Подолг период се немам логирано на форумов, но по прегледот на темава решив и јас да се вклучам во дискусијата,или во најмала рака да го произнесам своето мислење.
Симптоматично е што сите оние кој што напишале дека се во ред казните, хајките кој ги спроведува УЈП се или вработени во јавна администрација,или некој член од семејството е вработен во јавна/државна администрација. Овде не станува збор за онаа стара гарда на теткици и чичковци кој си ја бркаа и завршуваа работата,туку за новата гарда , клати врата зимај плата.
Да и јас да сум на нивно место и јас од петни жили би ја бранел политиката на владата, сепак ако сум неспособен и не кадарен за ништо повеќе, мојот сон е јавна администрација и некој ми го овозможил јас ке бидам нај големиот подржувач. Пријателчиња вие зависите од реалниот сектор не реалниот сектор од вас.
Казните кој што во моментов се на сила, овие закони и казнени политики изгледаат како да ги пишувале Барт,Милхаус и Нелсон од Симпсонови а сето тоа го потврдил и ратификувал со своерачен потпис Хомер,ете толку се малоумни полтиките на актуелнава влада.
Во ред има инспекции и контроли и треба да ги има,но ајде да се запрашаме во колку ТИНЕКС маркети имаат влезено тие, зарем во Тинекс касите им се секогаш на 0 ? Немам слушнато до сега таму да нашле некоја неправилност.
Зошто не влезат во Веро , па и таму да се пребројат касите,да се проверат сите производи инвентар да се направи ? Бензиските пумпи на Макпетрол ,таму да отидат сигурно ке најдат + 3000 денари само во една смена,како и на повеќето бензиски пумпи.
Зарем овие се безгрешни ?
Сегашнава економска политика води кон тотален колапс,кој неминовно доаѓа, до тогаш господо од јавна администрација уживајте нема да ви трае уште долго.
И едно директно прашање до господинот мкдвладе затоа што велите дека законот мора да се почитува, дали утре доколку донесат закон невестата да мора да ја помине првата брачна ноќ во крветот на градоначалникот или некој негов заменик дали вие и тој закон ке го подржите вака безрезервно и ке ја пуштите вашата,невеста,ќерка,сестра прво да и се качи градоначалникот па потоа вие или зетот ?
Зашто знаете и со закон ви е гарантирано правото на еднаквост, правичност пред сите државни и судски органи ама сепак се вработува исклучиво со партиска книшка од вмро/дуи/ѕинго во јавна администрација, не видов во последниве години некој со партиска книшка од друга партија или без книшка да биде вработен, каде е тука почитувањето на ЗАКОНОТ ?