Дали се обидувате да заведете некого додека сте на работа?

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Сосема ненамерно, поодамна ми се има случено да приметам дека предпоставената нешто се врти околу мене многу во една фирма каде порано работев. Без никаков конкретен даден повод од моја страна, на моменти почна дури и нападна да станува...-а мажот и газда на фирмата! Многу непријатна ситуација, едвам успевав да најдам излез. За среќа, набрзо примија уште еден нов колега кој и запна за око и кој многу не му ја мислеше, па мене ме остави на мир. Но, пукна резил низ цела фирма, газдарицата и колегата ги фати братот на газдата на дело! Циркуси живи, поарно да не продолжам да пишувам зашто 3 страни ќе одат јабана, а и немам толку време:)

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Не. Дружба си е дружба - служба си е служба. Со закон е забрането да има приватен контакт помеѓу професор и ученик а и јас сум таков сноб што им се обраќам на ВИЕ на сите од работното место (освен на некои блиски колеги).

M

MIL

Гостин
Ne zaveduvam nikoja dokturica ni sestra samo si mislam na moeto muce i edvaj cekam da fanam vrata da si odam domaa

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не се обиделе мене да ме заведат, ама не се давам јас така лесно :pos::pos::pos:.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Во прашање е идеологија, но факт е дека побрзо напредуваат тие што хонорарно работат.
Според мене тоа се типови/типки кои имаат многу лош социјален живот нели си го приватизираат животот на работа...

Kajgana Shop

На врв Bottom