SWEDEN
38ca ama nikoj ne verue
- Член од
- 16 февруари 2007
- Мислења
- 2.531
- Поени од реакции
- 34
Za mene Emma edinstvena pricina za brak . Za da se otkazam od ona sto go imam kako lifestile definitivno toa moze da bide sin i nisto drugo.
Vrskite pominuvaat ljubovta vetvee so vremeto i ako nema kuraz nesto poveke e bezpredmetna spored mene. MOze zvucam sovinisticki i nepravedno kon nekoj sto nemoze da ima deca i se izvinuvam kon takvite clenovi ama jebiga ja sum prakticen .
Aj ti mene reci mi sto mene ke me vrze da lezam so nekoja baba nakon 30 godini ako nie nemame vnuci da ni setaat niz kuca i da se zanimavam ? Da ne imame sex slucajno ? Pa da umram od vijagra neka fala .
U toj kontekst e postaven mojot post a ne deka ako ima nesakana bremenost da se uleta nekoj u brak toa ne e moj sovet posto toa e najlosa varijanta.
Vrskite pominuvaat ljubovta vetvee so vremeto i ako nema kuraz nesto poveke e bezpredmetna spored mene. MOze zvucam sovinisticki i nepravedno kon nekoj sto nemoze da ima deca i se izvinuvam kon takvite clenovi ama jebiga ja sum prakticen .
Aj ti mene reci mi sto mene ke me vrze da lezam so nekoja baba nakon 30 godini ako nie nemame vnuci da ni setaat niz kuca i da se zanimavam ? Da ne imame sex slucajno ? Pa da umram od vijagra neka fala .
U toj kontekst e postaven mojot post a ne deka ako ima nesakana bremenost da se uleta nekoj u brak toa ne e moj sovet posto toa e najlosa varijanta.
Поправи ме ако грешно те сфатив, ама дали тврдиш дека детето е единствената причина за брак? Не дека потписот на парче хартија е гаранција за љубов, ама брак склучен чисто зашто девојката останала бремена и ништо повеќе... Зашто ако тие двајца повеќе не се сакаат, а ете, се случило да чекаат заедничко дете... Поверојатно ми е дека ваквата врска (условно кажано) брзо ќе се распадне, него ли онаа тригодишна, која ти ја нарекуваш беспредметна.
Фала богу дека штом ќе стануваат родители (ако стануваат), ќе си го сакаат сопственото, заедничко дете, ама не сум сигурна дека тоа ќе им` ја врати врската назад.
Има луѓе кои се во врска и преку 10 години, живеат заедно, а не се венчани, па не ни размислуваат на таа тема. Убаво пишаа погоре.