..абе...врска на далечина никогаш не успевала...мислам според мене...а тек да останат верни!! е сега Тие може да се сакаат ...да се слушаат секогаш преку телефон ,....мсн...и се..ама не е исто како кога се еден до друг =)Obicno ovaa "pogovorka" kruzi naokolu koga eden od partnerite kje otide negde u stranstvo - Dali na studii ili na rabota na odreden period -1,2,3 godini...Dali navistina ova znaci kraj na edna vrska ili vrskata moze da opstoi so istata ljubov kako i predhodno?Ima milion primeri deka NEMOZE no se nadevam ima i primeri i deka MOZE...Shto mislite?Dali moze da postoi tolkava ljubov da dvajcata partneri oddoleat na iskushenijata okolu niv i ostanat verni?
Pa iskreno ako ne ja krunistae so brak ne ja vikaj veke vrska zs nema da postoi.Jas imam takva vrska, se gledame na 3-4 meseci so devojka mi. vekje 4god sme zaedno taka. Neznam, mislam deka do sega dobro ni odese ama se javuva nekoja zamor vo vrskata, vazno e da se napravi sledniot cekor, da se znaat planovite za eventualnoto sobiranje i zaednicki zivot. Problem e sto posle odredeno vreme i dvajcata partneri pocnuvaat da se prasuvaat dali vredi se toa, site zrtvi. Mislam deka e vazna ljubovta ama posle odredeno vreme i koga ke pomine periodot na prvicnata zaljubenost se javuva kriticen period vo koj mora da se deluva.
Ke vidam sto ke se sluci so mojata vrska i ke ve informiram blagovremeno.
Ќе знаеш во тој момент што да правиш...не се замарај уште од сега.мојто либе си отиде на факс у прага и ке го нема 5 години... шо да праам сеа ја???
ако ми се овозможи некоја добра понуда да седам со скрстени раце?
да чекам да се врати?
да се одкажам од се што е во врска со љубов?
хммм... сепак ми се живее