Дали ги криете емоциите?

Aylin Mujica

*Ţħë Şęxïĕşŧ Pėŗśõŋ Ąłįßę*
Член од
4 февруари 2007
Мислења
88
Поени од реакции
1
Najcesto si gi otkrivam site cuvstva...ama ponekogas i krijam...Ama toa se slucuva epten retkoo!

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Па се случува често да ги кријам,а зашто е тоа така?Па можеби на некој начин се плашам да ги искажам сите од некои икс причини и тоа ми е некој така одбранбен механизам или мистична обвивка.А мислам и дека не е интересно барем за мене да знаеш се за некого зашто сакам да дознавам нови работи.

Darkwind

I need to work I'm always spending
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.038
Поени од реакции
1
Најќесто ги кријам несакам да знаат другите што чувтвувам или нешто такво...

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Epa moite emocii mozam da gi prenesam samo na naj najbliskie,inaku sum zatvorena licnost i nemam navika mnogu mnogu da zboruvam za mene i moite emocii.koga ke mi se sluci nesto cuvstvata gi krijam vo sebe.
Vo sekoj slucaj mislam deka e mnogu podobro i polesno dokolku se iskazes na nekoj.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Да, претерано ги кријам. Не сакам другите да видат кога ми е тешко. Не сакам да бидам “поразена„ во очите на другите. (освен пред неколку ептен, ептен блиски другар(к)и). Не знам зошто, тоа е веројатно некој вид на одбранбен механизам, начин да се заштитам себеси од другите, за да не би била повредена. Се плашам да покажам слабост. Затоа понекогаш луѓето што ме познаваат (но не многу добро), ме сметаат за силна особа, затоа што немале шанса да ги запознаат моите слабости (кои јас, како и секој друг “смртник„ ги имам во изобилство). Што знам, веројатно е полесно да си отворен, да не ги потиснуваш емоциите, да покажеш кога не ти е океј. Иако таквите луѓе се најчесто многу поранливи од оние “силните„.

Swifty

Никола
Член од
5 февруари 2007
Мислења
992
Поени од реакции
2
Па во повеќе случаи ги кријам.Едноставно како што рече ПСЅтисфацтион тоа е еден одбранбен систем со кој се заштитувас од другите,има секакви на улица и во рок од 5 мин можат да те направат "лом" заради твојот излив на емоции,кога сум во контакт со искрена и зрела личност тогаш ги отварам моите карти(емоции).поздрав.

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
Никогаш ништо не кријам.Отворено си кажувам се што ми лежи на душа,така ми е полесно.Ме нервира глума и финтана сега јас ке се праам не знам шо,ти ке ме бркаш,па после се врти тркалото и следи обратното.Абе ако си се сакате кажете си.Уживајте во моментот

Член од
25 јануари 2007
Мислења
691
Поени од реакции
3
Edna od moite negativnosti e toa sto mnogu retko gi pokazuvam moite emocii,mnogu retko nekoj moze da me zabelezi koga sum tazen ednostavno ne sakam da moeto raspolozenie da vliae na drugite se zatvoram vo sebe i celo vreme samiot sebe si se progonuvam,iako mnogu podobro e koa se spodeli toa so nekoj blizok,ako ne drugo barem malku si olesnis.

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
не успевам да ги скријам секогаш,по природа сум самотник кој ужива да се затвара во својот мал совршен свет,и не кажувам секогаш што ми се случува,мора да ми ги влечат зборовите од уста,али ако се распалам,оди сопри ме ако можеш :kesa:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
ne uspevam da gi sokrijam tie emocii gi pravam misteriozni i nedostizni.. za okoto na javnosta. Zosto ?! Pa ima osobi koj sakaat misteriozno da stignat do tie emocii koj normalno se sekogas na povrsinata od nasheto odnesuvanje..treba malce poveke ili pomalku da se potrudime da gi skrieme ili ne.Iskreno vo posledno vreme mi se rezervirani emociite a ne skrieni

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
Strogo krijam chustva, od sekoj i za se. Premnogu lugje te chekaat na toa, i ti reagiraat kontra.. retki se vekje poshtenite lugje, skoro site go znaat toa.

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Јас сум затворена личност и тоа воопшто не ми се допаѓа.:( Морам да сменам нешто. :wink: :icon_roll

***freak***

И да волиш до неба, и да прашташ кад треба [x]
Член од
9 февруари 2007
Мислења
383
Поени од реакции
1
Ги кријам емоциите секогаш. Тоа знае да биде лошо,али и многу корисно :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom