Грчки план за инвазија на Македонија

Член од
22 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
20
Мислиш не знаеме што да правиме со вас? Абе, не сме ние глупи `ко вас. Ние не сме фашисти! Знаеш како ќе си заминете од Македонија? - Ќе ве пратиме да ја запалите Грција!!! Нема да мора да користите напалм, можете само со ќибрит да палите.

Откако им влеговте во пензискиот систем, добивате грчки пензии, па им ги испокрадовте компирите и бидејќи не остана ништо сега на ред е - палење!!!

Знам дека ова е надовр од темата, ама кога ќе видам какви Ѓупци сте, а на форумов се правите паметни - ми се гади!

П.С. Вие, бе, не барате Германија да ви префрли пари што ја добивте само Пиринска Македонија наместо цела Македонија??? Џабе бевте фашисти! Детално ги објаснувате и разработувате грчките планови за инвазија, оти знаете ВИЕ каде погрешивте за Македонија, демек од грешките се учи...

Значи пак татарите ке тепаме грци во корист на македонците?! Еба го, ама тоа е се едно како е било от 1878 до 1912. Ние не знам во кои пензионски систем сме влезли, ама од 2 млн туги гастарбаитери, во Грциа има околу 200 000 бугари. Видите сега, ние ке палиме, вие ке гасите, така и вака Македончето гордо вирнало налепницата врз возилото, пак ке одмара во Грциа. Сега ви е шансата да се прикажете како први другарчинja на бракjaта грци и работата е завршена - они ке ви вратат и Солун и сичко до ко Атина (зошто ке е само пепел от нас), може и 200-300 острова при услов дека Лесбос ке го делиме напола. Да можда де се споите со вашта другарска земja Турциа и да почне госпосдтвото на Новата македонска империja. :pos:

H

HITCH

Гостин
Значи пак татарите ке тепаме грци во корист на македонците?! Еба го, ама тоа е се едно како е било от 1878 до 1912. Ние не знам во кои пензионски систем сме влезли, ама од 2 млн туги гастарбаитери, во Грциа има околу 200 000 бугари. Видите сега, ние ке палиме, вие ке гасите, така и вака Македончето гордо вирнало налепницата врз возилото, пак ке одмара во Грциа. Сега ви е шансата да се прикажете како први другарчинja на бракjaта грци и работата е завршена - они ке ви вратат и Солун и сичко до ко Атина (зошто ке е само пепел от нас), може и 200-300 острова при услов дека Лесбос ке го делиме напола. Да можда де се споите со вашта другарска земja Турциа и да почне госпосдтвото на Новата македонска империja. :pos:
А, кога сте тепале Грци, за овој пат да биде ПАК?! Мислиш на времето кога бевте фашисти и кога со сите сили се боревте да ви го дадат Охрид??? Не, бре... немој со тие куршуми. :pos:

Па, Македонците не идат во Бугарија на одмор, оти се плашат да не завршат како Евреите. Опасни фрикови сте, кој ве знае што може да смислат Димитров и Каракачанов со поддршка на телохранителот...

M

.:makedonec:.

Гостин
Видим, дека важните ствари не сакате да ги коментирате, значи со татар-монгол ке живете уште 2-3 годин, после шо праиме.
Пак ви молам коментираите тоа :
Бугариа: strategic location near Turkish Straits; controls key land routes from Europe to Middle East and Asia
превод: стратешка локација близу до турските проливи; контролира главните маршрути от Европа за Близак Изток и Азиа.

Македониа: landlocked; major transportation corridor from Western and Central Europe to Aegean Sea and Southern Europe to Western Europe
превод: без морски излаз; главен коридор от Западна и Централна Европа за Егеи и от јужна европа за Западна Европа

аи сетите се зошто нема "КОНТРОЛИРА" за МКД (зошто има 4 и 4А) и дали има уопште има питане зошто Америка, Русиа и ЕУ сакат да имат контрола и утицаи во БГ и ги боли уво за великата македонска држава, коja видим се спрема за напад от изток, запад, север и jуг, от Марс и от центар на земjaта.

Поздрави от Татар-Пазрджик, први братучед на Куманово......

Опасен народ се татарите ... посебно тие бугарските татари :D :)
--- надополнето: 12 август 2012 во 00:36 ---

Не грешка си дете во Грција тие луѓе што вие си ги присвојувате и ги нарекувате бугари- всушност се македонци и голем дел од нив одлично го познаваат македонскиот јазик... дури потечно и од македонците во Македонија ... во Грција денес нема повеќе од 40 000 бугари а не 200 000 .... за 200 000 може да поверувам дека има македонци а бугари не ,... македонци реално се некаде околу 400 000 според податоци од партијата Виножито(а и ЦИА го потврди ова но околу 350 000)... али голем дел од нив се плашат да кажат кои се бидејќки им е страв дека ќе ја изгубат куќата и земјиштето (пред некој месец грчки тенкови испокршија се во чисто македонско село во Грција - близу Лерин) па така да луќето се преплашени од шеесет годишниот грчки терор и наместо да излезат 400 000 испаќаат 0 според грчките пописи, оти во графите за попис не ни има графа МАКЕДОНЦИ.... така да ја знаеме каква е ситуацијата, немора вие бугарите да ги присвојувате овие луѓе ти се македонци и не се глупи, знаат кој е кој !!!:tapp:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
а и ЦИА го потврди ова но околу 350 000
пред некој месец грчки тенкови испокршија се во чисто македонско село во Грција - близу Лерин
Батали го Бугарот, дај некој линк за овие две работи.

M

Гостин
Батали го Бугарот, дај некој линк за овие две работи.

Ова се работи кои што голем дел од тие што колку толку ја познаваат историјата и ги пратат случувањата - ги знаат ...така да и не е некоја си нова вест, точно е дека ЦИА води ''сметка'' за сите места каде има било какви малверзации за население така да потврдевуаат дека толку од прикика луѓе се македонци (нормално неможе да се знае точно оти истражувањата ги водат агенти кои бараат информации во кое село и град колку такви луѓе има (се мисли на македонците) кои се, дали се поразлични од другите и по колку во просек се во фамилија - така се водени тие истражувања ...што мислеш ти тоа јавно е на сред село маса и ајде попишувајте се ...хаха ха хах:) ... проценки се тоа кој сум ги слушал и се точни дефинитивно,... што се однесува до тоа со тенковите и тоа е точно 100% имаше и тема на кајгана (ако ја најде некој нека стави линк само за да види Inglourious Basterd) пред некој 4-5 месеци грчки Леопард А2 тенкови при воена вежба налетале во едно село причинувајќки материјална штета, ...жителите се жалеа до локалните власти но одговорот бил дека било грешка и дека војниците мислеле дека тоа било запоставено село??? ! ...а вистината е уствари како што викаа жителите дека сакале да ги заплашат за да не ламотат многу за тоа кој се и што се ,поточно ДА НЕ КАЖУВААТ ДЕКА СЕ МАКЕДОНЦИ !

P.S - Јас мислам дека на повеќето ќе ви биде позната последната информација, ...сигурен сум 100 % дека имаше тема на кајгана ;)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Абе ја знам јас историјата и ги пратам случувањата, ама ти пиша дека ЦИА го потврдила податокот. Потврдила за ова ситуација би значело дека го напишала тоа во нивен официјален јавен документ или во „случајно“ протечен класифициран документ и тоа излегло во јавност. Добро ти беше ова со агентиве што шетаат по села и бројат Македонци и Грци...

За тенковиве стварно не сум слушнал. Пребарував на Гугл и по форумов и не најдов ништо. Доколку се случило такво нешто нашето МНР морало да реагира со протестна нота. Баш би сакал линк од темата.

