Гуми (пневматици)

Член од
2 ноември 2015
Мислења
205
Поени од реакции
53
Фала за исцрпниот одговор, според ова твое искуство мене би ми одговарале во секој поглед, не сум брз шофер строго се држам до ограничувањата. Ќе ги возам исклучиво во сезони освен зима, бидејќи годинава зедов зимски а и поради местоположбата кај што живеам не би ризикувал без зимски.
Кај мене и во зима добро се покажаа. Инаку овие Rain Expert не се летни, Rain Sport се летни.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.291
Поени од реакции
15.438
Кај мене и во зима добро се покажаа. Инаку овие Rain Expert не се летни, Rain Sport се летни.
Минатото лето возев гуми со овие карактеристики....и при само една турнеја низ Албанија и Грција во ....ми се истрошија скоро на нула. Многу се осетливи на жежок асфалт.

а за ценовниот ранг....сите сме тука на средината....ретко кој кулува Мишелин или Гудијар освен ако не ги купу со се колата

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
RainSport ги нема во мои димензии 195/60 r15, затоа еве веќе зедов RainExpert, па после 15ти ќе ги монтирам.

A

Avenger99

Гостин
Не сум возел гуми мишелин па ми е интересно да кажеш во што се толку посупериорни во однос на другите гуми. Еве конкретно јас возам со матадор гуми кои никој не ги фали ама еве мене до сега 5 години никогаш не ми пролизгале или направле колата да се осеќа несигурно иако на автопат колата ја возам стално колку што иде до максимум.

Треба да купувам нови гуми летово па секоја информација е добредојдена.

Моето досегашно мислење за Мишелин е дека се преценети гуми како и се што е француско. француски парфем,француски компир :facepalm:, сирење, вино, ајфелова кула, француска култура итн.

ПС Скопје за Париз е Устав, али јбг неаме пари у буџет за рекламирање.
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
За пола од работиве не ги ни разбираш а трапараш дека биле прецените.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.291
Поени од реакции
15.438
Денес возењево со овие гуми и коли е каде каде поелегантно.

јас сум се учел на Фиат 1300-тристаќ...и никогаш не сме имале зимски гуми. Сме возеле летни некои полураспаднати Барум, Трајал Т5....а секој викенд одевме преку Пресека во селата во Дебарца(од Кичево сум)

секое возење е како да гледаш емисија на Дискавери ...:facepalm:

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
Денес возењево со овие гуми и коли е каде каде поелегантно.

јас сум се учел на Фиат 1300-тристаќ...и никогаш не сме имале зимски гуми. Сме возеле летни некои полураспаднати Барум, Трајал Т5....а секој викенд одевме преку Пресека во селата во Дебарца(од Кичево сум)

секое возење е како да гледаш емисија на Дискавери ...:facepalm:
И јас се прашував дали менуваше татко ми зимски летни на ладата (1500). Имаше само една Тигар со подлабока шара нз ни дали беше воопшто зимска, ја ставаше назад и еден ред дрва во багажникот пошто беше задна влеча и се возеше секаде. Само тогаш сите беа со слични возила по моќност се имаше разбирање и ако вози некој бавно.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.963
Поени од реакции
8.619
RainSport ги нема во мои димензии 195/60 r15, затоа еве веќе зедов RainExpert, па после 15ти ќе ги монтирам.
Дата на производство на гумата да сликаше немаше да биде лошо. Оние 4 цифри некаде се заокружени кај некои марки. [DOUBLEPOST=1551548903][/DOUBLEPOST]
Многу повеќе од што мислиш, за овие работи кои ги наброја погоре.
За разлика од тебе сето тоа ми е купено и испробано и од лично искуство зборувам. Сеа ти ако си слушал приказни од дедо ти тоа е друго и мисли си дека разбираш. Твое право е.

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
Дата на производство на гумата да сликаше немаше да биде лошо. Оние 4 цифри некаде се заокружени кај некои марки. [DOUBLEPOST=1551548903][/DOUBLEPOST]
За разлика од тебе сето тоа ми е купено и испробано и од лично искуство зборувам. Сеа ти ако си слушал приказни од дедо ти тоа е друго и мисли си дека разбираш. Твое право е.
Осма или десетта недела од '18 мислам се. Не ми се тука ги складирав за после 15ти ќе ги монтирам.

A

Avenger99

Гостин
:pos:
Кои вина од Франција си ги пробал? Од кои региони? Кои стилови на вина? Барикирани или late harvest? Си направил споредба со кои вина?
Истото важи и за сирењата, во Франција има преку 300 видови на сирења, кои ти си ги пробал?
И на крај ако мислиш дека Скопје е некаков си устав за Париз, ондак ти нема помош, директ Бардовци.[DOUBLEPOST=1551555678][/DOUBLEPOST]Да не ја труеме темата, се сложувам со мислењето на Ѓоко, дека Мишелин се број 1, вероватно тука се и континентал.
Од лично искуство, ги препорачувам Мишелин и Тојо, мада и Данлопор само брзо ми се истрошија, не би ги ни погледнал Матадор, Униројал, Старфајр и Петлас. Лошо искуство исто така и со ГудЈеар, доста лизгави на дожд.
Моментално возам Ханкок и исто така не би ги препорачак, на суво се ок, на влажно не баш.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.963
Поени од реакции
8.619
:pos:
Кои вина од Франција си ги пробал? Од кои региони? Кои стилови на вина? Барикирани или late harvest? Си направил споредба со кои вина?
Истото важи и за сирењата, во Франција има преку 300 видови на сирења, кои ти си ги пробал?
И на крај ако мислиш дека Скопје е некаков си устав за Париз, ондак ти нема помош, директ Бардовци.
37123217_10215328947432155_2785367105560641536_n.jpg

Јас пијам 100% природно вино во Македонија и кога ќе пробаш скапа француска бљувотина ти се иде да му го треснеш тоа нивното вино од глава.

Сликата е од културната француска архитектура во Париз. Овоа и во бардовЦи го нема.

Добро ти слушај си го дедо ти пошто така ти кажал.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.291
Поени од реакции
15.438
И јас се прашував дали менуваше татко ми зимски летни на ладата (1500). Имаше само една Тигар со подлабока шара нз ни дали беше воопшто зимска, ја ставаше назад и еден ред дрва во багажникот пошто беше задна влеча и се возеше секаде. Само тогаш сите беа со слични возила по моќност се имаше разбирање и ако вози некој бавно.
јас се сеќавам дека една зима некаде пре 90-та...цела зима возев во багашникот блок од мотор( од еден од моторите кои ги менував на неколку месеци)
Една зима имам возено швајц апарат...еднаш се сеќавам возев најлонска вреќа од ризла:tapp:

разни стратегии се правеа за вадење на некој успон. некои одеа со повисок степен на пренос...пример со 3-та така да нема ионака слабиот мотор сила да ги заврти точковите. некогаш сите останати седнуваа на задното седиште да ,,тежат,, на погонските тркала.....

A

Avenger99

Гостин
Прегледај го приврзокот 205398

Јас пијам 100% природно вино во Македонија и кога ќе пробаш скапа француска бљувотина ти се иде да му го треснеш тоа нивното вино од глава.

Сликата е од културната француска архитектура во Париз. Овоа и во бардовЦи го нема.

Добро ти слушај си го дедо ти пошто така ти кажал.
:facepalm:

Зошто се впушташ во дискусија каде што воопшто немаш познавање? Што е тоа македонско природно вино? Сам што си го направил?
Јас имам пробано и прошетано во толку винарии и пробано толку различни стилови на вина што ти неможеш да замислиш.
Каква врска има кујнава со шоља со муабетот што го правиме?:pos:
И кој го спомна дедо ми? Што ми кажал дедо ми жити мајка?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.963
Поени од реакции
8.619
:facepalm:

Зошто се впушташ во дискусија каде што воопшто немаш познавање? Што е тоа македонско природно вино? Сам што си го направил?
Јас имам пробано и прошетано во толку винарии и пробано толку различни стилови на вина што ти неможеш да замислиш.
Каква врска има кујнава со шоља со муабетот што го правиме?:pos:
И кој го спомна дедо ми? Што ми кажал дедо ми жити мајка?
сам сум го направил виното.

бтв, сликата е од стан во Париз.

И во Шутка ваква глупост нема

Kajgana Shop

На врв Bottom