Дали вреди да се биде добар?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Вреди да се биде најдобар или најлош. Друго ништо. Важно во нешто ќе си нај нај.
Се зезам.

- Види сега,зависи од ситуација и према кого. Најбитно е да си тој што си (да не се глуми saint или badass) а дали за некого ќе си добар или лош тоа е релативна работа.

Член од
30 октомври 2008
Мислења
1.046
Поени од реакции
35
abe ne cini da si dobar.....kolku podobar tolku polosho za tebe...treba ''gnasa'' da bidis,najubo e taka

ani4e

mega star
Член од
12 јули 2009
Мислења
158
Поени од реакции
3
Ne treba da si premnogu dobar, pa ni los, t.e koj kako zasluzil...ama smetam deka treba da se pokazat zabi za da imaat lugeto nekoja distanca na po4it i tolerancija sprema tebe(u slucajov za mene zboram):wink:

Barbara.

Irreparable perfectionist
Член од
23 јули 2009
Мислења
369
Поени од реакции
15
abe ne cini da si dobar.....kolku podobar tolku polosho za tebe...treba ''gnasa'' da bidis,najubo e taka
Ако бидиш гнаса,..баш славно ке завршиш. :)
јас викам да има мала доза на суровост,..па да се знае кој е главен!..:wink:

ani4e

mega star
Член од
12 јули 2009
Мислења
158
Поени од реакции
3
Ако бидиш гнаса,..баш славно ке завршиш. :)
јас викам да има мала доза на суровост,..па да се знае кој е главен!..:wink:
Hah slava neznam kolku ke imas..
za vtorata re4enica se slozuvam:wink: Ama sekoj kaj tebe ke go gleda toa surovoto i nekogas ke te pamtat na taa surovosta, a ne na ubavi muabeti i ubavi momenti sto ste gi pominale...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Hah slava neznam kolku ke imas..
za vtorata re4enica se slozuvam:wink: Ama sekoj kaj tebe ke go gleda toa surovoto i nekogas ke te pamtat na taa surovosta, a ne na ubavi muabeti i ubavi momenti sto ste gi pominale...
Кога ќе му пристапиш на човек мило, насмеано и со добрина, секогаш имаш шанса да се смениш кон него на лошо.
Но ако му пристапиш арогантно и дрско, никогаш нема да имаш шанса да станеш добра.

Afro Samurai

Nicotine Desperado
Член од
12 август 2009
Мислења
83
Поени од реакции
5
добар, али откако добро ќе ги процениш луѓето околу тебе... лош нема потреба да бидеш, најлош кога ќе ти прек*рчи....а за друго не се замарај и биди си chill out :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Не вреди, сигурно не вреди :smir:

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Јас сум добра некогаш тоа некогаш лошо се одразува ама тоа е.....не мислам лошо за другитегледам на мене да ми е убаво...ама тоа на чесен начин да го добијам

N

navivacka

Гостин
Воопшто не вреди тоа сум го увидела...колку си подобар толку те користат,толку полошо за тебеа колку си полош повеке те ценат,јас по карактер сум многу добра и сите го користат тоа а на крај кога некој ми забодува нож во грб страдам...пример моја другарка,премногу бев добра кој неа 4 год делевме клупа а сега не ме познава:tapp:

Член од
21 јули 2009
Мислења
77
Поени од реакции
11
Se sto e preterano ne e dobro pa taka i preteranata dobrina e losa. Generalno lugeto sto preteruvaat vo svojata dobrina go pravat toa za da ja zadrzat pozitivnata slika kaj drugiot na koj sto mu pomagaat , tie pomagaat poradi svojata nesigurnost deka ke bidat otfrleni,a vsusnost so ova go postignuvaat tokmu sprotivniot efekt. Onoj koj sto preteruva vo pravenjeto dobro sekogas do nego ima nekoj sto so rasireni race ja prifaka ovaa pomos, mu pravi lice na dobrodetelot, a nastrana go ozboruva i ismejuva kolku e glup i malodusen. Dokolku sakate da ve pocituvaat lugeto duri do stepen na stravopocit ne im pomagajte sekogas koga ke vi pobaraat pomos tuku pravete go toa selektivno t.e nekogas pomagajte nekogas odbivajte da pomognete i ke gi vidite rezultatite(mnogu dobra psiholoska manipulacija)sekako ova e za onie sto imaat problem da kazat ne koga ke im bide pobarana pomos.

С

Смока

Гостин
Воопшто не вреди тоа сум го увидела...колку си подобар толку те користат,толку полошо за тебеа колку си полош повеке те ценат,јас по карактер сум многу добра и сите го користат тоа а на крај кога некој ми забодува нож во грб страдам...пример моја другарка,премногу бев добра кој неа 4 год делевме клупа а сега не ме познава:tapp:
Вреди да бидеш ДОБАР, а не глуп и наивен и да дозволуваш да те злоупотребуваат. Добар кон добрите... Рамнодушен кон лошите хех

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Ne vredi poradi toa sto ovie luge voopsto ne se ceneti.Onie koj se poganite lugje poveke se pocituvaat od dobrite luge vo ovoj svet.I spored ova mislam deka ne vredi.

Член од
8 март 2009
Мислења
20
Поени од реакции
0
treba da znaeme koga da bideme dobri a koga ne odnosno so koi luge ama mn cesto dobivame pogresni vpecatoci za lugeto okolu nas i na krajot ke naebeme normalno :toe:

eve primer se druzam so edna drugarka veke edna godina intenzivno bese na odmor 10 dena vo mojata vikendicka so moe drustvo bese celo vreme i tie denovi e drugarka kako so mozes samo da zamislis :) ali odkako i pomina korista od mene...koj me vrti poveke jas ne se prasuvam dali sakam jas da odam so nejzinoto drustvo vo oh ili ne...ccc samo od korist da se gledalo be...

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.233
Поени од реакции
338
Управо си посебно не у нашата посрана држава..

Kajgana Shop

На врв Bottom