Член од
22 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
20
А, кога сте тепале Грци, за овој пат да биде ПАК?! Мислиш на времето кога бевте фашисти и кога со сите сили се боревте да ви го дадат Охрид??? Не, бре... немој со тие куршуми. :pos:

Па, Македонците не идат во Бугарија на одмор, оти се плашат да не завршат како Евреите. Опасни фрикови сте, кој ве знае што може да смислат Димитров и Каракачанов со поддршка на телохранителот...
Ами тепали от 1893 до 1944 без прекид, и турци и срби. Сакаш грчки, турски или српски извори за бугарски напади, ноти официални против Софиа за подкрепата за ВМРО от страна Бугариа?
За одмор - маали умрехме без македонскиот турист, ама вие си имате грчки газди кои ви ЛЕПАААТ врз името на државата лепенки, а вие си ги трошите парите со кеф. Шо е тоа - со една дума го назовете Вие?
--- надополнето: 12 август 2012 во 09:15 ---
Опасен народ се татарите ... посебно тие бугарските татари :D :)
--- надополнето: 12 август 2012 во 00:36 ---

Не грешка си дете во Грција тие луѓе што вие си ги присвојувате и ги нарекувате бугари- всушност се македонци и голем дел од нив одлично го познаваат македонскиот јазик... дури потечно и од македонците во Македонија ... во Грција денес нема повеќе од 40 000 бугари а не 200 000 .... за 200 000 може да поверувам дека има македонци а бугари не ,... македонци реално се некаде околу 400 000 според податоци од партијата Виножито(а и ЦИА го потврди ова но околу 350 000)... али голем дел од нив се плашат да кажат кои се бидејќки им е страв дека ќе ја изгубат куќата и земјиштето (пред некој месец грчки тенкови испокршија се во чисто македонско село во Грција - близу Лерин) па така да луќето се преплашени од шеесет годишниот грчки терор и наместо да излезат 400 000 испаќаат 0 според грчките пописи, оти во графите за попис не ни има графа МАКЕДОНЦИ.... така да ја знаеме каква е ситуацијата, немора вие бугарите да ги присвојувате овие луѓе ти се македонци и не се глупи, знаат кој е кој !!!:tapp:
Абе другар, аз зборувам за гастарбаитерите, които рабоат во Грциа. За ваште данни колку македонци има според Виножито - немам коментар, аз сум обиколил от Солун до Дедеагач готово сите градови и некои села - 90% загреаjани грци. Ако има 400 000 македонци мислиш дека има сила коиа да ги преплаши да не си сакат правата? Кои ке ги сопре тиа македонци дет се на плашат от ништо? Реалността е сосем друга зад компутера и на место.
Еве ти ЦИА за Грциа:
Geography - note:
strategic location dominating the Aegean Sea and southern approach to Turkish Straits; a peninsular country, possessing an archipelago of about 2,000 islands
population: Greek 93%, other (foreign citizens) 7% (2001 census)
note: percents represent citizenship, since Greece does not collect data on ethnicity

M

Гостин
Абе ја знам јас историјата и ги пратам случувањата, ама ти пиша дека ЦИА го потврдила податокот. Потврдила за ова ситуација би значело дека го напишала тоа во нивен официјален јавен документ или во „случајно“ протечен класифициран документ и тоа излегло во јавност. Добро ти беше ова со агентиве што шетаат по села и бројат Македонци и Грци...

За тенковиве стварно не сум слушнал. Пребарував на Гугл и по форумов и не најдов ништо. Доколку се случило такво нешто нашето МНР морало да реагира со протестна нота. Баш би сакал линк од темата.

Хах ... бог да чува, што очекуваш ти на Си-ен-ен ли да даваат како Циа истражувала колку македонци има у Грчка ,и како замислуваш ти дека се вршат тие проценки колку македонци има ... па со агенти нормално како иначе со сателит ли ќе ги бараат луѓето еден по еден:pos: ... ае не го тупи ако за инцидентот со тенковите не си слушнал тогаш што правиш на кајгана и што правиш на интернет цело време ... или само фејзбукот е важен :)
--- надополнето: 12 август 2012 во 17:10 ---
Ами тепали от 1893 до 1944 без прекид, и турци и срби. Сакаш грчки, турски или српски извори за бугарски напади, ноти официални против Софиа за подкрепата за ВМРО от страна Бугариа?
За одмор - маали умрехме без македонскиот турист, ама вие си имате грчки газди кои ви ЛЕПАААТ врз името на државата лепенки, а вие си ги трошите парите со кеф. Шо е тоа - со една дума го назовете Вие?
--- надополнето: 12 август 2012 во 09:15 ---

Абе другар, аз зборувам за гастарбаитерите, които рабоат во Грциа. За ваште данни колку македонци има според Виножито - немам коментар, аз сум обиколил от Солун до Дедеагач готово сите градови и некои села - 90% загреаjани грци. Ако има 400 000 македонци мислиш дека има сила коиа да ги преплаши да не си сакат правата? Кои ке ги сопре тиа македонци дет се на плашат от ништо? Реалността е сосем друга зад компутера и на место.
Еве ти ЦИА за Грциа:
Geography - note:
strategic location dominating the Aegean Sea and southern approach to Turkish Straits; a peninsular country, possessing an archipelago of about 2,000 islands
population: Greek 93%, other (foreign citizens) 7% (2001 census)
note: percents represent citizenship, since Greece does not collect data on ethnicity

Има кој може да ги спречи да се кажат дека се македонци ... а тоа се грчката армија и грчката џандармерија ... кој уште ден денес вршат терор ... а во тие 7 % кој спаѓаат знаеш ли ?! - ајде да речеме дека 3% се албанци , 1 % турци а другите 3 % ...што се ??? - 330 000 народ ги претставуваат тие 3 %, не е тоа мала бројка со оглед на тоа дека Грчка е 11 000 000 !

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Хах ... бог да чува, што очекуваш ти на Си-ен-ен ли да даваат како Циа истражувала колку македонци има у Грчка ,и како замислуваш ти дека се вршат тие проценки колку македонци има ... па со агенти нормално како иначе со сателит ли ќе ги бараат луѓето еден по еден:pos: ... ае не го тупи ако за инцидентот со тенковите не си слушнал тогаш што правиш на кајгана и што правиш на интернет цело време ... или само фејзбукот е важен :)
Ти пиша дека ЦИА потврдила. Сега викаш дека тоа не оди јавно. Како потврдила тогаш? Овие агентиве се нешто налик на Џејмс Бонд?

За инцидентот немаше да тупам ако ми пратеше барем еден линк. Еве сега тврдам дека за инцидентот само ти си слушнал. Нареден пат кога ќе ме цитираш, види да го поткрепиш аргументираното со информации кои не доаѓаат од тебе, туку со некои релевантни информации.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Има кој може да ги спречи да се кажат дека се македонци ... а тоа се грчката армија и грчката џандармерија ... кој уште ден денес вршат терор ... а во тие 7 % кој спаѓаат знаеш ли ?! - ајде да речеме дека 3% се албанци , 1 % турци а другите 3 % ...што се ??? - 330 000 народ ги претставуваат тие 3 %, не е тоа мала бројка со оглед на тоа дека Грчка е 11 000 000 !
Близо 4% имаш албанци - от пописот 2001 година имаш около 400 000 са, около 250 000 роми, имаш около 50 000 турци, имаш около 35 000 помаци, имаш около 35 000 арменци.

M

Гостин
Близо 4% имаш албанци - от пописот 2001 година имаш около 400 000 са, около 250 000 роми, имаш около 50 000 турци, имаш около 35 000 помаци, имаш около 35 000 арменци.

Аха значи ова се бугарофилски податоци ... значи бугарофили кои што ќе направат буквално се само да не постои македонски народ, значи ќе населите и ерменци, и азербејџанци и курди и арапи низ Бугарија и Грција само за да нема македонци ... кои што ако се докаже дека ги има (А СЕ ИМА ДОКАЖАНО ВО МНОГУ НАВРАТИ) во тој случај таквите факти може вас бугарофилите и гркоманите да ве кошта по 5 % и 25 % од целокупните територии во иднина, оти воедно ќе се докаже дека и на тие прстори некогаш се простирала македонската држава и е насилно поделена .... значи повторувам НАСИЛНО !!! ...мисли бе малку ти ееееј како е можно така лесно да умртвите 750 000 македонци кој живееле во Егејска Македонија и 250 000 во Пиринска Македонија, ајде да речеме дека од тие 750 000 во Грчка половината биле со сила избркани од државата ... од тие 320 000 да речеме дека половината се претопени во грци,албанци, ама кај исчезнаа другите како е можно најбројниот народ во Грција после грците и албанците да се негира, во Бугарија е истата ситуација и половината од тие 250 000 да се протерани и претопени како е можно да се негираат над 100 000 македонци во ''демократска'' Бугарија ?!:tapp:
--- надополнето: 12 август 2012 во 23:14 ---
Ти пиша дека ЦИА потврдила. Сега викаш дека тоа не оди јавно. Како потврдила тогаш? Овие агентиве се нешто налик на Џејмс Бонд?

За инцидентот немаше да тупам ако ми пратеше барем еден линк. Еве сега тврдам дека за инцидентот само ти си слушнал. Нареден пат кога ќе ме цитираш, види да го поткрепиш аргументираното со информации кои не доаѓаат од тебе, туку со некои релевантни информации.

Не бе машко,немора да значи дека ако ти не си чул , дека немало такво нешто,...значи такви работи можат да се слушнат и вести (ако пратеш ,ако не здравје) специјално за тебе сеа ќе дремам по 5 саата на интернет за да ти најдам вест стара можда 2-3 години, која што пак ја спомнав онака во муабет а е точна 100 % и ти баш за неа се фати??!:tapp: , што се однесува за другата ситуација еве ти линк бе за темата ...очигледно сите се направија наудрени и не сакаа да ја најдат (давајќи ми на знак демек јас грешам) ама јас се потрудив и изгубив15-20 минути и ја најдов - специјално за тебе ...:tapp: http://forum.kajgana.com/posts/3646379/

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Не бе машко,немора да значи дека ако ти не си чул , дека немало такво нешто,...значи такви работи можат да се слушнат и вести (ако пратеш ,ако не здравје) специјално за тебе сеа ќе дремам по 5 саата на интернет за да ти најдам вест стара можда 2-3 години, која што пак ја спомнав онака во муабет а е точна 100 % и ти баш за неа се фати??!:tapp: , што се однесува за другата ситуација еве ти линк бе за темата ...очигледно сите се направија наудрени и не сакаа да ја најдат (давајќи ми на знак демек јас грешам) ама јас се потрудив и изгубив15-20 минути и ја најдов - специјално за тебе ...:tapp: http://forum.kajgana.com/posts/3646379/
Ај сега види што си напишал погоре.
пред некој месец грчки тенкови испокршија се во чисто македонско село во Грција - близу Лерин
32 месеци, според мојот критериум, а и според некои општоприфатени критериуми, не е пред некој месец.

Сега слободно барај наудрени... :pos:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.125
Поени од реакции
30.210
Не си прајте бе бајрам со паметот.
Грција е во ЕУ, а таму стои едно правило, дека членка не смее да иницира војна.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Искрено, совет од мене - да бев Бугар немаше да се фалам со тоа по интернетов...

M

Гостин
Ај сега види што си напишал погоре.

32 месеци, според мојот критериум, а и според некои општоприфатени критериуми, не е пред некој месец.

Сега слободно барај наудрени... :pos:[/quote :tapp:

Абе чекај што си цитирал ти ми требаше 15 минути да те разберам, па тоа што си ме цитирал а јас сум напишал дека веста е стара ''2-3 години'' е за веста од ЦИА и за македонското население а тоа ''пред некој месец'' е за инцидентот со тенковите во c.Oвчарани (Леринско) ...абе не читате, не читате целосно и пишувате глупости после ...:tapp: :notworthy: :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom