Дали верувате дека се љуби само еднаш?

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Што мислите за ова?
Дали се љуби само една особа во животот?
Или ете нека не е во животот.. Од кај е тоа дека паралелно неможеш да сакаш повеќе од една особа?
Некако мене не ми звучи ова многу реално.. Затоа што нели.. Љубовта не е секогаш само кон партнер.. Може да е кон родител, другар, онаа родителската спрема децата а и ете таа спрема партнерот.. Но ако родителот подеднакво си ги сака децата без разлика дали има 2-3-5 или незнам таму колку.. Зашто да неможе човек да е заљубен наеднаш во 2ца-3ца или незнам колку..
Ок не зборувам за бигамија или нешто, ок и сосема нормално е да си со една особа се што е поизопачено од ова па и не е така нормално.. Но зарем не сте почувствувале било платонска било возвратена љубов кон некоја сосема 3та особа додека сте во врска во која што сепак има љубов?
Тоест дали станува збор стварно за љубов или во еден од случаите мора да е опсесија или само симпатија?

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Кога зборуваме за љубов кон партнерот, не ми се случило додека ја љубам да го осеќам истото кон друга. Едноставно сите мисли ми се насочени кон дотичната личност, во таа област и наречете ме ограничен, но не ми се излегува од таа кутија. Додека љубовта кон родителите и пријателите ја имам издигнато на една друга скала и може да се дели и осеќа кон повеќето.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Ок не сум осетила ни јас.. Но ме занима дали е возможно? И зашто па ете не би било возможно? Сепак нели родителската љубов, таа кон пријателите и таа кон партнерот се различни.. Зашто само првите две да може да се делат но не и оваа последната?

Член од
19 февруари 2009
Мислења
30
Поени од реакции
0
Најосетлива тема, според мене... Кај ја најде... :) Абе ако треба, да се пишит за ова, јас би напишал, според моето искуство, дека не е баш така, дека се љуби онолку, колку што се појавила или појавил, типот/типката, во животот. Ај видете ги само THE CELEBRITES. Се мажат, се женат, по сто пати, не од тоа, дека имаат можност за сето тоа, туку од потреба за љубов...:salut:

Член од
31 декември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
1
Љубовта е бесконечна.секогаш можеш да направиш појќе кога ти треба..но тоа важи за семејство,пријатели итн. ако требаше да сакаме две личности во животот,ќе се мажевме за повеќе луѓе а не со една личност. Љубовта е најдоброто чувство...(додека личноста која ја сакаш не те остави...).. Зато немојте да имате две личности што ги сакате зашто можите со ни еден да останите:helou:

FlOwEr gIrL

ҳҲҳlove my sunshineҳҲҳ
Член од
8 август 2008
Мислења
344
Поени од реакции
13
И во мојот случај, сум љубела и љубам еден, не можам да ја делам љубовта со повеќе, насочена е кон само една личност. :pipi:

butterfly8

peperutce
Член од
17 март 2009
Мислења
96
Поени од реакции
5
Ako zboruvame za platonska ljubov ili sto znam:da pomislis na nekoj drug, pa da ti se sviga...mozda i moze da se kaze.Mi se desilo kako pomala.Ama toa i ne e ljubov.Inaku za sekoj vid na ljubov postoi posebno mesto vo srceto.Poinaku se sakaat roditelite, poinaku prijatelite, a ona mesto za vistinskata licnost spored mene ja zasluzuva samo eden.Taka da nemoze da gi mesame ovie raboti.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.094
Kликам репорт. Феминизам! :icon_lol:
Само еден се љуби?!
Нека е насловот Една. Не жена/женско. Особа. :) Kiddin.

Љубов кон фамилијата, и љубов кон партнер е сосема различна работа.
Го сакаш татко ти, мајка, син, ќерка, дедо.. да, драги ти се. Фамилија. Крв.

Додека, љубење некој не врз таа база е друго. Ефектот од страствено привлекување и потреба доаѓа само ко шлаг.
За вистинска љубов треба целосно посветување. А, тоа неможеш да го воспоставиш со повеќе луѓе одеднаш.
Никогаш неможеш да сакаш 2ца толку силно, како кога си заљубена во еден.
Еден можеш да сакаш, додека другиот го љубиш. Мора да се одлучш кој е правиот.
Оne gotta go, a ако им дадеш и на двајцата шанса..
Да резимираме, всушност тоа е седење на две столчиња.
Beware of the backfire effect.

