Дали мислите дека Скопјани се накурчени? :)

Статус
Затворена за нови мислења.
V

Vollstandig

Гостин
Што мислење имате за скопјани онака на прв поглед, како накурчен народ, луѓе што го фатиле господ за мадиња?
Така ми стојат барем мене, секој само да се пофлаи дека имал толку станови, па незнам каква работа (што е далеку од вистината) па незнам што имал па незнам како праел а не сфаќа народот дека преку глава му е некој да ги слуша туѓите фалења што не се ни блиску за реалноста.
Така сум ги забележал поголемиот дел од скопјаните дека се..па сеа вие искажете свое мислење:)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Типична мисла на исфрустриран „нескопјанец“.

Курчачи, сељаци и фалбаџии има од секаде. Тоа што ти имаш личен проблем со скопјани (или со некои скопјани со кои си контактирал), треба да подлежи на длабока социјална и психолошка анализа. Во секој случај, неубаво размислување. Вакви генерализации секако дека не придонесуваат за еволуција на народот и се предмет на дискусија пред коперација.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Очигледно не си запознал многу Скопјани. :) Глупаво е да се има предрасуди и да се генерализира така. :)

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Типична мисла на исфрустриран „нескопјанец“.

Курчачи, сељаци и фалбаџии има од секаде. Тоа што ти имаш личен проблем со скопјани (или со некои скопјани со кои си контактирал), треба да подлежи на длабока социјална и психолошка анализа.
Бухаха одговор на прашањето....Инаку јас не го делам мислењето дека се накурчени затоа шо познаам доста фини луге од Ск.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Затоа изгледа ни ја направиле песнана на 63та :tapp:

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Се согласувам со Acid,такви фалбаџии има од секаде,не само во Скопје.
Тоа не можеш да го избегнеш па колку и да сакаш.
Немам лошо мислење за Скопјани,не сум против нив,ако се фалаат нека се фалат,тоа е нивно право,никој не може да им забрани.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Да, се.. исто онолку колку што се и Битолчани, Охриѓани, Прилепчани, Струмичани, Кумановци, Велешани итн.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Прашање до авторо оти ме интересира?
Шо подразбираш под "накурчени"?
Тоа ако некој се фале за работа и материјална како и финансиска состојба јас не го доживувам како курчење него како лечење фрустрации и комплекси..А не сум знајал дека само у ск се праве тоа...хм

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Чекај малце? Кои скопјани? 90% од скопјаните изумреа, сега има само од надвор дојдени тука и самопрокламирани скопјани. Значи запрашај се дали тоа се навистина накурчени скопјани или накурчени провинцијалци? Нема љутиш за ова, вистината е колку и да мислите дека не е.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Чекај малце? Кои скопјани? 90% од скопјаните изумреа, сега има само од надвор дојдени тука и самопрокламирани скопјани. Значи запрашај се дали тоа се навистина накурчени скопјани или накурчени провинцијалци? Нема љутиш за ова, вистината е колку и да мислите дека не е.
Да Скопјанец треба да е Скопјополит (граѓанин на Македонија) нешто слично на космополит (граѓанин на светот).
Еве од каде Гејциве нас Скопјани !

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
600 000 скопјани - 10 посто накурчени
Кој било друг град - 10 посто накурчени.

Процентуално исто но бројчено не. Тадааам.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Сварно многу се курчат ова Скопјаниве....
Сељачана бе...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom