Груевски - најдобриот премиер

Дали имате доверба во оваа власт?

• Да

Гласови: 45 57,7%
  • Не

Гласови: 18 23,1%
  • Воздржан(а)

Гласови: 15 19,2%

• Вкупно гласачи
    78

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Ninja напиша:
За секаква генерална оценка за работата на Груевски и неговата Влада, е рано. Имено, заклучоци не се носат врз основа на ветувања за реализација на одредени проекти и отпочнување со реализацијата на истите; заклучоци се носат врз основа на резултати. А за резултати, сеуште не може да се зборува.

Човек треба да има во вид два моменти кога станува збор за оценувањето на работата на владата на Груевски:

1. интензитетот на активностите на опозицијата кои се насочени кон дискредитација на Владата и
2. медумските кампањи со кои е поддржан стартот на секој владин проект и тековната работа на Владата.

Заради првиот момент постои можност да се создаде впечаток дека Груевски и неговите функционери не работат ништо, односно дека не работат во прилог на Р Македонија и нејзините граѓани; заради вториот момент, постои можност да се стекне впечаток за веќе постигнати резултати во услови кога истите всушност отсуствуваат. Каков впечаток ќе стекне човек, зависи од партиската призма низ која гледа на политичките случвања. Објективните луѓе ќе се воздржат од оценки се до моментот кога ќе може да се зборува за резултати - видливи резултати во клучните сфери од општественото живеење - или отсуство на резултати во поодминат мандат на Владата.
Реално видливи резултати ќе има ...можеби во вториот мандат од оваа Влада...секако ако така сакаат граѓаните на Македонија....
:toe:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.491
Поени од реакции
18.517
Реално видливи резултати ќе бидат датум за членство во ЕУ и членство во НАТО. А ако тоа не го направат нема ни да имаат втор мандат.

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
Барем човекот се труди да направи нешто за нас, да имаме барем малку подобра иднина, секоја чест на трудот, му верувам и се надевам дека ке успее во своите цели

GUSAR-VMRO

МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ!
Член од
27 јануари 2005
Мислења
635
Поени од реакции
7
Само напред за Премиерот!

Тане

„Форумџија во години“
Член од
6 март 2007
Мислења
49
Поени од реакции
1
Да причекаме, наесен се бројат пилците!

Уште не е пристигната „првата“ есен! :wink:

Поздрав!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Тане напиша:
Да причекаме, наесен се бројат пилците!

Уште не е пристигната „првата“ есен! :wink:

Поздрав!
Ај да причекаме оти како стојат работите изгледа дека прво пак ќе имаме "жешка пролет":toe:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе џабе се карате. Се додека ЕДНА партија (било која само да е една) не освои места во собрнието на Република Македонија ДОВОЛНИ за САМА да формира влада вака ке биде. Груевски е одличен човек само му треба слобода за САМ да донесува одлуки за државата, а не да го влечат за нос од една страна Тито Петковски, од друга Џафери, од трета Ахмети, и сол да ставаат на сето тоа од Е.У.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Како беше.. 100 чекори... и ОП, ПРЕРОДБА НА МАКЕДОНИЈА? 1 чекор годишно?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Чекор по чекор, два чекора, полека.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Garfield напиша:
ајде, ајде... има поддршка од мене, како и сите што биле, без разлика за кој сум гласал тогаш. не сум партиски ориентиран, туку само си го обавувам моето право спрема државата(гласањето). дај Боже да тргне на подобро макар и со ѕинго било =)

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
Најдобриот досега, барем се труди човекот да направи нешто за државата, за разлика од другите досега

Член од
27 ноември 2005
Мислења
2
Поени од реакции
0
rakida

Nema chovek na ovoj vek shto neshto ke napravi za Makedonia duri gi ima Albancite so negovite baranja ,prava penzi za' ona' koja se boreshe protiv ova drazava pa sega penzi da im dademe.
Mesto rabotite da se smirat i da se pojde kon ekonomiata treba da se reshava kako ke pishuva na patnite tabli 'Kicevo ili krchova'
za nrodot mu treba rabota ne da se klanjat na eden bolen vo pametot Ali Ahmeti ,koga i dae samite ke vidat deka toa shto gi lazi e greshka a moji da bide kasno,bidejki vo ovoj momen na Makedonija mu zavisi vleguvanje vo NATO i EZ.
Ne zaboravete Albancite si imat i bez platen trener B.CRVENKOVSKI i SDSM.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Trakon напиша:
Ushte kolku napred?:toe:
Да не ти се здосади од напред? Или како свињата си : искапи ја, намирисај ја и врзи и машна околу врат и после пушти ја... Знаеш нели каде оди :helou:

kpbKENGUR напиша:
Како беше.. 100 чекори... и ОП, ПРЕРОДБА НА МАКЕДОНИЈА? 1 чекор годишно?
Прашање е колку од безделниците како тебе знаат да одат... Или сите сакате да ве носат во раце? Е нема тоа - тоа само на сон или во Рикша во некоја афричка или западно-Азиска земја. :nenene:

П.С. Само бебињата чекаат да им се стави храна во уста. Со вакви постови се гледа дека народот е недораснат : политичарите нема да се сменат. Или да цртам? Ако треба и ќе цртам ама џабе! :jaj:

Garfield напиша:
Шо кур бараше и ти да му ја летниш иза богу леџа? Или не следиш ритам??? :raz:

Премногу политика, премногу!!! А кој да се фати за мотика - е тоа ќе се прашаме во некое складно време кога мозокот ќе биде побрз од јазикот ама од многу политика и полемика мозокот закржлавува а јазикот се развива. Пазете - некој ден ќе ви се влече по земја!!! :star:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Мене ми се допаѓа како се одвиваат работите до сега..меѓутоа неможам да коментирам нипто или да речам дека ја имаат мојата доверба...резултатите од нивната работа неможат веднаш да се видат..треба да помине малце време...али сега за сега се ок

Kajgana Shop

На врв Bottom