Во твоето мислене има ного логика и вистина.Мене не ми е гајле што мисли ДИЈАСПОРАТА, секој што не живее во македонија нема право да одлучува за тоа кој ке биде на власт во државата во која јас живеам.
.......зашто тогаш не им го одземеш правото на глас на 300 000 бегалци од Косово..........Мене не ми е гајле што мисли ДИЈАСПОРАТА, секој што не живее во македонија нема право да одлучува за тоа кој ке биде на власт во државата во која јас живеам.
Тогаш това би било директно купуване на пратенически места на квотен принцип ?!Треба да имаат по 2 пратеници од секој континент каде ги има во поголем број, Европа, Австралија и Америка.
Голем дел од нив праќаат огромни средства во земјата и со тоа дирекно и помагаат на македонската економија.
Tebe ne ti e gajle,ama ima koj go e. I "taj" gi plaka davackite kako i ti, (sruja, voda i se drugo), znaci ima obvrski a zosto da nema i toj pravo kako i ti: da bira.Мене не ми е гајле што мисли ДИЈАСПОРАТА, секој што не живее во македонија нема право да одлучува за тоа кој ке биде на власт во државата во која јас живеам.
Како плаќа од странство бре?Tebe ne ti e gajle,ama ima koj go e. I "taj" gi plaka davackite kako i ti, (sruja, voda i se drugo), znaci ima obvrski a zosto da nema i toj pravo kako i ti: da bira.
a bre , i vo makedonija plakaat danokКако плаќа од странство бре?
Таму живеат со години, таму плаќаат данок, овде да ми одлучуваат? Нека се вратат, да возат по овие патишта, да живеат со овдешна плата, и нека гласаат
Дава дијаспората пари во државава?Како плаќа од странство бре?
Таму живеат со години, таму плаќаат данок, овде да ми одлучуваат? Нека се вратат, да возат по овие патишта, да живеат со овдешна плата, и нека гласаат
Kako dava?Дава дијаспората пари во државава?
Пари не се даваат само преку данок.
Го помагаат платниот биланс преку трансфери на пари.Kako dava?
ПримерKako dava?