Грчката политика спрема Mакедонија и Mакедонците

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
аман од плиткоумните како тебе по форумиве!

што е најтрагично има многу такви!
за македончето вака од страна реално ако ги погледнеме нештата ќе видиме дека е силно само на јазик и по форуми а на дело се крие и гледа телевизија по дома...
Реалноста кажува нешто друго.Бугарофилчиња ,чувашчиња плева по форуми ,јадат трици за еден куп бугари во РМ кои се една шака јада кога треба да излезат на улица и јадат ќотек како магариња ,како на пример пред споменикот на Мара...

--- надополнето ---

бугарите си ја имаат многу повеќе средено државата од нас тука во секој поглед...а тука македончето албанците го ставија во шише и не смее да писне-за жал!

ама лесно е по форуми да се биде силен така?

еве ти еден пример какви сме

ЕУ ни ги укина визите и отидоа низ град со коли и ЕУ знамиња да пуштаат сирени и да ги вејат знамињата од среќа а после тоа на форуми доѓаат и коментираат дека ЕУ ќе се распадне и вооедно не размислуваат дека единствено што Македонија ја држи цела во моментов со овие малцинствата што ги имаме е единсвениот поглед кон ЕУ и НАТО интеграција!
Па видиш во самата ЕУ народот збори за тоа дека ЕУ ке се распадне и ???

F

FilipMacedon

Гостин
Овие станаа бетер од Инфобирото криза кога беше во Југославија,но ако,тоа докажува дека нешто се случува таму што на Гркот му се тресат гаќите...

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Е не песни ќе му пеат.

Абе знаете нивната политика нема ништо со народот.
Абе знаете они се добри, не не закачкаат кога шопингуваме.
Абе знаете ај да не ги љутиме да не го градиме споменикот на Аце.
Абе знаете ајде да смениме име они ќе ни бидат главни пријатели.

Ееееееј морониииии алооооооооооо.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Се извинувам малце за хаосот што го направив ( прв пат ми е )
Од сега ве замолувам сите вести од сличен калибар за надворешната политика на Грција кон Македонија и Македонците овде ве молам

H

HITCH

Гостин
Се извинувам малце за хаосот што го направив ( прв пат ми е )
Од сега ве замолувам сите вести од сличен калибар за надворешната политика на Грција кон Македонија и Македонците овде ве молам
Милиш ова да биде единствена тема за надворешната политика?
Јас сметам дека тоа е многу погрешно бидејќи ќе се измеша се` и сметам дека на тој начин ќе се изгуби тежината на проблемот кој го имаме со ѓупците.
Значи во превод јас сум против ваквата идеја!

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Милиш ова да биде единствена тема за надворешната политика?
Јас сметам дека тоа е многу погрешно бидејќи ќе се измеша се` и сметам дека на тој начин ќе се изгуби тежината на проблемот кој го имаме со ѓупците.
Значи во превод јас сум против ваквата идеја!
Единствена за релациите на Грција - Македонија ( но не за пример Грција сад, грција банкрот кој и ги плаќа сметките итн) воглавно бидејќи вестите се исти , грците ги сметаат македонците за * вметни навредлив збор* ги третираат подоле од гомно , дискриминација и смешни барања и очекувања . Генерално се таа иста тематика сега ако започнеме за секоја изјава и постапка на Грците спрема македонците да отвараме тема отидовме јабана . Секоја недела ( ако не и секој ден) има вакви вести и за секоја од нив тема ќе нема крај . И сметам дека е добро да бидат вака на куп да се има редослед некаков на настаните

Сега се надевам дека ќе ја почитуваш одлуката моја и те замолувам ако имаш некоја забелешка кај мене на профил пиши или прати ми приватна порака - вратата е отворена за сите

H

HITCH

Гостин
Единствена за релациите на Грција - Македонија ( но не за пример Грција сад, грција банкрот кој и ги плаќа сметките итн) воглавно бидејќи вестите се исти , грците ги сметаат македонците за * вметни навредлив збор* ги третираат подоле од гомно , дискриминација и смешни барања и очекувања . Генерално се таа иста тематика сега ако започнеме за секоја изјава и постапка на Грците спрема македонците да отвараме тема отидовме јабана . Секоја недела ( ако не и секој ден) има вакви вести и за секоја од нив тема ќе нема крај . И сметам дека е добро да бидат вака на куп да се има редослед некаков на настаните

Сега се надевам дека ќе ја почитуваш одлуката моја и те замолувам ако имаш некоја забелешка кај мене на профил пиши или прати ми приватна порака - вратата е отворена за сите
Јас на форумов не се зачленив за да се допишувам со непознати другарчиња по профили, туку се зачленив за да разменам мислења на одредени теми.
Јас сметам дека, насловот на темата премногу ја ограничува дискусијата, а со тоа и информациите кои се менуваат секојдневно (не по наша вина!). Вака насловена темата само ќе се дофрлуваат нови случувања и нема да може посебно да се дискутира, а да не спомнувам дека, пребарувањето за одредена информација (во форма на линк) ќе биде сведено на нула (бидејќи ќе мора да се пребарува цела тема за да се најде нешто). Нема да можам да коментирам настан или нечиво мислење, прво бидејќи нема да можам да се снајдам, второ оти веќе е изгубена поентата (нема смисла да враќаш мислење од пред 8 страни, кое поради другите случувања ја изгубило смислата).
Местото каде што беше дозволено да се споделуваат мислења за Македонија, мислам на Политика, го затворивте, а сега планирате и Свет, случувања, македонска дијаспора, местото кои го користиме за информации кои стигнуваат од ѓупциве да го ограничите? Сметам дека ова е непотребен потег, бидејќи се работи за информации кои се поврзани: ем со нашата држава, ем со нашинците во Беломорска. Свет, случувања, македонска дијаспора!

П.С. Доколку се појави дупла тема или се брише или се спојува, а ова дефинитивно не се работи кои се повторуваат!

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Јас на форумов не се зачленив за да се допишувам со непознати другарчиња по профили, туку се зачленив за да разменам мислења на одредени теми.
Јас сметам дека, насловот на темата премногу ја ограничува дискусијата, а со тоа и информациите кои се менуваат секојдневно (не по наша вина!). Вака насловена темата само ќе се дофрлуваат нови случувања и нема да може посебно да се дискутира, а да не спомнувам дека, пребарувањето за одредена информација (во форма на линк) ќе биде сведено на нула (бидејќи ќе мора да се пребарува цела тема за да се најде нешто). Нема да можам да коментирам настан или нечиво мислење, прво бидејќи нема да можам да се снајдам, второ оти веќе е изгубена поентата (нема смисла да враќаш мислење од пред 8 страни, кое поради другите случувања ја изгубило смислата).
Местото каде што беше дозволено да се споделуваат мислења за Македонија, мислам на Политика, го затворивте, а сега планирате и Свет, случувања, македонска дијаспора, местото кои го користиме за информации кои стигнуваат од ѓупциве да го ограничите? Сметам дека ова е непотребен потег, бидејќи се работи за информации кои се поврзани: ем со нашата држава, ем со нашинците во Беломорска. Свет, случувања, македонска дијаспора!

П.С. Доколку се појави дупла тема или се брише или се спојува, а ова дефинитивно не се работи кои се повторуваат!
Мојата одлука е финална, дискусијата не се ограничува напротив се овозможува да се има превид во темата наназад за односот на Грција кон македонците ( а не да се губат вестите по теми кои паѓаат) и македонија и повеќе да се дискутира за тој однос ( плус не се трупаат премногу теми повторно со слична тематика ) .
Сега те молам не ми го троши времето

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.418
Поени од реакции
16.697
Мојата одлука е финална, дискусијата не се ограничува напротив се овозможува да се има превид во темата наназад за односот на Грција кон македонците ( а не да се губат вестите по теми кои паѓаат) и македонија и повеќе да се дискутира за тој однос ( плус не се трупаат премногу теми повторно со слична тематика ) .
Почитуван новопечен "модератору",
прво твојата одлука сигурно не е финална, затоа што во најдобар случај си трет во хиерархијата на форумов, така да не си ласкај дека имаш екслузивно право по секој однос споредбено со нас обичниве членови на форумов. На крај на краишта ние сме тие што придонесуваме за посетеноста и дискусија на форумот вклучително и подфорумот кој ти по некоја случајност го модерираш.

Второ дискусијата сигурно е дека се ограничува, ако е ко што викаш ти и дека речиси секојдневно се појавуваат нови теми по однос на ова прашање, како ние ќе бидеме во можност да имаме пред се прегледност а вклучително и можност да го следиме секој еден цитат кој сам по себе нема да има никаква логична поврзаност со тој над него. Можеби не се трупаат многу теми, но сигурно ќе се трупаат многу мислења комплетно нелогично подредени. И ако мене утре ми треба некое инфо за одредено конкретно прашање линк или сл., ќе треба јас милиони страници да вртам, ми се отежнува пребарувањето а зашто да биде тоа така кога би имало тема кој би ми го олеснило моето пребарување.

Запрашај се дали и колку ти е одлукава исправна, па на крај на краиштата претпоставувам дека имаш колеги модератори кои го модерираат делот од форумот кој ти го модерираш со кои треба да се консултираш и заедно да донесувате одлуки а не на своја рака.

Не планирам да дискутирам, ова е прв и последен мој пост по однос на оваа твоја т.н. одлука.

И да, барам да ја поправиш твојата намерана или ненамерна грешка каде името на државата во која јас живеам си ја напишал со мала буква. Претпоставувам дека си доволно образуван и знаеш каде се пишува а каде не се пишува голема буква.

Б

Бат Елохим

Гостин
Грција кон македонците, македонија...? Ај да не ти го трошиме времето, чунки времето е пари, имаш важни модераторски прашања да решаваш....:tapp::tapp:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
LOL Lupos.... сакаше револуција, еве ти. Против тебе. :) А ти мислеше така е лесно да си на чело а? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom