ДУИ пак ја тупи работата

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
За партиските интереси Павел, за интересите на Американците и Европските “пријатели“.

Можно е повторно мешање во внатрешните прашања на државата и додавање на уште еден 9ти критериум од ЕУ, како коалицирање со победничкиот Албански субјект.
Ne za ova da bidesh siguren nema takvo neshto i nema da ima.
Nekogash neshto treba da se napravi i bez kriteriumi i bez uceni samo zaradi dobra volja mislam deka togash toa ke bide kulminacija na drzavnicki custva

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Nekogash neshto treba da se napravi i bez kriteriumi i bez uceni samo zaradi dobra volja mislam deka togash toa ke bide kulminacija na drzavnicki custva
Па да не биде еднострана добра волја.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Vreme e za izbori
Vreme e za promeni bile tie 100 cekori nam ni treba nekolku od onie 100 predvideni,ne treba da meshame babi i zhabi za da odi napred ova drzava treba da se ima poveke pocit i pomalku etnicko bazirano mrznja.

Zatoa mislam deka ako DUI pobedi vo ovie izbori so sigurnost ke vleze vo vlast i site treba da bideme realisti okolu ova,ako vi se dopagjashe toa shto ni se sluci ovie 18 meseci koi bea rezultat na nepocituvanje na voljata na albanskiot elektorat jas ne sum.

Posledici gi imashe mnogu
Koj gi pocustvuvashe?
Shirokata masa znaci nie bez razlika VMRO SDSM DUI DPA gragjanite go custvuvaa sekoe utre mirisot na mrznjata shto se vleeshe od nekoi pogreshni potezi.

Vreme e za promeni.

Gorazd kako se osuduvash da pishuvash za Brodec?
Zar nemash custva?Zar si tolku pateticen?
Mene iskreno ne mi e milo da se vrakam nazad no ako sakash mozesh da se vratime pa moze i Brodec da bide 2 ama moze i Vejce moze i Karpalak moze i Radusha moze i Aracinovo

Odnapred se izvinuvam od drugite participienti vo ovoj forum poslednive recenici se upateni strogo kon gorenavedeniot
Каде си прочитал ти дека мора да влезе ДУИ во власт.Научи ги законите пред да напишеш некоја глупост затоа што истово се случи и за македонска партија која победи а не беше на власт, и тогаш никој не зема оружје во рака. Друго , за какви чуства збориш ти околу Бродец , јас осекам жал за тие што се измкнаа и не легнаа 2 метра под земја таму , настрада само логистиката претежно .А пошто викаш дека знаеш , кажи си за каде беше планирано оружјето за цел батаљон кое излезе од таму и кое се носеше и парче по парче од тие кои ги жалиш многу. За вољата на албанскиот електорат не ме заболе , тој е колку што е голем и негов проблем што гласа за терористи. Да се вратиме викаш , грешка , ако не поштуваш преку леб погача која си ја добил од гнидите македонски , може да се вратиш или таму од каде што си дошол ,или патот во во хоризонтална линија ке го фатиш .Не заборавај дека ти можеш да одбереш само страна на терориста , пошто за толку си стручен.Јас нема каде да одам и да се враќам , Македонија е моја држава . Бродец го спомнав во повеќе наврати и тоа не заради тоа што изгинаа шака бедни терористи не е голем успех на воен план , него поради пораката на запад која ви ја дадоа , а која немате капацитет да ја разберете.Уствари тоа и не треба да ме чуди , каков капацитет ви има водачот Алија шизифреникот со тапија тоа е нормално.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.089
Поени од реакции
5.731
А кажете ми кога ДУИ не ја тупела работата последниве две години (кога не се на власт)?..Каде беа законот за борците од Она тогаш?Каде беа сите бенефиции што ги бараат?Зошто тие не ги решија тие прашања?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

The Dream Team...

CafeLatte

Sieger
Член од
23 октомври 2007
Мислења
60
Поени од реакции
2
BloodyAlboz.... go spomenuvash Karpalak!!! epa eve i nekoi podatoci koi mozhebi i ke bidat novi za tebe... Karpalak nemalo da se sluchi ako ne pomognale "nekoi" a megu tie nekoi se i KFOR... imeno..albanskiot "planer" isplaniral i organiziral zaseda i rushenje na avtopatot za Tetovo na mestoto Karpalak. "Planerot", mislejki deka pristignuva kolonata od Skopje. odnosno deka vozilata shto idele bile prethodnica, vo 9.30 ch. ja otpochnal zasedata - dejstvoto po vozilata koi se dvizhele po avtopatot za Tetovo. Tie, teroristite, nanesoa kukavichki, teshki i gromorozni zagubi na nedolzhni makedonski vojnici, no sepak ne uspeaa da go dignat avtopatot vo vozduh i da go sprechat doveduvanjeto na edinicite od Skopje iako imaa podgotveno i postaveno 200 kgr eksploziv. - Zoshto ne uspeaja!!! Poradi toa shto borbenite helihopteri bea vo vozduh za pratenje na kolonata tenkovi i transporteri za planiranata operacija i za 10-15 min otpochnaa so borbeno dejstvo vo reonot kade shto bila organizirana zasedata i ne uspeaa da go aktiviraat ekslpozivot. Pokasno na poziciite kade shto bea tie, pronajdeni bea zhicite za aktiviranje na eksplozivot i po niv beshe pronajden eksplozovot vo kanalot na avtopatot vednash deminiran, postaven vo propusniot kanal pod avtopatot. Vo Izveshtajot od VV i PVo pokraj drugoto stoi deka pet minuti pred da se sluchi zasedata helihopter na KFOR go nadletal prostorot na Karpalak, a dva dzipa od KFOR pod dejstvoto na nashite helihopteri izbegale.. edniot za Skjopje a drugiot se skril vo Novo Selo...

Znachi ne se sili mnogu... ne veruvam deka isto scenario ke se sluchi povtorno.... sega zagubata ke ja promeni stranata

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
може и македонци кои ќе се декларираат како албанци да стави... све може...
Tolku od patriotizmot i nacionalniot identitet a? Tolku vredat? 700-800 evra mesecno?

Pa daj barem ne gi osuduvajte makedoncite koi se deklariraat bugari za pasos, tie barem od nemaj kade za parce leb se borat, a ovie za udobna fotelja za da si go prcat 4 godini i da perat mozok...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.089
Поени од реакции
5.731
Sto tolku se plasite od dui? a ne od menduh zloduh? :)
Кој рече дека се плаши од ДУИ?Ама се гледа дека Мендух е далеку помудар и може да извлече далеку поголеми привилегии за „обесправените“ албанци, одколку ДУИ со нивниот популизам..Кога беа на власт ДУИ ништо не се реши од точките сега што толку се јачаат на нив(а кога беа на власт ниту еднаш не ги споменаа)..Тие се нешто слично како СДСМ..Мора да се биде на власт..Народот слепо нека верува...

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Добро бе луѓе ... за какви победници зборувате тука??? нема победници има ПОБЕДНИК ... а победникот може да си прави коалиција со поразените ... било да е поразена дуи со 20 пратеници или пак дпа со 10 или пак лдп со 12 и т.н ... незнам од каде го најдовте терминот победник кај албанците ... албанците се дел од единствениот избирачки список на државната изборна комисија на РМ значи ЕДИНСТВЕН избирачки список а не паралелен ... и со тоа има и ЕДИНСТВЕН победник ... а во никој случај победници...

Малце е глупаво мислам да се полемизира на темава ...

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Груевски коалицираше со ДПА бидејќи така сакаше и сака ама има еден мал проблем, во државава електоратот е етнички поделен... македонски партии,албански,турски,ромски,српски нели ?... па спрема тоа коалиција која не е подржана од страна на албанскиот електорат (кој не е занемарлив) претставува проблем ...
ДУИ веќе работи на тоа да се направат законски измени кои ќе предвидуваат партијата со мнозинска подршка од албанскиот електорат да биде дел од власта иако тоа се толкува како федерализација на власта ама тоа е тоа...

E toa nema da bidne.
UCK sakase i da ja zeme pola Makedonija, ama ne mozese.
Se` ima svoi granici. Baranjata na sqiptarite nemaat kraj i veke i zapadot toa go uvide.
Duri i vo federalnite drzavi, pobednickata partija ja formira vladata. Sto mislite, koj formira vlada vo Svajcarija, site etnikumi ili pobednickata aprtija?

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814

Nikade i nikogas dobra volja nema. Ima samo interesi.

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Nikade i nikogas dobra volja nema. Ima samo interesi.
Битушанец, се враќаш на истото прашање: чии интереси?

Кој, каков и чиј е интересот што идниот премиер би го застапувал кога би го зел Ахмети за партнер во владата? Црвенковски и Бучковски во 2002 јасно си ги кажаа мотивите и интересите кои ги водат. Груевски во 2006 јасно си ги кажа мотивите поради кои не може да го земе Ахмети во владата. А пак нашите европски “пријатели“ исто така јасно си ги кажуваат мотивите и интересите кои стојат зад нивната љубов и загриженост за позицијата на интелектуалецот убиец. Не е лошо, секогаш кога ги цитираш осакатените зборови на Палмерстон, да си го поставиш и прашањето - што се подразбира под “интереси“ во дадената ситуација.

За BloodyAlboz: не барај добра волја за некој со окрвавени раце.

Kajgana Shop

На врв Bottom