Дали се плашите од смртта, и што мислите за неа?

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Nikoj ne se rodil pa nema ni da umre do sega , mozes samo da padnes vo son i na kraj da se razbudis od nego. Prosta logika ili te ima ili te nema , ako te ima - odsekogas te imalo (vremeto e iluzija) , kako sto vika Isus vo evangelieto po Tomas :
[FONT=&quot]Ovo nebo će proći i nebo nad njim će proći. Mrtvi ne žive, a živi neće umrijeti. U danima, kada ste jeli mrtvo, učinili ste ga živućim. Ako ste u svjetlu (i jedete živo), što ćete tada raditi? U danima, kada ste bili jedno, postali ste dvoje. Ali sada, kada ste postali dvoje, što ćete sada uraditi? [/FONT]
 

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
треба да се плашиме само од болна смрт..... и од пеколот :kesa:
 
Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Смртта е смрт што има да се плашиме од неа.
 

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Вуди Ален ќе речеше: „Не се плашам од смртта, само не сакам да бидам тука кога ќе дојде.“ :)

Имам зборено на оваа тема негде на друго место по форумов, па ме мрзи да се повтарам, во главно ќе речам: Без да постои тагата, нема да можевме да ја дефинираме среќата, со што истата и нема да постои, а без да постои смртта, немаше да знаеме што е тоа живот и истиот немаше да постои. Животот е убав сосе сите негови елементи и секој од нив си има своја функција и цел, воопшто не треба да се плашиме од нив, напротив - треба да ги љубиме.
Инаку за себе, би рекол дека сакам ми се најави смртта за да можам подобро да се соочам со неа и сето она што таа ќе го земе и спремно да го завршам овој пат, за да започнам нов преку Макша. Новиот живот е секогаш подобар од предходниот затоа што е во ново, понапредно време, а напредокот сами го заработевме во предходниот живот.
 

Flash069

Flash
Член од
16 декември 2009
Мислења
16
Поени од реакции
0
не се пласам а и сто има да се пласам кога тоа е најнормална зивотен процес
 
T

TaMчЕ

Гостин
Најискрено многу се плашам од смртта и се надевам дека нема да си починам млада :jaj: А најмногу страв ме фаќа од ова филмовиве со духот кога заглавува меѓу световите :tapp:забегано бреј :uvo:
 
Член од
28 март 2006
Мислења
17.734
Поени од реакции
12.165
Нормално дека постои секогаш страв, као кај повеќето повозрасни особи.
Сепак, колку си поблиску до огнот, толку повеќе ја чувствуваш неговата врелина.
Не луд и манијакален страв туку вообичаен кога се помислува на истото, како ради себе така и ради тие околу мене. Затоа и не е добро премногу да се размислува за смртта (со што само придонесуваш за пореметување на сопственото здравје), има далеку поубави и попријатни теми за размислување (со кои си го продолжуваш животот и подобруваш здравјето).
 

MPTOB

GSH
Член од
3 јули 2008
Мислења
46
Поени од реакции
14
Не се плашам зошто неможам да ја видам.
 
M

marko 1996

Гостин
Шо да се плашиш коа ке ти е пишано тогаш , секој мора да умре .
 
Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.579
Јас смртта не ја разбирам како страв туку како последната фаза од животот која надоаѓа откако човекот ке разбере дека ја завршил својата мисија на оваа планета во неговото време.
Јас мислам дека мојата мисија не е завршена имам само 21 година и дури сега почнав да се качувам по планината на животот, која е тешко проодна, трновита и со многу препреки.Имам преголема надеж и верба дека ке се искачам и затоа не сакам сега да ја прифатам смртта, сакам да го видам сонцето на врвот но во исто време но не се плашам од темнината.
На крај сите еден ден ке мора да ја прифатиме некој порано некој подоцна, само разликата е во тоа што, некој ке има со себе повеке убави слики за носење а некој помалку. Некои за жал имаат сосема малку.Тоа во голема мера зависи од нас а во помала од оној кој секојдневно ни дава шанси кои ние треба да знаеме ги користиме за на крај да уживаме во благодетите на нашиот труд и да искажеме благодарност кон оној кој ти ја понудил шансата и ти дал мотив и причина да живееш.
 
Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Таа е само крај на овоземскиот живот, а што има после тоа ќе видиме еден ден. Знам дека никој не и избегал на земната смрт.
 
Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Цитирам :

"And I am not frightened of dying, any time will do, I
don't mind. Why should I be frightened of dying?
There's no reason for it, you've gotta go sometime.
"

интересно али ипак за мене неважно , I'm immortal :pipi:
 
Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Многу се плашам од смртта не знам зошто ко природна работа е. Можеби затоа што не сум подготвена да умрам или сум премлада :pos2::/
 

PrincezZ

Death It's Only The Begin
Член од
25 март 2010
Мислења
123
Поени од реакции
9
Се плашам од судниот ден..
 

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Помирен сум со смртта.Тоа ме чека сакал или неќел . Важно ми е само како ќе си отидам , со бум или тивко.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom