Дали подароците ја купуваат љубовта ?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не дека глумат, ама потајно сакаат.
Ако не им даеш “нема“ да се налутат, а ако им даеш ќе бидат благодарни (осим ако е од 200 денари “блиндирана“ роба од шуто оризари)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
колку добар секс може да донесе мобилен од 200 евра!
:pos2::pos2::pos2::pos2:
Оф леле ме изнасмеа....пази само да не добиеш ПП сега со прашање...со touch екран или...?:vozbud::pos2:

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
колку добар секс може да донесе мобилен од 200 евра!
Зависи од девојката и од тој што ке и донесе мобилен од 200 евра не е тоа туку така тури написе :icon_lol:

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Имав еден колега, во времето прв, или втор имал купено Рено Меган во цела Македонија (така мислам ми кажа :)). Е сега, секогаш се жалеше дека без разлика каква кола има и колку е дарежлив спрема женските, никоја нејќе да се фати со него. :pos:

На почетокот го викаа осамениот јавач, потоа такси служба. :tv:

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Имав еден колега, во времето прв, или втор имал купено Рено Меган во цела Македонија (така мислам ми кажа :)). Е сега, секогаш се жалеше дека без разлика каква кола има и колку е дарежлив спрема женските, никоја нејќе да се фати со него. :pos:

На почетокот го викаа осамениот јавач, потоа такси служба. :tv:

Тоа ти е дебил :icon_lol:

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.505
Во љубовта мора нешто да дадеш и да дозволиш нешто да ти биде дадено, се додека се тоа емоции, разбирање, почит, искреност, верба, посветеност, обострана безусловност, со други зборови љубов, тогаш се е океј.

Ако се работи за размена на само и само материјални добра, без никакви чувства, тогаш се работи за материјална трговија терцијарни општествени размени, услуги и слично.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
:pos2::pos2::pos2::pos2:
Оф леле ме изнасмеа....пази само да не добиеш ПП сега со прашање...со touch екран или...?:vozbud::pos2:
Јас на една и ветив дека ќе и дадам мобилен ако ми го залапа.
отко завршивме работа ми рече “Дај сега мобилен“ ја и реков “Запиши 075 29Х-ХХХ“

S

smart ass

Гостин
Да бе, не се купува. Да ви подари сеа поклон од 6000 денари очите ќе ви светнат.
Со подарок љубов не се купуе!!

Подарокот повеќе значи почит...отколку купување љубов...исклучок се скапите бунди, и "подароци" за оние т.н спонзоруши...ама таму нема љубов ниту почит-туку 50cent philosophy=get paid get laid.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Нити со подарок не се купува,нити со пари.

АМА,подарокот е битен,и тоа како.
Со некој мал подарок,може да ми покаже дека сум му битна и да ме израдува.

Значи,љубовта со пари и подароци не се купува,ама се потхранува:pipi:

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Подароците не ја купуваат љубовта, ама се еден од милионите работи што можеме да ги направиме за да ја искажеме нашата љубов.

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
Љубовта е нешто што треба да се заслужи, а не да се купи. Затоа мислам дека темава е утната. Никој нема да ве сака, доколку сте му купиле убав и скап подарок:wink:. Едноставно со парите можете да си купите една фиктивна реалност, која не е вечна. Затоа, ако правите нешто, тогаш направете го со стил, а не пари:wink:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Различни типови на девојки сакаат различни типови на поклони. Најчесто девојките себе си не се познаваат или барем не признаваат дека припаѓаат на една од групите. Редовно, сите ќе кажат дека “можат и без поклони“. Вистината е дека постојат оние кои слепо (или не слепо сеедно) се заљубуваат во момче па тогаш не ги интересира ни поклон ни бутур, само неговото присуство, постојат оние кои сакаат поклони кои се интересни и грижливо одбрани, но никако не влијаат на одлуката за остварување врска или љубов, и на крајот постои групата во која “ниту една не припаѓа“, онаа која се заснова на материјални добра.

Оваа група е најлесно впечатлива, прво по стилот на облекување и омиленото место за излегување и не ме интересира дали е тоа глупава генерализација, не-материјалистка никогаш нема да ја видиш во Картел со имагинарен price tag на нејзината мини сукњичка. Картел на страна, но 90% од женската популација припаѓа на оваа група, или се обидува да влезе во оваа група што веројатно е нормално, бидејќи тоа е процентот на просечност на луѓето во едно општество. Статистиката. Нормално и во оваа група имате етикета курвичка, курва и курвиште. Последните најчесто си признаваат дека ги интересираат пари и поклони па дури и фер се, а најчеста е категоријата курвичка, то ест девојките кои се “светици“ ама ако што поскап е поклонот тоа повреден си за неа.

Не е тоа страшно, така стојат работите, битно е да знаеш што сакаш и што да очекуваш од нив и покрај тоа што и тие самите не се свесни за тоа. Сите мажи се благи сељаци кои тежнеат кон пуштање стомак и ждригање пред телевизор, како што сите девојки се курви кои тежнеат кон паразитско цицање на финансиите на нивниот сопруг/маж/партнер.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не! Подароците не ја купуваат љубовта.

Very Nice Girl

Нојс
Член од