Дали имате сателитска и што ресивер имате?

КАКОВ РЕСИВЕР ИМАТЕ?

• Вкупно гласачи
    99

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Што мислите луѓе, ќе бидне нешто со ТОТАЛ ТВ? Убедливо најдобриот пакет, таму ги има сите македонски,српски канали. СпортКлуб, СпортКлуб Прајм и сите останати, I miss Total TV :'(
--- надополнето: 9 мај 2012 во 19:55 ---

60 евра ти е во Зора ДримБокс 500с, 270 евра ти е ДримБокс 500ХД кој е далеку подобар и од 800ХД ресиверот...
Хехехехе, ја не за џабе си земав тотал. ;)

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Што мислите луѓе, ќе бидне нешто со ТОТАЛ ТВ? Убедливо најдобриот пакет, таму ги има сите македонски,српски канали. СпортКлуб, СпортКлуб Прајм и сите останати, I miss Total TV :'(
Веќе е проработен но неможе да оди јавно бидејќи премногу е ризично.
Газдите не се најдобро настроени, велат им фалеле уште корисници.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Веќе е проработен но неможе да оди јавно бидејќи премногу е ризично.
Газдите не се најдобро настроени, велат им фалеле уште корисници.
Па ќе им фалат кога уште како основен ресивер во понудата го имаат Екошит. ;)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Aко можете посоветувајте ме,
Имам ресивер NextPower
Product YE - 6000 DPCI
Software version INF050a102003 CI 10.07
Hardware version A0-04,
-Незнам како да извршам автоматско скенирање на ТР кога антената е поставен на некој сателит.
- Незнам како се отвара ( со кој број ) да се влезе и да се отчукаат шифри.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Имам ресивер NextPower
Product YE - 6000 DPCI
Hardware version A0-04,
-Незнам како да извршам автоматско скенирање на ТР кога антената е поставен на некој сателит.
За отклучување канали пробај со 9339, ама не сум сигурен дека може за тој ресивер. Иначе има на нет, можеш малце да прогуглаш и да најдеш. :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Имам ресивер NextPower
Product YE - 6000 DPCI
Hardware version A0-04,
Смрт, а да стаиш некој скришот па да видам што да стиснеш за скенирање(види пробај таму каде што ти се податоците за сателитот мора да има нешто за скан, така е кај мене на оптикумот)?

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Смрт, а да стаиш некој скришот па да видам што да стиснеш за скенирање(види пробај таму каде што ти се податоците за сателитот мора да има нешто за скан, така е кај мене на оптикумот)?
И јас порано имав оптикум, ама се расипа и не се поправа. Тоа беше супер ресивер. А на овој има рачно да ја поставиш фрекфенцијата на ТР. Тие фрекфенции ги земам од Kingofsat, па некои не се точни .... За автоматско скенирање мора да има начин, ама јас не можам да го најдам.
Изгледа никој нема ваков ресивер ќе се обидам на гугл

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
И јас порано имав оптикум, ама се расипа и не се поправа. Тоа беше супер ресивер. А на овој има рачно да ја поставиш фрекфенцијата на ТР. Тие фрекфенции ги земам од Kingofsat, па некои не се точни .... За автоматско скенирање мора да има начин, ама јас не можам да го најдам.
Изгледа никој нема ваков ресивер ќе се обидам на гугл
И јас побарав на гугл, ама не најдов. Твојов некој од постарите ресивери ти е. И Оптикум не е којзнае што, Дрим бокс е 10000000 пати подобар од Оптикумот, ама Оптикумот е супер за внесување клучеви рачно, а кој внесува рачно клучеви во денешно време? Одговор: никој. :)

Hyperz

Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
И јас побарав на гугл, ама не најдов. Твојов некој од постарите ресивери ти е. И Оптикум не е којзнае што, Дрим бокс е 10000000 пати подобар од Оптикумот, ама Оптикумот е супер за внесување клучеви рачно, а кој внесува рачно клучеви во денешно време? Одговор: никој. :)
VUPlus DUО е поквалитетен од дримбоксот.
Всушност, секој според своите потреби.
Јас имам ECHOSMART и најверојатно уште некое време ке си бидам со него.
Единствени 2 програми што ги гледам кодирани се Discovery chanel и Nacional Geographic и тие се повеќе за брат ми.
Јас единствено што следам преку сателит се Музички телевизии и анимирани серии/филмови.
Немам потреба од нешто подобро, се она што ми е потребно го имам.
Кодираните телевизии што сакам да ги гледам како Discovery Science, HBO Comedy и AXN Sci Fi ги има на нет со стабилни стримови кои траат со месеци.
Јас би бирал ресивер според моите потреби а не според тоа кој бил најдобар а кој не.
Што ке ми е најдобар ресивер кога не користам ни 1% од достапните функции?
П.с дали ти зема тотал тв или пак дрим бокс со шеринг?
:D