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Што мислите за ова?
Дали се љуби само една особа во животот?
Или ете нека не е во животот.. Од кај е тоа дека паралелно неможеш да сакаш повеќе од една особа?
Некако мене не ми звучи ова многу реално.. Затоа што нели.. Љубовта не е секогаш само кон партнер.. Може да е кон родител, другар, онаа родителската спрема децата а и ете таа спрема партнерот.. Но ако родителот подеднакво си ги сака децата без разлика дали има 2-3-5 или незнам таму колку.. Зашто да неможе човек да е заљубен наеднаш во 2ца-3ца или незнам колку..
Ок не зборувам за бигамија или нешто, ок и сосема нормално е да си со една особа се што е поизопачено од ова па и не е така нормално.. Но зарем не сте почувствувале било платонска било возвратена љубов кон некоја сосема 3та особа додека сте во врска во која што сепак има љубов?
Тоест дали станува збор стварно за љубов или во еден од случаите мора да е опсесија или само симпатија?[/quote]

One at a time dear! Се љуби една личност сега, друга по извесно време, па трета, па...

Станува збор за различна љубов. Онаа кон партнерот е романтична љубов која може да ја чувствуваш само кон личност која сексуално те привлекува, ти го опседнува умот и окупира сетилата!
Не ми е и мене јасно зошто се заљубуваме во една а не во друга личност! Зошто сум се затрескала во Трајко а не во јанко кога и Јанко е исто толку згоден и паметен како и Трајко! Е што е тоа што овој првиов го прави посебен и единствен во моите очи? Не знам!
Знам дека кога ќе се заљубиш во некој, создаваш емоционална заедница со истиот и бараш а и имаш потреба од сексуална ексклузивност! Затоа неверството секогаш боли! До толку сме заебани ние луѓето, што креираме една таква прекрасна слика за личноста во која сме заљубени и правиме се за да не ја уништиме! Го проектираме она што ние сакаме да го видиме, партнерот го гледаме онаков каков што е замислен и создаден во нашата глава! Fucked up indeed! Шетаме со розеви срцкасти наочари и ја фокусираме целата своја енергија и внимание кон избраниот! Зошто е избран баш тој е она што ептен многу сакам да знам! Хормони ор самтинг. Треба длабоко проучување за добар и прецизен одговор на ова!

Дали станува збор стварно за љубов!? па така решиле да го наречат чувството! Е сега што е љубов е многу дискутабилно! Збир од еден куп различни емоции кои го доведуваат умот во милион состојби! Екстаза, желба, страв, сомнеж, љубомора, страст, нелагодност, срам, удобност. Калеидоскоп од чувства кој постојано се менува!
Така отприлика тетка Хелен Фишер вика!
Јас можам да ја чувствувам оваа емоционална збирштина само кон една личност во еден период!
Dали некој друг е способен да se fokusira на две личности со ист интензитет истовремрно, clues, I have none!

Член од
19 ноември 2011
Мислења
59
Поени од реакции
17
Дали никој после толку голема љубов пак успеал да се заљуби? Ваши мислења и искуства. :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
Вистинската љубов дека се случува САМО ЕДНАШ!!! :)
Само еднаш се љуби, се што потоа доаѓа е бегство од криза, само еднаш се сака се друго е само бледа реприза.
Секогаш постои само една личност која ќе остави траги во вас со која ќе останите засекогаш или на жалост ќе ја памтите засекогаш.
Повеќето сум ги „сакал“ но само во ЕДНА љубам и ЕДНА имам во
:icon_lol:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Дали никој после толку голема љубов пак успеал да се заљуби? Ваши мислења и искуства. :)
Колку голема љубов? Толку ____________________ ? Или толку _____________________________________________________________________ ?

инаку нема врска едното со другото... можиш ем да се заљубиш, ем да ти биди 1500 пати поарно отколку со „големата љубов“...

M

Mussolini

Гостин
samo eden pat se ljubi od srce... govoram posebno za masko... znaci masko samo eden pat vistinski saka. se drugo kak so kaza kolegata Aleksandar Kirovski, e bleda repriza na tava so imas pominano so sakanata licnost. kolku i da te saka i kolku i da misles oti jas sakas, veruvaj deka nisto nema da ti bide kako so ti bilo porano so taa so si ja sakal od srce...

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
Колку голема љубов? Толку ____________________ ? Или толку _____________________________________________________________________ ?

инаку нема врска едното со другото... можиш ем да се заљубиш, ем да ти биди 1500 пати поарно отколку со „големата љубов“...
Ако ти е поарно значи „големата љубов“ не ти била вистинска ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom