Дали музиката ви претставува инспирација?

Дали музиката ве инспирира?

• Вкупно гласачи
    113

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
музиката ме инспирира посебно кога сум емотивно скршено, е тогаш почнувам некои текстови да пишувам да забегувам.
иначе музиката знае и многу да ме расположи...

M

MIL

Гостин
Ако се разбудам и си пуштам музика имам инспирација за убави чувства и ми тргнува денот убаво , исто и кога заспивам сакам да заспивам со музика да ме инспирира за убаво да си заспијам исто кога сум паднат скроз коа ќе си пуштам нешто музиче знае да ме крене да си запеам и да заборавам на се :wink:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Не само што ме инспирира туку и ме води во многу голем дел од животот.
На музиката и на лириката која ја следи:pipi:

Член од
1 февруари 2012
Мислења
163
Поени од реакции
323
Сакала или не, музиката секогаш ме инспирира, помалку или повеќе. Треба само доволно длабоко да навлезеш во неа, во нејзината суштина, во испеаните зборови и сликата која ти се создава во меѓувреме. Додека ја слушам, се раѓаат неверојатни умотворби, дела, приказни кои некогаш ги запишувам на лист хартија, некогаш остануваат во мене, а некогаш и ги реализирам замислените замисли. Се е плод на музиката! :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
И тоа како многу. Често пати кога пишувам нешто, состав, песна, страници од романчето, морам да слушам музика, обично ја пуштам според расположението, но најчесто е некоја посмирена, кулирачка, која ми прави некој филм без да сакам. Бојата на гитарата, целата поврзаност ми помага во остварувањето на зацртаното, ми го пружи допирот со истото од поблиску.

Kajgana Shop

На врв Bottom