NikolaP
Команданат Флик
- Член од
- 30 октомври 2005
- Мислења
- 1.095
- Поени од реакции
- 16
Иако според мене лично е застарена и не ми одговара, на мислење сум дека барем оние што се декларираат христијани МОРА да ја прочитаат. Еве кај мене дома седи, собира прашина и само јас сум ја пролистал. А имам побожна сестра, секој ден се моли, пости, итн. Исто и старите мои као се(ама они ми се чини више по дифолт). Икони по цела куќа... А никој не ја пипнал библијата.
Ова е кај повеќето македонски христијани. Појма немаат. Едино тие заповедите и молитвите у црквеното календарче што ги знаат.
Абе црквата мода стана, не е више до религија. Сите до вчера беа комунисти и титови пионири, сега се загреани христијани. Рајата иде со модата. И сега да си верен е у мода...
Така да библијата е актуелна, ама така да се има, да се покаже, а не да се чита.
Ова е кај повеќето македонски христијани. Појма немаат. Едино тие заповедите и молитвите у црквеното календарче што ги знаат.
Абе црквата мода стана, не е више до религија. Сите до вчера беа комунисти и титови пионири, сега се загреани христијани. Рајата иде со модата. И сега да си верен е у мода...
Така да библијата е актуелна, ама така да се има, да се покаже, а не да се чита.