Далеку од очи-далеку од срце?

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Па вака сеа.....јас мислам дека ако навистина љубовта е толку голема и искрена, врската може да опстои иако би било претешко и за двајцата, но не би можело така мнгу долг период,само одредено време....

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
кога некој го имаш во срцето ни далечината нема да може да го оддели од тебе..

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
јас имам другарка сто ме убедува 2 години да се средам со некој фраер а самата она е во др дрзава и има децко 2 години:
е какви се бе тие врски преку зица а?
тоа врска ли е?

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
Obicno ovaa "pogovorka" kruzi naokolu koga eden od partnerite kje otide negde u stranstvo - Dali na studii ili na rabota na odreden period -1,2,3 godini...Dali navistina ova znaci kraj na edna vrska ili vrskata moze da opstoi so istata ljubov kako i predhodno?Ima milion primeri deka NEMOZE no se nadevam ima i primeri i deka MOZE...Shto mislite?Dali moze da postoi tolkava ljubov da dvajcata partneri oddoleat na iskushenijata okolu niv i ostanat verni?
..абе...врска на далечина никогаш не успевала...мислам според мене...а тек да останат верни!! е сега :tapp: Тие може да се сакаат ...да се слушаат секогаш преку телефон ,....мсн...и се..ама не е исто како кога се еден до друг =)

Член од
4 јули 2008
Мислења
385
Поени од реакции
18
Може....100%.. ама само акои двајцата се силни личности....ете мај БФ иде у австрија и што треба да направиме? да раскинеме? па нема шанси..ако е глуп нека ме вара..он губи поише....ја тогаш не губам ништо ако он е такоф и не може да издржи...ќе се врати кога тогаш ја ќе го чекам...и онака кај него наоѓам се..нема потреба да барам друг..не ни сакам...:baeh:

Член од
18 ноември 2005
Мислења
271
Поени од реакции
4
Jas imam takva vrska, se gledame na 3-4 meseci so devojka mi. vekje 4god sme zaedno taka. Neznam, mislam deka do sega dobro ni odese ama se javuva nekoja zamor vo vrskata, vazno e da se napravi sledniot cekor, da se znaat planovite za eventualnoto sobiranje i zaednicki zivot. Problem e sto posle odredeno vreme i dvajcata partneri pocnuvaat da se prasuvaat dali vredi se toa, site zrtvi. Mislam deka e vazna ljubovta ama posle odredeno vreme i koga ke pomine periodot na prvicnata zaljubenost se javuva kriticen period vo koj mora da se deluva.
Ke vidam sto ke se sluci so mojata vrska i ke ve informiram blagovremeno.

Член од
3 јули 2008
Мислења
248
Поени од реакции
8
Зависит од личноста..Јас би издржала доколку сум заљубена вистински :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
да....али не секогаш....

Sometimes my eyes get jelous to my heart....Do you know why? Cuz you are always close to my heart, but far away from my eyes....

Член од
3 септември 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
stoznam moze i nemoze zavisi samo od niv i nikoj drug ako se saka se se moze
mislam deka dalecinata nisto ne im moze dokloku se spremni da se zrtvuvaat i dvajcata da ostanat verni eden na drug i da ne dozvolat ljubovta (ako stvarno se sakaat) da bide unistena poradi dalecinata zaso so vreme se ke pomine i ako navistina bile eden za drug ke bidat zaedno bez razlika dali bile razdeleni 1 2 godini ili neznam kolku i da e

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Не сум многу компетентна да кажам дали успева врска на далечина или не.
Ама знам дека за себе, јас не би се нафатила на такво нешто. Батали ти љубов-шмубов, ако е само на зборови и неискажани чувства, ништо не правиме. Јас имам потреба од физичка блискост бре. Да е тука, да го гушкам, да се гледаме, да имаме секс кога ќе посакаме. А не да ми се сведе животот на бедно исчекување на тие 3-5-6 месеци/години кога пак ќе го видам.
Плус мал милион нешта може да се случат во меѓувреме, нови познанства, шврљања, луѓе сме, знам како иде тоа.

Јас не би можела ни со некој од Куманово, што се вика, а не па со некој кој е стотици, илјадници километри далеку од мене.

Далеку од очи, од уши, од тело, од кревет-далеку од срце.

Член од
13 август 2008
Мислења
58
Поени од реакции
1
ljubovta nema granica toa se znae! kolku i da e daleku srceto mi e sekogas kaj nea pa neka bide i vo avstralija ne e bitno! ama sekako se zboruva za golema i iskrena ljubov:salut:

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Jas imam takva vrska, se gledame na 3-4 meseci so devojka mi. vekje 4god sme zaedno taka. Neznam, mislam deka do sega dobro ni odese ama se javuva nekoja zamor vo vrskata, vazno e da se napravi sledniot cekor, da se znaat planovite za eventualnoto sobiranje i zaednicki zivot. Problem e sto posle odredeno vreme i dvajcata partneri pocnuvaat da se prasuvaat dali vredi se toa, site zrtvi. Mislam deka e vazna ljubovta ama posle odredeno vreme i koga ke pomine periodot na prvicnata zaljubenost se javuva kriticen period vo koj mora da se deluva.
Ke vidam sto ke se sluci so mojata vrska i ke ve informiram blagovremeno.
Pa iskreno ako ne ja krunistae so brak ne ja vikaj veke vrska zs nema da postoi.

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
мојто либе си отиде на факс у прага и ке го нема 5 години... шо да праам сеа ја???
ако ми се овозможи некоја добра понуда да седам со скрстени раце?
да чекам да се врати?
да се одкажам од се што е во врска со љубов?

хммм... сепак ми се живее

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
мојто либе си отиде на факс у прага и ке го нема 5 години... шо да праам сеа ја???
ако ми се овозможи некоја добра понуда да седам со скрстени раце?
да чекам да се врати?
да се одкажам од се што е во врска со љубов?

хммм... сепак ми се живее
Ќе знаеш во тој момент што да правиш...не се замарај уште од сега.
Ако ти се појави добра понуда и кога ќе ти се појави веќе нема да бидеш во дилема...:)))

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
имав врска бар јас мислев дека е врска:pos2:3 години,бев заљубен а се гледавме 2-3 пати во месецот.На лето бевме заедно,супер беше.Ама не ни успеа наводно немало жар во врската:pos2:.Да ни се случеше на овие години ќе беше поинаку ама ништо.Мислам дека е вистина дека ако е далеку од очи е далеку и од срце:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom