Дали Љубчо Георгиевски треба да се врати на политичката сцена во Македонија?

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
На пробугарски човек не знам дека доделиле награда,првпат го запознав од ко излезе таа информација, знам дека тој ќе го тужи Заев заради тоа.
Citiram izvadok od intervjuto so Zoran Todorovski posho ne e tema ke bidi kratko :

Дел од јавноста и некои Ваши колеги историчари Ве обвинуваат дека промовирате зборник за човек кој се чувствувал како Бугарин. Кој наш револуционерен деец му противречел на Александров по тоа прашање?
- Речиси никој. Сите биле со исти сознанија, со иста свест. Речиси сите наши дејци, од левицата и десницата во етничка смисла биле исти, сите се декларирале за Бугари.
Тоа е и денешниот идеал, да опстои нашата Република Македонија. Идеалот треба да биде ист и кај Албанците, Турците, Ромите, Власите, Србите. Да се зачува интегритетот на независна и суверена Република Македонија, без разлика кој како се чувствува.

E za ova Zaev se buneshe kako site prosechni i normalni Makedonci ne poradi toa shto VEMERO mu ja dodeli nagradata ili slichno.

Член од
29 септември 2008
Мислења
219
Поени од реакции
5
Го барам вашето мислње за тоа дали поранешниот премиер на Република Македонија треба да се врати на политичката сцена во Македонија!?!?!?! Дали сметате дека заслужува да биде надвор од политичката трка покрај сите денешни политицари?!?!?!?
N-I-K-O-G-A-S ENDE

Член од
24 октомври 2008
Мислења
34
Поени од реакции
0
Интетресно. Гледам дека демократијата во Македонија сеуште не чукнала на врата. Којзнае каде е!!!! Можеби еден ден и неа ке ја видиме кај нас !!!!!!!!!!!!!

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Citiram izvadok od intervjuto so Zoran Todorovski posho ne e tema ke bidi kratko :

Дел од јавноста и некои Ваши колеги историчари Ве обвинуваат дека промовирате зборник за човек кој се чувствувал како Бугарин. Кој наш револуционерен деец му противречел на Александров по тоа прашање?
- Речиси никој. Сите биле со исти сознанија, со иста свест. Речиси сите наши дејци, од левицата и десницата во етничка смисла биле исти, сите се декларирале за Бугари.
Тоа е и денешниот идеал, да опстои нашата Република Македонија. Идеалот треба да биде ист и кај Албанците, Турците, Ромите, Власите, Србите. Да се зачува интегритетот на независна и суверена Република Македонија, без разлика кој како се чувствува.

E za ova Zaev se buneshe kako site prosechni i normalni Makedonci ne poradi toa shto VEMERO mu ja dodeli nagradata ili slichno.
Ахам.. да копам по архиви кога му е доделена од СДСМ награда на Иван Катанџиев ??????
инаку според него до 30та-40та година немало македонци сите бугари биле...

Иван Катанџиев е од СДСМ!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ivan Katardzhiev go posochil Makedonskiot narod kako poseben a ne gi pravel Makedoncite Bugari kako Todorovski.
Си се заебал...

Меѓународен научен собир во МАНУ – Скопје
100 години “За македонцките работи” на Мисирков-28.11.2003.

Катарџиев: “... МАКЕДОНСКАТА СВЕСТ ПОЧНА ДА СЕ РАЗВИВА ДУРИ ПО ПРВАТА СВЕТСКА ВОјНА (!!!), највеќе во Србија и во Грција, бидејќи таму се спречи бугарската пропаганда, се затворија бугарските училишта, а во Македонија мрежата на бугарскиот школски систем беше дури погуста отколку во Бугарија... Инаку ЗА МАКЕДОНСКА ИНТЕЛИГЕНЦИјА МОЖЕ ДА СЕ ЗБОРУВА ДУРИ ПО 1945 г. (!!!) и тоа благодарение постоењето на државниот субјект – НР Македонија во рамките на југославија. ТАА МАКЕДОНСКА ИНТЕЛИГЕНЦИјА СЕ РАЗВИ ПРВО ВРЗ ОСНОВА НА РЕПРЕСИјАТА, ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ РАЗВИЕ И ТАА СВЕСТ (!!!). Така ВРЗ ОСНОВА НА ВЕќЕ ФОРМИРАНАТА БУГАРСКА НАЦИјА ВО МАКЕДОНИјА (!!!) се прави сепарација. ТИЕ БЕА СО БУГАРСКА НАЦИОНАЛНА СВЕСТ, А МАКЕДОНСКА НАЦИјА СЕ СОЗДАДЕ ПО ВТОРАТА СВЕТСКА ВОјНА ОД ПОЛИТИЧКИ ПРИЧИНИ (!!!).

