Дали верувате во тројство?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

Твојата душа е проклета! Јас просто неможам да верувам дека има вакви како што си ти!

едитирано од мод
.
Оти бе спиро така?
јас ти кажувам вистината базирана на прочитани проучени и напоредно анализирани текстови и книги. Ова јас не го измислив, тоа го тврдат учени луѓе одамна за тоа пишуваат тоа го истражуваат. Тури и пред 2000 години тврдеа и знаеа дека Исус е само човек а не божји син, уште пред 2000 години имаше отпор Марија да се нарекува богородица пошто таа не родила бог. Црквата даде се од себе таквите учења да ги искорени, палеше книгите убиваше затвараше протеруваше. но вистината преживеа и опстана до денес.
--- надополнето: 13 декември 2013 во 08:07 ---
.

Ќе видите дека на свињите на судниот ден ќе им биде многу подобро одколку на вашите души, ако не се обрнете!

ти си на игноре листа, каде што припаѓа и брат ти лет3!:)

едитирано од мод

.
Спиро бе шо вака?
влезе сатааната во тебе, сега само иван исцелител може да ти помогне!

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Doziveav I spiro da se iznervira :D

.

Па како да не се налутам бе побратиме, само провокации антихристијански и сеидби на гнасни лаги. А кога ќе дојде ден да се собира тоа што се сее, ... тогаш како некои лигавици расплакани.

Жалам што така истапив, но кога ќе видам битија коишто себеси се наречуваат луѓе, а одбиваат да Го препознаат, признаат и се поклонат на најголемото богатство воопшто - Тоа е Едниот и Единствениот Вистински, Совршен, Тросветол БОГ - тогаш тоа многу ме нажалува и налутува, но не затоа што тие ми се сеедно, или ги мразам, туку затоа што несакам да му ја исполнуваат волјата на душманот БОЖЈИ, нанесувајќи штета на својата и на туѓите души .

.

samata logika na covekot prifakja samo eden bog!
a ne da se komplicira so trojstvoto,
i ne e logicno da se promenuva konceptot na gospod!
edno prasanje do vas dali i avraam moses, david, site ovie proroci sto veruvale? ... vo trojstvoto? :O

Сите вистински пратеници и чеда БОЖЈИ верувале, веруваат и ќе веруваат во Него,
Едниот, Единствениот, Совршен а Тросветол *БОГ,
пред чие Свето *Слово и Светол *Дух секој Ангел, секој човек, ... ќе се поклони!

1 Светол *БОГ
1 Светло *БОЖЈЕ Слово
1 Светол *БОЖЈИ Дух

... за џабе му се противи лажниот и нечист рух!
.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Како е ова новост? Очигледно дека свињите ова не го прават, тоа е и разликата од човекот од другите цицачи.
Способноста да размислува, да резонира, свесно.
Слободно ти биди свиња ако сакаш. Гру гру спиро, гру гру.
Sposeben si da rezonirash....ajde da vidime.
Do sega samo pokazuvash logika na gluposti ali ajde, Bog neka ti prosti.
Kazi shto te machi okolu Isus, shto ti ima zgresheno pa se obiduvash da plukash po nego.
Poveli i rezoniraj sega.....

едитирано од мод.
--- надополнето: 14 декември 2013 во 11:02 ---
Оче наш, кој си на небесата,
да се свети името Твое,
да дојде царството Твое,
да биде волјата Твоја,
kaко на небото, така и на земјата;
лебот наш насушен дај ни го денес
и прости ни ги долговите наши
како и ние што им ги проштеваме на нашите должници;
и не нè воведувај во искушение,но избави нè од лукавиот.
Амин!
Znam deka ne te interesira za Trojstvoto, nego poshto si ti toj koj se osmeli da ja citira molitvata , na tebe ti odgovaram. Toa deka nema da pokushash da razberesh to si e tvoj problem. nekogash i jas kje te ispitam za 7te neba vo koranot, da vidam dali si gi razbral, ili samo brmchish ovde na forumov.
Prodolzuvam so tvojot citat:
да се свети името Твое,
да дојде царството Твое,
да биде волјата Твоја,
Pogledni go Trojstvoto, ama ti toa ne mozesh da go vidish bidejki si zaspan.
Ime. carstvo, volja,....tri elementi so koja sekoja religija na svetot se zanimava.
Nekogash ako imama VOLJA, kje ti objasnam malku poshiroko so poprosti primeri za da go svatish Trojstvoto i kako toa funkcioniram, i na koj nachin ja stvara evolucuijata vo univerzumot pa i kaj samiot covek ja odrzuva egzistencijata i negovata evolucija.
Vo naredniot post sleduva...
kaко на небото, така и на земјата;
Edna od kluchnite recenici vo molitvata...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Исус си бил јудеец, припадник на назарените (од кое после погрешно преведено, испадна дека е од Назарет -- град кој во време на Исус уште и не постоел, тој настана околу еден век после Исус) па погрешно превеле дека мора девица да го роди иако во стариот завет е запишано дека девојка - млада жена ќе го роди (па мораа да прават претумбации и бајки за марија да биди девица). Кога Исус умре, неговото место како водач на ерусалемската заедница го превзел Јаков - братот на Исус, кој исто така бил и останал јудеец и верен на старите закони и прописи заедно со своите следбеници од кои многумина биле и ученици на Исус. За нив како и за Исус поим за некој троделен бог или дека Исус бил бог - би била ерес најголема ради кој веројатно и би го каменувале тој што тоа го вели. Тие финти влегуваат во христијанството покасно кога ерусалемската заедница веќе исчезна во римско еврејската војна (а евреите и нивната религија стана смртен неприател на рим) и под влијание западните многубожечки - пагански општества. Затоа и настана богородица - како пандан на паганската голема мајка, зато и настанаа светци - како замена на боговите и полубоговите од паганските религии, скулптури, слики....

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
melezu,efreme, promasena ti e temata....
Ne gi razbiram adminite i moderatorite koi ti dozvoluvaat da plukash na site temi po Isus...:facepalm:
i sega ti kje me prijavish i mene kje me kaznat, ne gledaat ti kako seresh po site temi...:facepalm:
Тебе ништо не ти е јасно на се се чудиш, се ти е непознато, полн си со прашања а одговори немаш. Треба изгледа по два поста да пишувам еден за сите форумџии и една скратена проста едноставна верзија (по можност со сликички) за тебе, да не ми се чудиш толку многу пиле малечко

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Тебе ништо не ти е јасно на се се чудиш, се ти е непознато, полн си со прашања а одговори немаш. Треба изгледа по два поста да пишувам еден за сите форумџии и една скратена проста едноставна верзија (по можност со сликички) за тебе, да не ми се чудиш толку многу пиле малечко
samo ne treskaj gluposti....se drugo e nebitno...efreme...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
samo ne treskaj gluposti....se drugo e nebitno...efreme...
не се плаши бе, само укажав н атоа дека не постои никакво тројство и дека тоа е накнадно уфрлен поим во христјанството. Затоа и потенцирав дека ни исус ни неговите следбеници и ученици никогаш ене отстапиле од својата вера (јудаизмот) и на крај памет не им било да ствараат нова религија. Тоа дојде покасно и не е дело на Исус.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
не се плаши бе, само укажав н атоа дека не постои никакво тројство и дека тоа е накнадно уфрлен поим во христјанството. Затоа и потенцирав дека ни исус ни неговите следбеници и ученици никогаш ене отстапиле од својата вера (јудаизмот) и на крај памет не им било да ствараат нова религија. Тоа дојде покасно и не е дело на Исус.
mene ni zenata ne moze da me uplashi ne pa ti...:pos:
Ne go razbirash ti Isus shto zboruval , zatoa si zbunet.
On ne ti e kriv shto si na nizok stepen na skalata na evolucijata i ne mozesh da go razberesh...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
“Зборовите“ на исус се запишани 50-100 години по неговата смрт од луѓе кои не го ни познавале ни слушнале ни виделе. Има тука многу променети додадени и одземени работи како и работи кои ги кажале други а не Исус. Има доста примеси и од други религии и филозофии. А конечно “зборовите“ на Исус се оформени околу 300 години по неговата смрт. Па ќо че доддадеш и погрешни преводи и поими и зборови кои од еден на друг јазик не беа или можеа да се преведат со точно значение... зато и е писмото така противречно контрадикторно.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
“Зборовите“ на исус се запишани 50-100 години по неговата смрт од луѓе кои не го ни познавале ни слушнале ни виделе. Има тука многу променети додадени и одземени работи како и работи кои ги кажале други а не Исус. Има доста примеси и од други религии и филозофии. А конечно “зборовите“ на Исус се оформени околу 300 години по неговата смрт. Па ќо че доддадеш и погрешни преводи и поими и зборови кои од еден на друг јазик не беа или можеа да се преведат со точно значение... зато и е писмото така противречно контрадикторно.
Abe ti ushte malku i kje ni kazesh deka izmislile topla voda...
.Kakva majka te rodi tebe?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Abe ti ushte malku i kje ni kazesh deka izmislile topla voda...
.Kakva majka te rodi tebe?
А шо то има врска со темата, ете дај посочи за постоење на овие евангелија кои денес ги знаеме во на исус или непосредно по неговата смрт

Kajgana Shop

На врв Bottom