра“ со надеж дека ќе ми ја разбудат волјата да се стремам да се подобрам, а всушност не сфаќаат дека така само ми ја убиваат желбата за било каква активост во тој поглед и само ми набиваат комплекси за глупости и ми ствараат одбивност спрема нив самите, спрема „подобриот/та“, спрема конкретната работа.
Од муабети од типот: „Глеј ХХХХ, си учеше 4 години, петки си редеше, и сега си влезе во државна, а ти тупи си глава, да не си поглупа од неа случајно?“ или: „Како може и ти и ХХХХ да бевте на приватен час математика, она да добие тројка а ти двојка?“ и слични такви нешта што секојдневно морам да ги слушам ми се крева желудник.

Е мака ми е. :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Како не... Абе јас сум за модел бре еј... Оние на телевизија треба да се споредуваат со мене не јас со нив :pos:
Сеир на страна. Никогаш ама никогаш не сум се поредувал со некој на телевизија или незнам каде. Едноставно јас сум тој. На некој му се бендисувам на некој не. Тоа е. Не се замарам со такви работи. А не дека нема вакви случаеви. Леле да сум како овај или како онаа... Комплекси!

Член од
12 јуни 2007
Мислења
55
Поени од реакции
0
Да се споредувам со некого тое не невозможно за мене...
Бидејки јас имам нешто он го нема тоа... тој има нешто јас го немам...

Али многу пати сум сакал а и уште сакам да имам тело како на Silvester Stalone кога глуми во Rocky Balboa... :sport1:

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Nема ефект, само изгубено време...секогаш ќе има некој подобар и некој „полош„ од тебе:helou:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Не се споредувам, но секогаш кога ќе видам девојка која изгледа совршено на прв поглед (мнооогу ретко), паѓам во депресија ... џабе ќе губам време во бескорисни споредби ... таа е подобра во нешто и можам само да и завидувам, а некогаш и да кажам браво.

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Јас секогаш си се креирам себеси по теркот "Како Другите"...
Некогаш тоа знае да биде многу болно, но хеј, барем немора да се замараш....:tapp:

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
ЛЕЛЕ,па сите сте биле премногу свесни и сигурни во своите постигнувања и премногу задоволни со својот живот и изглед.Па што ве гура напред?Ако станува збор за физичка споредба само ќе разберам,ама и тоа го правите,свесно потсвесно незнам,па сите сте со некои такви аватари,да бевте толку ќе стаивте ваши слики.Секој се споредува со некого,јас најчесто ги споредувам достигнувањата и начинот на работа и успех.Карактер,па незнам,не сум се споредувал по карактер,сигурно мислам дека нема да помогне ни споредување,а за физички,па се споредувам колку толку.И доста те со такви "ЈАКИ" изјави,знаеме дека е полесно да се напише.
Најмногу мрзам кога ме споредуваат со некој,и тоа со некој што знам дека не е ништо поарен од мене.
Ама на никого не му смета кога ќе го споредат со некој што го цени и тој самиот,така да доста со лажење.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Mnogu pati sum kazala deka odredena osoba e ubava ili ne, mi se sviga ili ne, ama nikogas ne sum se sporeduvala so istata. Smetam deka sekoj e unikaten i karakteristicen po nesto, ako pocneme da se sporeduvame toa e prvata faza za kopiranje.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Порано да.Многу и тоа.Постојано се споредував со сите и сите беа подобри од мене,беа поубави.Барем јас така си мислев.
Сега веќе не е така.Сега не се замарам како другите изгледаат.Сфатив дека нема потреба да се споредувам со други,дека и јас си имам мои квалитети.
Ниту пак ги споредувам луѓето едни со други.Можеби некогаш на зезанција,онака или да прокоментирам колку се некои различни,како минус и плус,но никогаш не споредувам на начин демек она е поубава или е ваква таква.

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Хммм, немам порано размислувано на оваа тема. :toe:
Сепак мислам дека не се споредувам. Секој си има нешто свое со кое се гордее и по што е уникатен.

Kajgana Shop

На врв Bottom