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Вчера се карав с едно српче кое ми тврдеше дека треба да ги сакаме бидејќи ние сме се ослободиле од нивна хегемонија и власт в Втората светска војна со нивно одобрување и благонаклонетост, а дека затоа што Бугарија и Грција не ни се такви баќа сеуште ги немаме тие два дела.

На крај после една пепељара у глава призна дека праеле зулум..

Некоме лакше уѓе у дупе него у главу!

Ал му ушло!

П.С. Кога се чепкаат со македонци кои имаат и муда и гз!

С

Спенсер

Гостин
Љубчо треба јавно да се утепа, на плоштад,:vozbud::pos2::pos2::pos2::pos2:

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Го гледав денес Љубчо во НИЕ на Сител... Сепак, кој сака и што сака нека каже овој трагичен лик е неверојатен интелект кого македончето неможе и којзнае дали некогаш ќе свати што сака да каже. За разлика од него криминиогениот и антинародниот сатрап, македономрзецот, јудата искариотски, иродот БЦ доби 2 мандати од македонските овчички во најкритичните моменти по Македонската државност! И најверојатно и ќе продолжи да добива. :zid:
На страна сите муабети за Љубчо едно му замерам најмногу од се’. Што дозволи да падне експертската влада на Кљусев и им го исчисти патот на антимакедонските карволоци од седесето да ја зграпчат власта, да го разграбаат националното благо во најбандитската криминална приватизација во регионот и пошироко и (намерно, по директива) да ја постават државата на криви-леви нозе.
А, најинтересен дел од интервјуто ми беше кога самиот себе си се прогласи за предавник, а делото потпис на охридскиот договор, поголемо предавство и од манувањето на името. За тоа треба доблест господа!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Го гледав денес Љубчо во НИЕ на Сител... Сепак, кој сака и што сака нека каже овој трагичен лик е неверојатен интелект кого македончето неможе и којзнае дали некогаш ќе свати што сака да каже. За разлика од него криминиогениот и антинародниот сатрап, македономрзецот, јудата искариотски, иродот БЦ доби 2 мандати од македонските овчички во најкритичните моменти по Македонската државност! И најверојатно и ќе продолжи да добива. :zid:
На страна сите муабети за Љубчо едно му замерам најмногу од се’. Што дозволи да падне експертската влада на Кљусев и им го исчисти патот на антимакедонските карволоци од седесето да ја зграпчат власта, да го разграбаат националното благо во најбандитската криминална приватизација во регионот и пошироко и (намерно, по директива) да ја постават државата на криви-леви нозе.
А, најинтересен дел од интервјуто ми беше кога самиот себе си се прогласи за предавник, а делото потпис на охридскиот договор, поголемо предавство и од манувањето на името. За тоа треба доблест господа!

L'sno mu e nego triglav bogu, l'sno, onaka NAFATIRAN i mesecinata kaj i da e ke ja ni ja simne......ama vo PRAVI momenti povlece pravi PETENOVSKI cekori koi ni ibaa mater za sto toprva ke stanuvame svesni.......tenka e crvenata linija megu NACIONALEN HEROJ i NACIONALEN DZELAT......moze nekogas i nesakajki se preminuva, ama posledicite se takvi kakvi se...i treba da mu se otsece glavata...kako sto e red od vek i vekov....

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Може ли онлајн да се гледа?

Kajgana Shop

На врв Bottom