Нема да се инаетам да го повторувам мојт коментар од претходно ќе се обидам да ти одговорам што е можно пократко и посфатливо.веке кога ми реплицираш одговори на прашањето кое е прашано, а не туку го тупи од типот кај работи таткоми и што јас доручкувам пошто тоа тебе ама ич не би требало да те загрижува.
така да ете уште еднаш за тебе специјално.
колку според тебе не треба да им се сложува касата па за да инспекторите имаат морално право да ти прогледаат низ прсти.
заклучивме дека 30 денари е малце.
100 денари е доволно??
1000 денари можеби??
што ако има 1030 денари вишак во касата, а сме се сложиле дека до 1000 денари би требало да прогледаат низ прсти. сега за 30 денари ке ја прајме ѓупската??
или колку денот фискални сметки не треба да издаде, па за да се рачуна просек . една , две , десет пеесет.
ајде ме интересира твоето мислење и мислењето на другите колкава е границата за која инспекторот би требало да ви прогледа низ прсти или само да ве опомени. нема да навлегувам како тоа се случило да имате вишок во касата или зошто не сте издале фискална сметка.
п.с 1000 денари чисти воопшто не е мала сума веке кога сме кај тоа, така да многу тешко дека се думате што ке јадите освем ако не се думате во кој ресторан би јаделе. да ми речеше 100 денари можеби и ке те сватев, ама за 1000 денари некако не држи вода муабетот.
Сакаат да затвораат бидејќи добиваат мн. пари од казните читај по 1000евра,2000 илјади,3000илјади....
Зошто му се парите?
Најпрост муабет за да градат во скопје споменици,да местат фонтани(е овде им е минус,пошто повеќете се капат внатре не даваат пари за на базен ),местат врби,покрај Вардар местат плажа (алал да му е ќе пооминам накај Скопје,можеби ќе се почувствувам како да сум на мајами бич!
Луѓето в пазар дневно одвај заработуваат нешто да протуркаат ден за ден,овие уште да ги казнуваат....
Не сме држава која има високи стандарди,добри плати,добра заработувачка, за да казнуваат онака!