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
VUPlus DUО е поквалитетен од дримбоксот.
Всушност, секој според своите потреби.
Јас имам ECHOSMART и најверојатно уште некое време ке си бидам со него.
Единствени 2 програми што ги гледам кодирани се Discovery chanel и Nacional Geographic и тие се повеќе за брат ми.
Јас единствено што следам преку сателит се Музички телевизии и анимирани серии/филмови.
Немам потреба од нешто подобро, се она што ми е потребно го имам.
Кодираните телевизии што сакам да ги гледам како Discovery Science, HBO Comedy и AXN Sci Fi ги има на нет со стабилни стримови кои траат со месеци.
Јас би бирал ресивер според моите потреби а не според тоа кој бил најдобар а кој не.
Што ке ми е најдобар ресивер кога не користам ни 1% од достапните функции?
П.с дали ти зема тотал тв или пак дрим бокс со шеринг?
:D
Јас имам Тотал тв. ;)

П.С. Не ме разбра дека имам Тотал тв? :pos:

Hyperz

Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Разбрав дека имаш, но очекував да земеш шеринг а не тотал тв.
Сега гледам дека Македонски телеком тестира на Астра 23,5Е. Три канали се во понудата сега за сега: Alfa tv Macedonia, Sonce tv и Ab Kanal. Овие канали најверојатно се пуштени во тест и идат некодираво до mpeg4 DVB-S2. Од макс тв нема никакви информации и секако сеуште е рано, па еве ви линк и детално прочитајте: http://resiveri.net/index.php?option=com_content&view=article&id=8220:makedonski-telekom-testira-na-satelitu-astra-3b&catid=34:satelitske-vijesti&Itemid=27
--- надополнето: 11 мај 2012 во 13:27 ---
Разбрав дека имаш, но очекував да земеш шеринг а не тотал тв.
На тотал тв имам српски канали кои ги нема на дрим бокс, зато не го земав, а може и баш кога ќе го земам ќе му дојде крајот на шерингот(пример: баш кога мислев да земам шеринг, тотал тв запра и зато не земав).

Член од
29 март 2009
Мислења
42
Поени од реакции
22
Сега гледам дека Македонски телеком тестира на Астра 23,5Е. Три канали се во понудата сега за сега: Alfa tv Macedonia, Sonce tv и Ab Kanal. Овие канали најверојатно се пуштени во тест и идат некодираво до mpeg4 DVB-S2. Од макс тв нема никакви информации и секако сеуште е рано, па еве ви линк и детално прочитајте: http://resiveri.net/index.php?option=com_content&view=article&id=8220:makedonski-telekom-testira-na-satelitu-astra-3b&catid=34:satelitske-vijesti&Itemid=27
--- надополнето: 11 мај 2012 во 13:27 ---

На тотал тв имам српски канали кои ги нема на дрим бокс, зато не го земав, а може и баш кога ќе го земам ќе му дојде крајот на шерингот(пример: баш кога мислев да земам шеринг, тотал тв запра и зато не земав).

Додека се продаваат карти за ресивери шерингот нема да сопре , пред некој ден проработи и макс тв на шеринг , така да сопрен е само тотал тв , но за месец , два мислам најкасно ке тргне и тоталов :cenzura:

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Додека се продаваат карти за ресивери шерингот нема да сопре , пред некој ден проработи и макс тв на шеринг , така да сопрен е само тотал тв , но за месец , два мислам најкасно ке тргне и тоталов :cenzura:
Абе тие од тотал се љути како пиперки, ќе дадат на НДС којзнае колку пари за да не проработи. Иначе дрим бокс ,не би зимал, пошто шеринг за два ресивера не даваат, треба дупло да се плати. Ако тргне макс тв на сателит, наскоро макс тв ќе си земам, дрим не зимам, зошто ако запре случајно шерингот во некој момент за џабе дримот ќе ми седи и ќе треба поново да зимам друга сателитска платформа. Секој си има свои вкусови. :)
--- надополнето: 11 мај 2012 во 14:20 ---
Иначе многу го сакам дрим боксот, ама од страв не зимам, зошто еден ден(не викам сега за брзо време) ќе му дојде крајот на шерингот, сигурно ќе смислат нешто и сите платформи ќе ги впарат картиците како тотал тв и нема да работи ништо. Страв си е страв. :)

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Moze nekoj da napise na koj satelit koi paketi gi ima, i da predlozi dobra prodavnica za satelitska oprema? Ustvari nubski vodic za tie sto ne se bas zapoznaeni so ovaa problematika.

Sent from my Transformer Prime TF201 using Tapatalk 2

Kajgana Shop

На врв Bottom