ДУИ бара во законот за бранители да влезе и ОНА

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
Syn; запомни, секоја критика кон власта автоматски значи дека ги браниш сдсм и си нивен фан и ги сметаш за подобра варијанта. Само незнам што се трудиш и на кои глави објаснуваш.
Ne e taka, pa neli gledas deka i drug gi kritikuva dpmne, na primer za amnestiranjeto na teroristite minatata godina, za slupcane sea pred nekoj den, i taka nataka..(povrzani so uck-ive)
Znaci ova NE E VISTINA sto go kazuvas.
Ama koga probuvas da vikas deka "ne napraile niso posebno" i "da ne se navrakame na minatato" vednas e jasno koja pozicija ja branis(opsto, ne ti). Ne moze da se zaboravi toa sto go napravija i KRAJ. Isto kako so nema da se zaboravi i ovie sto gi oslobodija minatata godina teroristite (haski slucai). Zatoa poleka so glavi,noze,ekstremiteti i takvi izrazi.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Гледам нешто ВМРО ко уозбиљени се,решиле као да не попуштат демек.. патриотска партија бе,нема шала..

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ne e taka, pa neli gledas deka i drug gi kritikuva dpmne, na primer za amnestiranjeto na teroristite minatata godina, za slupcane sea pred nekoj den, i taka nataka..(povrzani so uck-ive)
Znaci ova NE E VISTINA sto go kazuvas.
Ama koga probuvas da vikas deka "ne napraile niso posebno" i "da ne se navrakame na minatato" vednas e jasno koja pozicija ja branis(opsto, ne ti). Ne moze da se zaboravi toa sto go napravija i KRAJ. Isto kako so nema da se zaboravi i ovie sto gi oslobodija minatata godina teroristite (haski slucai). Zatoa poleka so glavi,noze,ekstremiteti i takvi izrazi.
Ама никој не заборава што направиле пред 15 години, потоа од 2002-2006. 2012 сме луѓе и ние живееме со вас во исто време, не сме слепи, глупи и глуви, гледаме. Стварно ретардиран муабет ами тие пред 15 години, ами тие пред 10 години...абе вие денес сега кај сте? Тоа е поентата и на дечкото, тоа се обидува да ви го каже. Прашува кај се и што прават денес оние кој ја водат власта? Ништо друго не треба да објаснувате оти е досадно, се вергла 10 години што направиле, знаеме како оче наш, аман. Конкретно ова ова и ова. Направено. Тачка крај на муабет.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Гледам нешто ВМРО ко уозбиљени се,решиле као да не попуштат демек.. патриотска партија бе,нема шала..
Епа тој декларативен патриотизам треба некојпат и на дело да се покаже а Грција засега со други работи е зафатена па останаа учките. Ако не попуштат ќе кренат малце со рејтингот, нема лабаво со рејтингот.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Прашува кај се и што прават денес оние кој ја водат власта? Ништо друго не треба да објаснувате оти е досадно, се вергла 10 години што направиле, знаеме како оче наш, аман. Конкретно ова ова и ова. Направено. Тачка крај на муабет.
Па од една страна се (СДСМ+ДПА+Вмро Народна а во последнава година очигледно и Дуи) значи од една страна имаш невидев жган Сдсм и бранко асоцијација за приватизација уништување на економија шверцеви, октоподи , Дпа и тачи кој 24 часа јаде бурек против Македонија и сонува за голема Албанија и секој ден се заканува дека ќе ја дели Македонија , Лупчо и народна ни кажува дека сме бугари дека сме фалсификатори на историја и што уште не е сега сите овие формираат коалиција против Вмро а во послено време и Дуи се приклучува на таа коалиција од пеколот, и сега вие кажувате дека таа коалиција и Вмро дека е исто! Далеку од тоа дека Вмро се цвеќиња за мирисање! Ги аменстираа до крај учкиве за еден мочан попис и го попушеа. Народов не е глуп знае дека сегашното Вмро е каде каде подобра опција од коалиција од пеколот јас да режирав хорор филм немаше да најдам 3 позаебани ликови кој од кој повеќе и наштетил на Македониај и сега овие свети тројца ќе не спасуваат не мој молимте. Народов не е глуп знае на што ќе личи таа влада со Бранко со Лупчо со Тачи а може и плус Ахмети, и која штета ќе и донесе на Македонија . Народот кога ќе виде која коалиција претендира да стане власт , се знае што ќе направи на избори не затоа што го сака Вмро туку затоа што ја сака Македонија ама некој на форумот очигледно тоа не го сфаќа или е глуп.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Треба да си ненормален да гласаш за бц и бугарон, тоа ти е коалиција која очигледно несака да дојде на власт. Мене ако ме прашуваш јас за никого не гласам, последно да ми е ни на сегашниве во наредните 50 години глас нема да им дадам. Толку беше, реприза од 90те по 15 години владеење е веќе преживеано и изџвакано. Само глуп нема да сфати дека му се случува реприза, само со нови методи и гол популизам. А не пак уште да рипне да ги брани некој, тоа е веќе изедначено со лудило.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.879
Поени од реакции
23.280
Треба да си ненормален да гласаш за бц и бугарон, тоа ти е коалиција која очигледно несака да дојде на власт. Мене ако ме прашуваш јас за никого не гласам, последно да ми е ни на сегашниве во наредните 50 години глас нема да им дадам. Толку беше, реприза од 90те по 15 години владеење е веќе преживеано и изџвакано. Само глуп нема да сфати дека му се случува реприза, само со нови методи и гол популизам. А не пак уште да рипне да ги брани некој, тоа е веќе изедначено со лудило.
Ами чаре ??
Си гласала не си гласала избори порано или покасно ке има.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Ами чаре ??
Си гласала не си гласала избори порано или покасно ке има.
Ќе се јаде бурек на форуми, и сите ќе глумат патриоти пред компјутери кога ќе треба да се протестира за Македонија ни 20 души нема да се соберат. И заклучок ќе им биде мене ништо не ми чини ама решение нека смисли народот, типичен одговор за некој што не знае што сака.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ќе се јаде бурек на форуми, и сите ќе глумат патриоти пред компјутери кога ќе треба да се протестира за Македонија ни 20 души нема да се соберат. И заклучок ќе им биде мене ништо не ми чини ама решение нека смисли народот, типичен одговор за некој што не знае што сака.
Како сега за протестиве за струјава и тогаш исто...важно тука муда ќе мрсиме на дело никаде.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.879
Поени од реакции
23.280
Чаре нека смисли народов, нели во нас е моќта како беше паролата ТИ СИ МАКЕДОНИЈА.
Не сериозно те прашувам.
Сегашната коалиција нечини.
Идната што ни ја токмат бетер.
Ете ти нема да гласаш и ајде мирно ке спиеш на вечер, ете и јас да не останам покусо, но тоа нема да го мени фактот дека пак ке се формира влада која ке го диктира животот во државата а со тоа и твојот и мојот без разлика што не сме гласале.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Не сериозно те прашувам.
Ете ти нема да гласаш и ајде мирно ке спиеш на вечер, ете и јас да не останам покусо, но тоа нема да го мени фактот дека пак ке се формира влада која ке го диктира животот во државата а со тоа и твојот и мојот без разлика што не сме гласале.
Браво бе Владе тоа е поентата.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не сериозно те прашувам.
Најсериозно Владе. Јас не гледам никаква трета политичка опција во земјава ниту некој да има амбиција да стане опција. Гледам само апатија. Два пати гласав за промени, првиот пат во 1998г, донесов татар закоравен на власт и татарска партија која се колне во бугарија. Вториот пат кога гласав промени го донесов овој ликов копија на бц само со силен маркетинг тим позади него. И во двата случаи добив навистина силна промена, нали на „подобро“. Првиот ми спука војна и си избега за бугарија и до ден денес крвникот зборува против нас, а вториот како нали голем патриот си ја пикна главата си помилува се што требаше и во негово време се намали животниот стандард. Сега ако сакаш власт биди маж и прифати одговорност. Ова е исто како бц, значи цела земја ја искраде и до ден денес вели не беше така. Најмногу ми е криво што не го пикнаа зад решетки, што немаше ревизија на приватизација, што немаше кривични, само до ден денес дрндлање у магла ами тој што направи, ами тој што направи. Пукне бре или затвори го, аман доста глава ме здоболе од филмови.
Мене ми е јасно дека вемеро има силна поддршка до ден денес, секако ќе победат на избори, никој луд не гласа за онаква опозиција. Само мојата свест ќе си биде чиста, амин нема да ставам. Вака имам грижа на совест, која будала со која будала ја заменив. Кога ќе се појави трета опција тогаш ќе размислам повторно за гласање. Инаку во скоро време со толку испрани мозоци, ништо не ги руши овие од власт, плус и нема конкуренција никаква. Така да како што рече ти на една тема да не се замараме нема долго да живееме за долгови на идни генерации:)

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Нема трета опција затоа што народот е ограничен и малоумен и од носот подалеку незнае да гледа а и некоја ако постоела и живуркала некогаш денеска е распарчена и поделена де у опозиција де у владеачката...Толку безрбетни политичари и партии немало :mad:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.879
Поени од реакции
23.280
Најсериозно Владе. Јас не гледам никаква трета политичка опција во земјава ниту некој да има амбиција да стане опција. Гледам само апатија. Два пати гласав за промени, првиот пат во 1998г, донесов татар закоравен на власт и татарска партија која се колне во бугарија. Вториот пат кога гласав промени го донесов овој ликов копија на бц само со силен маркетинг тим позади него. И во двата случаи добив навистина силна промена, нали на „подобро“. Првиот ми спука војна и си избега за бугарија и до ден денес крвникот зборува против нас, а вториот како нали голем патриот си ја пикна главата си помилува се што требаше и во негово време се намали животниот стандард. Сега ако сакаш власт биди маж и прифати одговорност. Ова е исто како бц, значи цела земја ја искраде и до ден денес вели не беше така. Најмногу ми е криво што не го пикнаа зад решетки, што немаше ревизија на приватизација, што немаше кривични, само до ден денес дрндлање у магла ами тој што направи, ами тој што направи. Пукне бре или затвори го, аман доста глава ме здоболе од филмови.
Мене ми е јасно дека вемеро има силна поддршка до ден денес, секако ќе победат на избори, никој луд не гласа за онаква опозиција. Само мојата свест ќе си биде чиста, амин нема да ставам. Вака имам грижа на совест, која будала со која будала ја заменив. Кога ќе се појави трета опција тогаш ќе размислам повторно за гласање. Инаку во скоро време со толку испрани мозоци, ништо не ги руши овие од власт, плус и нема конкуренција никаква. Така да како што рече ти на една тема да не се замараме нема долго да живееме за долгови на идни генерации:)
Во мометалната ситуација не само што нема трета опција туку и останатите две се многу интересни за анализирање.
А и што таа трета опција би промовирала кога тука се води рововска битка и општеството е поделено не на две туку на четири страни. Таа не е трета туку петта.
Само интерсното е што нешто мнооогу мириса.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom