Дали реагирате непрашани?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Jakov напиша:
Кажи му и нему дека е Магаре.:star:
Абе како може да не се замешаш. Замисли колку досаден би бил животов ако треба да седиш и да ги слушаш другите како дрндаат а ти не одговараш само зашо некој од нив не нашол за сходно да те спомне.
Има да им влезам у муабет да им кажам што мислам па после ако сакаат нека не ме спомуваат ич не ми е гајле да ви кажам право.
Затоа ја не се доведувам во ситуација да слушам луѓе коишто не ме интересираат и веднаш прекинувам такви коишто се мешат во муабет којшто не ги засега.
 

.....

Човекот...
Член од
5 јануари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
12
spooky напиша:
„ко џокер во покер” ?
Ко кец на десетка :pos:
Порано да, немаше прашање или муабет, а да не се уфрлам, ама еднач салам ме изгибаја, па од тогаш пазам кај се мешам:icon_redf :wink:
 

love

The one and only
Член од
2 мај 2006
Мислења
716
Поени од реакции
1
Nikogas ne odgovaram ako ne me prasaat,porano mi se slucuvase,ama sega ne.I vo situacii koga ne mislam isto kako sogovornokot,znaam mudro da si premolcam,a se vmesuvam samo ako svatam deka sum indirektno involvirana vo muabetot,ako treba da se prepoznaam,da citam megu redovi,ama ne sekogas odgovaram na niski provokacii.
 

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Me nerviraat takvite koi se masaat kaj so ne im e mesto i so davaat nepotrebni i sekogas nepozelni komentari..retko se naogam sebesi vo vkva situacija i posle samatase karam poso sum kazala neso,poso sum izlegla kako da go pikam nosot kaj so ne treba!
E sega,neretko od vakvite reakcii moze da izleze neso korisno,sekako ako komentarot vi e na mesto i ako drugite go prifatat kako logicen!Duri moze da proizlezat i novi prijatelstva,pocvrsti poznanstva i sl.
Znaci,treba da se bide umeren vo vakvite situacii,i da se znae da se pogodi momentot koga treba da se ufrlete vo nekoj razgovor bez da bidete prasani za komentar!
 

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962

DACY

DON JUAN
Член од
9 февруари 2006
Мислења
282
Поени од реакции
0
Emiii..si go butam jaziceto samo vo situacija koga ke znam deka ostanatite jazicinja ke nemaat sto da vratat..t.e. da im gi zatnam:) Koga sum siguren vo sebe i koga dobro ja poznavam tematikata da..vo nepotrebni polemiki ne se mesam.
 

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Sekogas se mesam vo tugi muabeti od pricina sto me nervira koga slusam deka se treskat gluposti koi voopsto ne se takvi kakvi sto tie gi prezentiraat i jas ne mozam a da ne se umesam posebno vo nekoi situacii kade znam deka sum potpolno vo pravo za nesto za koe tii nemaat vrska i samo sirat dezinformacii, od takvi mi e smaceno
 
Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
не али ако е интересна темата може да се надоврзам откако прашаната личност ќе заврши со своето мислење и така после јас па некој друг итн итн и така тоа ќе предизвика една добра, плодна убава комуникација и дебата.
 

IV43

Perfect in all imperfection
Член од
10 јануари 2006
Мислења
1.168
Поени од реакции
3
Одговарам најчесто кога прашањето ми е поставено токму мене.

Понекогаш ми се случува да одговорам на прашање без директно да ме посочат токму мене, ама само ако знам дека прашањето е поставено индиректно за мене, без разлика дали е тоа за да ме испровоцираат, да ми помогнат, или нешто друго...
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
9
Поени од реакции
0
edna od manite mi e da reagiram i koga ne e postaveno prasanjeto konmene
 

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
Да,ако мислам дека морам да си кажам
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
ми се има случено неколку пати,ама еве во последно време демек работам на мојата стрпливост па ај демек да не се мешам више...да се надеваме дека ќе успеам во тоа
 

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Obicno ne odgovaram neprasana, no sekako deka imalo i takvi sitacii nikoj da ne me prasa a da mi izleta samo od ustata nesto :) Vo sekoj slucaj zavisno od situacijata.
 

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
456
Па доколку е муабетот во врска со нешто што ме интересира т.е. нешто како дел од мене тогаш ќе се уфрлам у муабетот. Или па да биде нешто околу мене (оговарање или ...) нормално дека ќе се уфрлам и ќе чекам да ми кажат во лице
 

Kajgana Shop

На врв Bottom