Дали жените денес се третирани како објекти?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
На многумина им е јасно дека добра фасада привлекува многу повеќе од обична. Особено кога внатрешноста треба да се истражува. Затоа и на улица се вртиме по средени дворови и убави фасади на куќи и се прашуваме како е внатре. Можеби фасадата на соседната куќа е скапана, но внатре е поубаво средена од првата. Како ќе дознаеме ако не влеземе во двете?
Јас сакам куќи со убај фасади а внатре суви и без влага ко ќе влезеш а жени сакам секакви али внатре ко ќе влезам да се влажни.

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Јас сакам куќи со убај фасади а внатре суви и без влага ко ќе влезеш а жени сакам секакви али внатре ко ќе влезам да се влажни.
Народов е постојано опседнат со секс, освен за време на чинот.

S

Shellshock nam67

Гостин
Одговорот на прашањето дали жената ќе биде третирана како предмет зависи од нејзиното понашање и од желбата на оној кој го упознава.
Теоретски девојка која е (полу) разголена има додворувачи, за разлика од праксата која покажува дека девојка која е убава и провокативно облечена, многу реални додворувачи нема (ретко имаат муда да пријдат), од девојка која е ефтино облечена.

Ne bi rekol provokativno oblecena devojka i te kako e seksi i vredi da si ja probas sansata kaj nea barem jas go pravam toa (y) .
od druga strana pa eftino oblecenite (koi se personifikacija za cesnost), se se toa samo cesni ne

На многумина им е јасно дека добра фасада привлекува многу повеќе од обична, особено кога внатрешноста треба да се истражува. Затоа и на улица се вртиме по средени дворови и убави фасади на куќи и се прашуваме како е внатре. Можеби фасадата на соседната куќа е скапана, но внатре е многу поубаво средена од првата. Како ќе дознаеме ако не влеземе во двете?
taka e najvazna e nadvoresnata fasada posto toa i najprvin te vlece :), karakterot e nesto trajno !!!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Народов е постојано опседнат со секс, освен за време на чинот.
Не е точно барем не за нас мажите, Мажите не можат да изглумат оргазам... жените можат. Јас глумам предигра али секс никако!

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Не е точно барем не за нас мажите, Мажите не можат да изглумат оргазам... жените можат. Јас глумам предигра али секс никако!
Лоренс убо кажал кога станува збор за сексот.
Сексот е единствената работа која не можеш да ја манипулираш, а сепак тоа е центарот на најголемите манипулации. Емоционални манипулации.
Јбг оргазмот таму не спаѓа, па е користен како "алтернативна манипулација", ради разбранување на монотонија. :)
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 10:38 ---
taka e najvazna e nadvoresnata fasada posto toa i najprvin te vlece :), karakterot e nesto trajno !!!
И менливо. Искуствата го менуваат човекот, му менуваат критериуми и гледишта кон животот, како и пристап кон нештата. Јбг ако имаш ист памет на 25 како што си имал на 15 години, не е добро. :D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.772
Не би рекла дека токму поради тоа како е облечена, е третирана како објект. Тоа е глупаво генерализирање - демек не може да биде така облечена и да нуди ,,интелект,,?
Јас сум сигурна дека:
1. Или таа не заслужува партнер кој ,,не ја гледа само како објект,, - не заради тоа како се облекува, туку заради нејзиното однесување
2. Или намерно бира партнери кои прво таа не ги почитува и ги гледа како објект.

Но, од друга страна, законски да - рамноправни сме, а сепак, вистината е дека многу жени, кои не изгледаат како топ модели на фб, не се сосема рамноправни со своите партнери. Тешко дека сите тие се гледани како ,,објекти,, , јас почесто сретнувам жени кои се замена за мајките на партнерите.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Сексот е единствената работа која не можеш да ја манипулираш, а сепак тоа е центарот на најголемите манипулации. Емоционални манипулации. Јбг оргазмот таму не спаѓа, па затоа е користен како "алтернативна манипулација", ради разбранување на монотонија. :)
Ја сексам без прирачници и книги, Не држам покрај кревет Фројд, Фром, Пруст и не слушам Вивалди за атмосфера. Проблем кај жените е шо не можат да се концентрираат на сексот како нормална потреба туку цело време се прашуваат за некои подлабоки значенија и во умот му се вртат цитати и извадоци од собрани дела. Остај за некое време психологија и филозофија и препушти му се на океанот на задоволства и да те заплиснат бранови на страста!

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Ја сексам без прирачници и книги, Не држам покрај кревет Фројд, Фром, Пруст и не слушам Вивалди за атмосфера. Проблем кај жените е шо не можат да се концентрираат на сексот како нормална потреба туку цело време се прашуваат за некои подлабоки значенија и во умот му се вртат цитати и извадоци од собрани дела. Остај за некое време психологија и филозофија и препушти му се на океанот на задоволства и да те заплиснат бранови на страста!
Како што тебе те заплиснуваат овака утрински. :cautious:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Како што тебе те заплиснуваат овака утрински. :cautious:
А бе 11 сатот е , еее градски деца, утро е во 4 ипол. Јас не сум баш постојано во длабоките окенаи на задоволства и не ме заплиснуваат секој момент бранови на страста али по цел ден си шљапкам до глужд во плиткото и од време на врме како ќе ми дозволат обврските, ќе си се џитнам во длабочините.

S

Shellshock nam67

Гостин
Сексот е единствената работа која не можеш да ја манипулираш, а сепак тоа е центарот на најголемите манипулации. Емоционални манипулации. Јбг оргазмот таму не спаѓа, па затоа е користен како "алтернативна манипулација", ради разбранување на монотонија. :)
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 10:38 ---

И менливо. Искуствата го менуваат човекот, му менуваат критериуми и гледишта кон животот, како и пристап кон нештата. Јбг ако имаш памет на 25 ист како на 15 години, не е добро. :D
е така е се слагам :) , (y),

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Темава ја започнувам мотивирана од еден статус на фејсбук, објавен од девојка која преку истиот се жали дека и е преку глава од дечковци кои ја гледаат само како згодна и убава, додека на профил и фрчат деколтирани дрољести слики, клише преведени wannabe-smart статуси и све по ред што иде уз тоа... Односно, на кратко, девојката не нуди никаков интелект кој би можел некако да биде воочен кај неа.........
недостаток на креативност и интелегенција или пробивање по полесниот па чекорејки напред со “раширени нозе“ ?? ма нееееееее

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Жените секогаш биле третирани пред сѐ како сексуален објект а после како сѐ друго, впрочем си знаеме меѓу нас како ги ословуваме :).

Сепак жената зрачи секс со самата нејзина појава и така и треба да биде. Проблемот настанува кога освен секс не може нешто друго да понуди од незнаење, страв, неедукација или погрешно воспитување како инфериорно суштество.

Наизглед денес жените имаат сѐ на тацна но во реалност имаат многу малку а најмногу немаат слобода.

Мажите од друга страна водат еден комотен живот со супресирани жени и не им паѓа на памет нешто да променат зашто тогаш ќе мораат да се променат и себе а тоа е „смрт“ за скоро секој маж.

Супресирани жени и агресивни и доминантни мажи, така било и уште долго така и ќе остане освен за мал број избрани девојки кои имале среќа да пораснат во семејство каде посебно се водело сметка женското дете да порасне неискомплексирано и еднакво како машкото. Таква девојка ќе знае како да се постави и како да не биде гледана само како објект за задоволување на машки сексуални фантазии и негова домашна помошничка, улога која без поговор ја прифаќаат најголем дел од жените во сите општества.

Имаш ли духовно слободна жена покрај себе ништо друго не ти треба :).

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
..Нема да се согласам со тоа дека не можат да те третираат како објект, ако сам не го дозволиш тоа..

" I never expect men to give us liberty. No, women, we are not worth it until we take it."
- Voltairine de Cleyre
Овие две работи ми се косат малку...
Ако не сакаш да те третираат како објект, престани да се однесуваш како објект. Твоето однесување тука одлучува, реакции секогаш ќе има :)
Инаку прашањата што ги поставив се однесуваа на малку поинакви ситуации...

Зошто некоја девојка која ги има сите услови да биде нешто повеќе, се ограничува на простотилак?
Девојката со статусот што ја спомнав, учи во добра гимназија, не е гола, гладна и без покрив над главата.. Таа ги има сите услови да си ја тргне таа етикета на Проста што си ја носи со себе, да фати да учи, да си купи нормална облека и од корен да го смени мислењето што го имаат луѓето за неа..
И не го прави тоа :)
А се жали дека не сака да ја гледаат само како убава :)
Кој е тука крив? Општеството е криво, машките се криви што свиркаат по задник во минич? Понудила ли таа нешто друго освен своето тело по што би можел некој да ја вреднува? :)
Значи проблемот најнапред лежи во неа.
Многу е лесно за своите грешки да обвиниш некој друг. :)
Што правиме ако девојката освен тело не ни има што да понуди?
Не е тука крив ни полот ни општеството, крива е таа што е неквалитетна :)

Kajgana Shop

На врв Bottom