Дали подароците ја купуваат љубовта ?

Член од
16 мај 2010
Мислења
115
Поени од реакции
6
Во никој случај... Љубовта не се купува, таа се освојува.. Со гестови, со искрени зборови, со мали нешта направени од срце...
Јас повеќе сакам една роза отколку букет...
Сакам искрен збор отколку глума...
Сакам хармонија отколку караници...
Сакам прстен заплетен од тревка отколку златна алка...
Се додека примам и дарувам љубов не ми треба никакви скапи подароци...

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Љубовта е чуство значи не е предмет па така да НЕ , но подароците можат да го убрзаат процесот на заљубување.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Најголемите дарови што можеме да ги примиме или дадеме се од нематеријална природа .:smir:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
369
Поени од реакции
700
Бреј, се` светци на темава.

Љубовта е чуство значи не е предмет па така да НЕ , но подароците можат да го убрзаат процесот на заљубување.
Ако одиме по нормална постапка, ќе се влече месец дена процесот на заљубување.
Ако ти се брза, реагирај со некое златце, или слично. Рокот е максимум една недела.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Бреј, се` светци на темава.

Ако одиме по нормална постапка, ќе се влече месец дена процесот на заљубување.
Ако ти се брза, реагирај со некое златце, или слично. Рокот е максимум една недела.
Ајде објасни ми што ти значи "Бреј, се` светци на темава." ? Не го разбирам твојов пост го поопширува мојот пост или го корегира (доколку сум згрешил нешто)?

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Видете љубовта е индивидуална работа. За да се појави чуството, за да се освои како сакате наречете го, треба да има некои предиспозиции. Така кај девојките кои уживаат во луксуз ќе се заљубуваат во богати мажи, тие што бараат добар секс во оние кои ги бива за тоа итн. Така функционира љубовта, така да може да се купи љубовта, ама треба да знаеш со што. Кај некои со пари, кај други со зборови, со гестови, со убавина, со знаење, шарм....
Е сега ако е несоодветен подарокот, можеш да се обидеш да подариш овј пат нешто друго, не дека лошо ќе и дојде :)

Член од
24 ноември 2009
Мислења
369
Поени од реакции
700
Ајде објасни ми што ти значи "Бреј, се` светци на темава." ? Не го разбирам твојов пост го поопширува мојот пост или го корегира (доколку сум згрешил нешто)?
Златен, „Бреј се` светци на темава“ - делот, не беше за тебе. Тоа си е мое мислење за претходните постови со цветни венчиња и ред други работи... Да не се откривам многу, пошто пак некој ќе ми кликне на Цитирај.
Мислам дека е јасно кој дел од мојот пост се однесува на твојот пост што го цитирам погоре. Убрзување на постапката на заљубување. Малку интересно ми е како си го објаснил, па да те надополнам. Was I good?
И без тревожење, и no hard feelings.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Знаете ли кога златото и среброто имаат иста вредност?
...
...
...
...
Кога се подарени!

(copyright: еден мој добар пријател)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
За кого како...Ако си материјалист тогаш ја купуваат...Ако не, тогаш си задоволен од самата љубов, од самото чувство дека некој те сака...

Milovoe

деЧак со оЗЛОгласен СмешаК
Член од
13 декември 2009
Мислења
90
Поени од реакции
24
Незнам за љубов , ама отвараат многу порти xD

... Заљубениве го сркаат поклонот како Пажња , гест , "ми значиш" и сл .. најпогодно е да се поклони баш коа не се очекува ... Ако и поклониш на материјалистка нешо ,имаш секс за возврат... и да не навлегувам у детаљи :)

Lavica***

Good Girl Gone Bad
Член од
23 јуни 2010
Мислења
27
Поени од реакции
8
vo nieden slucaj ne ja kupuvaat.poklonot go svakam kako nekoja mala paznja,vnimanie od partnerot.ljbov so pari ne se kupuva,ne za dzabe rekle.samo zalosno e sto vo ova vreme golem procent od devojkite mislat obratno

SeaGull

Walter
Член од
17 мај 2005
Мислења
763
Поени од реакции
9
Definitivno DA :) mozebi ne naednas, ama postepeno :)

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Некоја шо ми е одбивна шо никогаш на крај памет не ми текнало да имам нешто со неа и Масерати да ми подари нема да ја добие мојата љубов :)
За мене си кажувам а за другите незнам можеби некој се купуват со подароци :) :)

Член од
28 јуни 2010
Мислења
17
Поени од реакции
0
dali podarocite ja kupuvaat ljubovta???-prvo i osnovno na kogo podaruvas......pred se,definitivno....ako podaris na nekoj sto ne znae da ceni moze da si misli deka ili go kupuvas ili imas nekoi celi so nego............

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.095
Поени од реакции
30.154
Љубовта се покажува со дела. Подарокот е еден од нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom