Дали машките знаат вистински да сакаат?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Жена како што знае да сака, никој не знае, вчера гледав една емисија каде што гостинка беше една жена што му подарила бубрег на својот маж кој што имал само еден бубрег и одел на дијализа и тој му откажал, дали доколку била обратна ситуација мажот би и подарил бубрег на својата жена, не би рекла баш.........
Јас и го подарив срцето а бев решен и сплината да ја подарам.
На црниот пазар повеќе вредат прашај кого сакаш.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Само постои и обратен страв, кога некој ќе навикне на осаменост, апатија и умртвеност, тој се срами од љубовта ако ја сретне, таа го разоткрива како сонце. А тој истиот не се срами од други личности према кои ништо не чувствува.
Мислам оти не постои човек кој не сака никого. Ако се немаат барем неколку луѓе што ги сакаме и кои не` сакаат, тогаш треба да се замислиме што не е во ред со нас. А овие ти што ги опишуваш, повеќе ми личат на интровертни личности. И тие чувствуваат љубов, само имаат различен начин на кој ја покажуваат. :smir:

M

marsovka

Гостин
Мислам оти не постои човек кој не сака никого. Ако се немаат барем неколку луѓе што ги сакаме и кои не` сакаат, тогаш треба да се замислиме што не е во ред со нас. А овие ти што ги опишуваш, повеќе ми личат на интровертни личности. И тие чувствуваат љубов, само имаат различен начин на кој ја покажуваат. :smir:
Сигурна си О.о?

Anule

Piggy *
Член од
9 март 2010
Мислења
31
Поени од реакции
1
Retki se tie maski sto znaat vistinski da sakaat,na povekjeto im e pobitno da ja legnat zenskata pa posle cao prijatno :helou:

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32

Глеате дека знаат мушките да сакаат?

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Мажите знаат да сакаат и тоа мнооогу повеќе ,подобро и поинтензивно од женските ,затоа што (значи не сите туку тие што ги сметам за машки) кога ќе се заљубат во една девојка стануваат посветени и интензивно ја опсипуваат со љубов,а поголем дел од девојките не ни знаат што сакаат и еден ден се заљубени во еден друг ден во друг...И цмиздрат секој ден и се траскаат ако ги погледне или им пише тој што го сакаат.
Машките кога сакаат вистински-уште кога љубовта е обострана .....совршенство.

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
:eek:ftopic: многу позитивно мислење. браос[/QUOTE
многу ми е жал ако си налетала на такви машки, ама треба да знаеш дека кога машко вистински ке засака, тогаш за него нема друга

T

Tetro

Гостин
:eek:ftopic: многу позитивно мислење. браос
многу ми е жал ако си налетала на такви машки, ама треба да знаеш дека кога машко вистински ке засака, тогаш за него нема друга

:tapp:

јас сум МАШКО :nesvest:

мистерија, нели? :kesa:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Жена како што знае да сака, никој не знае, вчера гледав една емисија каде што гостинка беше една жена што му подарила бубрег на својот маж кој што имал само еден бубрег и одел на дијализа и тој му откажал, дали доколку била обратна ситуација мажот би и подарил бубрег на својата жена, не би рекла баш......... пред некое време на идивиди читав една колумна каде што имаше прикажано резултати од една анкета за тоа колкав е процентот на мажи што ги оставаат своите болни сопруги, и тоа беше навистина жално, мислам дека сепак жената кога сака се дава себеси целосно и животот ќе си го даде за мажот свој, мажите не знаат да сакаат така.
1. ова не би рекла баш е твое мислење само нели? пошо никој на светов не е ист како некој друг.. секој со свој памет секој со свој сваќања на работите секој со своја љубов... има мажи што незнаат да сакаат има мажи што несакаат да сакаат али има и такви жени.. незнаат а и несакаат!

2. Тоа со анкетите не ми е верно... на анкети многу и многу не им верувам. Имам комшија што му почина жената додека децата сеуште им беа мали (едното 7 другото 10 год) и нит се прежени нит па помисли на такво нешто а беше во таква ситуација кога стварно му требаже жена... не посегна по никоја.. што мислиш зашо не се прежени?

пример: кога мажот вози, го активира само тој центар, за ориентирње, па секое друго дразнење го деконцентрира.
телефонот ѕвони, а телевизорот е гласно пуштен: мнозинството мажи го намалуваат тонот пред да се јават. жените можат да зборуваат по телефон додека бебето плаче, плус тоа да готват во меѓувреме...

Тука имаш една друга проблематика.. додека мажот вози се концентрира МАКСИМАЛНО према тоа кое за разлика кај жената не е така... се концентрираат но вниманието им го одвлекуваат и други работи па чист пример ти се жени возачи.
друго.. кога ке имаш прилика да видиш ситуација како што е со телефонот и со телевизорот после завршување на муабетот после 10 минути прашај го мажот шо зборел на тел и види шо ке ти каже (целам кон сконцентрираноста на муабетот) и прашај ја жената да видиш што ке ти каже...

И уште нешто.. незнам дали на радио или на ТВ баш слушнав... докажано е дека мажите не се толку многу посветени на љубовта како и жените НО кога мажот ке се заљуби неговара љубов е за половина пати посилна за разлика од жената... (немој да ме нападнете за ова незнам кај точно го слушнав/прочитав)

Член од
5 февруари 2010
Мислења
290
Поени од реакции
58
Мислам дека по вакви прашања нема потреба зошто да се прави дескриминација меѓу половите. Апсолутно сум против ваквата дескриминација. Никогаш не треба врз основа на две/три личности да проценуваме и даваме оцена за еден цел род. Премногу предрасуди постојат во општеството во кое живееме па можеби и затоа сеуште се водат дискусии по вакви прашања, макар што секој има право на свое размислување и збор. Моето мислење е дека секоја и една личност што е човек во права смисла на зборот знае да сака, без разлика дали станува збор за машко или женско, разликата е во карактерот на личноста - некои повеќе, некои помалце ги искажуваат своите чувства; сите ги искажуваат на различен начин и сл.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Мислам дека по вакви прашања нема потреба зошто да се прави дескриминација меѓу половите. Апсолутно сум против ваквата дескриминација. Никогаш не треба врз основа на две/три личности да проценуваме и даваме оцена за еден цел род. Премногу предрасуди постојат во општеството во кое живееме па можеби и затоа сеуште се водат дискусии по вакви прашања, макар што секој има право на свое размислување и збор. Моето мислење е дека секоја и една личност што е човек во права смисла на зборот знае да сака, без разлика дали станува збор за машко или женско, разликата е во карактерот на личноста - некои повеќе, некои помалце ги искажуваат своите чувства; сите ги искажуваат на различен начин и сл.
апсолутно се согласувам!!!
фала боги еден асален пост на темава да најдам

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
какви не се дискриминции..за да го дадам своето мислење ќе се послужам со само една реченица-
На патот кон моето срце напишав „забрането минување“, но љубовта влезе смеејќи се и извика: „Јас влегувам секаде“

Член од
10 септември 2009
Мислења
142
Поени од реакции
14
ОМГ каква тема боже :nesvest:
т.е шо се чудам го видов никот на отварачот на темава и ми стана јасно се...
еве ви одговор..
незнаеме ние да сакаме
неаме појма шо е љубов
незнаеме за љубов ние
и да ви кажам кога некоја ја зимаат за жена тоа не дека ја сакаат ептен ради реда...

боже глупости.... какви се теми нема да прочиташ.
Ко прво не значи дека човек може да биде разочаран само на љубовно поле, има милион др работи кои можат да не разочараат.

Ко второ ако темата ти била толку глупа тогаш не сфаќам зошто си трошел од твоето скапоцено време да ја отвараш и да оставаш мислења, обично мене бар ако некоја тема ми е без везе не се ни мачам да ја отворам.

Ко трето ако не читаш, неколку машки оставија коментар дека сметаат дека ги сакаат сите жени или дека сметаат дека не се по сакањето, значи можеш да си прочиташ претходно и да видиш дека секој има различен став позз

Се согласувам, не требало да ми биде насловот на темава дали машките знаат да сакаат туку дали некои од луѓето знаат да сакаат, не е до полот до карактерот на секој поединец е :)

1. ова не би рекла баш е твое мислење само нели? пошо никој на светов не е ист како некој друг.. секој со свој памет секој со свој сваќања на работите секој со своја љубов... има мажи што незнаат да сакаат има мажи што несакаат да сакаат али има и такви жени.. незнаат а и несакаат!

2. Тоа со анкетите не ми е верно... на анкети многу и многу не им верувам. Имам комшија што му почина жената додека децата сеуште им беа мали (едното 7 другото 10 год) и нит се прежени нит па помисли на такво нешто а беше во таква ситуација кога стварно му требаже жена... не посегна по никоја.. што мислиш зашо не се прежени?

Тука имаш една друга проблематика.. додека мажот вози се концентрира МАКСИМАЛНО према тоа кое за разлика кај жената не е така... се концентрираат но вниманието им го одвлекуваат и други работи па чист пример ти се жени возачи.
друго.. кога ке имаш прилика да видиш ситуација како што е со телефонот и со телевизорот после завршување на муабетот после 10 минути прашај го мажот шо зборел на тел и види шо ке ти каже (целам кон сконцентрираноста на муабетот) и прашај ја жената да видиш што ке ти каже...

И уште нешто.. незнам дали на радио или на ТВ баш слушнав... докажано е дека мажите не се толку многу посветени на љубовта како и жените НО кога мажот ке се заљуби неговара љубов е за половина пати посилна за разлика од жената... (немој да ме нападнете за ова незнам кај точно го слушнав/прочитав)

Нели темава е глупа што толку се змараш со вакви глупости? :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom