Дали постои патување низ времето?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
^ Нема да ги осети бидејќи дедовиот парадокс се попречува, а пак паралелните димензии го побиваат парадоксот, ама нема да се осетат промените во овој паралелен универзум. Останете ми со здравје.:)
Ова со паралелниве универзуми објаснува доста, но...
Уште еднаш, дедовиот парадокс, се враќаш во минатото го убиваш дедо ти и..... ? Тоа значи дека се убиваш и самиот себе и не можеш да се вратиш во минатото, т.е. не постоиш, а ако не постоиш не можеш да се вратиш и да го убиеш дедо ти? Прашањето е, каков ќе биди другиот паралелен универзум ако го убиеш дедо ти? :)
Можностите, што ќе биде во едниот, а што во другиот универзум?
Хм...

I

Intex

Гостин
Ова со паралелниве универзуми објаснува доста, но...
Уште еднаш, дедовиот парадокс, се враќаш во минатото го убиваш дедо ти и..... ? Тоа значи дека се убиваш и самиот себе и не можеш да се вратиш во минатото, т.е. не постоиш, а ако не постоиш не можеш да се вратиш и да го убиеш дедо ти? Прашањето е, каков ќе биди другиот паралелен универзум ако го убиеш дедо ти? :)
Можностите, што ќе биде во едниот, а што во другиот универзум?
Хм...
Не сфаќаш. Сите паралелни универзуми се поврзани меѓу себе, во една целина. Секој паралелен универзум е варијација како би изгледал еден универзум. Ако ти го убиеш дедо ти во 6-тиот универзум, а он требало да го убиеш ти во 9-тиот, тогаш промената ќе се одрази на 9-тиот, а не на 6-тиот. Get it now?

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
^
Со други зборови кога сме пред раскрсница на пример, во еден универзум вртиме лево, во друг десно, во трет право. Кога ќе звартиме лево можеме после да застанеме или да продолжиме право. Бесконечно многу паралелни светови.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
Не сфаќаш. Сите паралелни универзуми се поврзани меѓу себе, во една целина. Секој паралелен универзум е варијација како би изгледал еден универзум. Ако ти го убиеш дедо ти во 6-тиот универзум, а он требало да го убиеш ти во 9-тиот, тогаш промената ќе се одрази на 9-тиот, а не на 6-тиот. Get it now?
Да, сфаќам, разбирам што сакаш да ми кажеш. Последиците се чувствуваат во друг паралелен универзум.
Сепак тоа се се само теории.

Сепак, уште едно прашање:
Дечково што заминува во минатото и го убива деда си, што му се случува, каков е развојот на настаните во неговиот универзум?

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Дечково што заминува во минатото и го убива деда си, што му се случува, каков е развојот на настаните во неговиот универзум?
Ако идеме според "Back to the future" и него ќе го снема моментално. :) Шала на страна во универзумот од каде што дошоч се на што тој влијаел не треба веќе да постои.

Член од
23 февруари 2010
Мислења
66
Поени од реакции
2
Патување во иднината можеби е можно. Најверојатно доколку се движиме со брзина приближна на таа на светлината и нашето време и времето на тие на Земјата нема да е исто па кога ќе се вратиме сме всушност на Земјата поминала повеќе време па сме дошле во иднината.
Патување во минатото...колку и да би сакал да е можно мислам дека на ваков начин се соочуваме со премногу парадокси...Се убиеш сам себе ?...го убиеш дедоти па ти не ни можеш да постоиш зошто нема да постои ни татко ти или мајка ти. Вмешување во некој минорен настан од кој поради теоријата на хаос се менуваат многу работи и како последица на тоа ти може пак да не постоиш или пак тотално го менуваш текот на историјата и времето од кое си дошол ? Создаваш паралелн свет ???....Премногу пробелми и парадокси за патувањето назад во времето да е остварливо.
Ne deka ne veruem ako promenis neso u minatoto deka ke se odrazi vo idninata no ne veruem ako promenis epten minorni raboti kako sto navede deka nesto i ke se promeni.Samiot naziv butterfly effect kazuva deka duri i samoto dvizenje na krilata na peperutkata ke dovedat do promeni na nekoi drugi mesta...e vo toa ne veruvam :)Inace ubistvoto na Hitler sekako ne e minoren nastan i fala bogu mnogu ke se promeni.

P.S.Abe so se zamarame so ova naucnicite veke po sto pati se zamaraat pa nikakov odgovor ne nasle kamoli nie :D

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Ne deka ne veruem ako promenis neso u minatoto deka ke se odrazi vo idninata no ne veruem ako promenis epten minorni raboti kako sto navede deka nesto i ke se promeni.Samiot naziv butterfly effect kazuva deka duri i samoto dvizenje na krilata na peperutkata ke dovedat do promeni na nekoi drugi mesta...e vo toa ne veruvam :)Inace ubistvoto na Hitler sekako ne e minoren nastan i fala bogu mnogu ke se promeni.

P.S.Abe so se zamarame so ova naucnicite veke po sto pati se zamaraat pa nikakov odgovor ne nasle kamoli nie :D
Не се замараме си тепаме време со муабетиве, чисто онака кој шо мисли :)
Иначе може и мала промена да влијае на многу настани. Замисли на пример се вратпш у минато и убиеш случајно некоја птица, а ако не си ја убила таа птица ќе влетала у мотор на некој авион и авионот ќе се срушел а во него имало некој државник од којшто зависела многу битна одлука. :wink:

T

Tetro

Гостин
Не се замараме си тепаме време со муабетиве, чисто онака кој шо мисли :)
Иначе може и мала промена да влијае на многу настани. Замисли на пример се вратпш у минато и убиеш случајно некоја птица, а ако не си ја убила таа птица ќе влетала у мотор на некој авион и авионот ќе се срушел а во него имало некој државник од којшто зависела многу битна одлука. :wink:
Значи: за да убиеш птица мора да се вратиш во минатото? И тоа нема да те направи да се чувствуваш како птицоубиец?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
310
Поени од реакции
79
Ја мислам дека враќање назад не е можно. Шо например ако се врнеш у минатото и се сретнеш себе? :toe: Верувам само дека може да се најде начин побрзо или побавно да патуваш у времето, ама напред.

Член од
23 февруари 2010
Мислења
66
Поени од реакции
2
A mozebi postoi i neso drugo kao so e sudbina pa taka da so i da naprais ednostavno ke si prodolzi kako sto si bilo i so nikakva sila nema da mozes da napravis promeni.Eve na primer i da ja utepas pticata so ke go srusi avionot mozebi sudbinata ke napraj druga ptica da ja zameni ili pak si go ubies tatko ti i sudbinata da ti go smeni tatkoto..Ednostavno bilo kakvi promeni da napravis i paradoksi sudbinata ke bide taa sto ke napravi redosled na nastani so ke dovedat do ekvilibrium i ke izednaci sve sto ti si promenil i pak ke si bide na staroto(sekako mozebi so razlicni licnosti no ke bide istata idnina)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
Ја мислам дека враќање назад не е можно. Шо например ако се врнеш у минатото и се сретнеш себе? :toe: Верувам само дека може да се најде начин побрзо или побавно да патуваш у времето, ама напред.
Теоретски е можно. Меѓутоа, настаните што би се случило.... тоа не знам.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.433
Поени од реакции
87.101
Gledav na discovery science nesto za patuvanje niz vremeto ama nisto ne razbrav ( patem kinez objasnuvase ) :icon_lol:

The Wolf

I solve problems.
Член од
25 август 2010
Мислења
88
Поени од реакции
65
Постои. Во моментов патуваш напред низ времето.

I

Intex

Гостин
Да, сфаќам, разбирам што сакаш да ми кажеш. Последиците се чувствуваат во друг паралелен универзум.
Сепак тоа се се само теории.

Сепак, уште едно прашање:
Не, очигледно не ме сфати пак. Значи, ти од тој универзум шо се враќаш, автоматски ќе се вратиш, и ќе ги измениш настаните во тој 6-ти универзум. Сега сфати?

Се враќа автоматски, бидејќи универзумот сам се заштитува.

Kajgana Shop

На врв Bottom