Груевски: Идентитетот поважен од НАТО

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
go smenija imeto ustavot i znameto i sega sakaat topkata da ja prefrlat kaj VMRO.
Ако ова навистина беше ВМРО, досега ќе беа вратени уставот и знамето, и предавниците ќе беа веќе испратени на заслужен одмор и толчење камења на Голи Оток.

Во надворешната политика нема разлика меѓу СДСМ и ДПМНЕ. Ниту во тоа што го зборуваат, ниту во тоа што го прават, ниту пак во една буква од пишаната програма е поинаква кај едните одошто кај другите.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Ако ова навистина беше ВМРО, досега ќе беа вратени уставот и знамето, и предавниците ќе беа веќе испратени на заслужен одмор и толчење камења...
podpis... brankovi potrckovci se ispopikani po DuPiMeneNE, i sade gluposti prat :)

zato mu davaet carcki prava na kiro i na branko. politika... rushvet (mito / korupcija) kolku sakas...

za drugoto ne se slozuvam, ima salam lugje, zdravi patrioti koi bea vo vmro i koi se potrudija i kolku im bese silata rabotea i rabotat :)

ama tendjerinjava sho usche brane ko car ko gledet... ne ednas e dokazan deka e necoek, ama aj, glaj drveni, objasni mu ako mozis...

sea fali uste nekolku pati da vikni brane "ne go menvame imeto" i stvarno car ke go stavat, a to deka toj bese vodac na partijata koja go prodade imeto, zaborajvme...

p.s.

sigurno deka ima posteni lugje i kaj ednite i kaj drugite, megjutoa po site zla koi gi pretrpea drzavata i lugjeto, redno e da si go vrzat vkrpce (da zapamtat) deka gojdo e ona, ne e coek :)

i normalno, site koi mu se ogresile na narodot surgjun brat, ako treba 101 godina zatvor, odzemanje imot, pa bujrum neka kradi sledniot...

taka se kukji kukja, a ne so davanje dozivotni penzii i privilegii nevideni na tie koi ne prodavaat i kradat.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Искрено, јас гледам едно и единствено сценарио :

Македонија ќе остане со привремената референца се додека да влезе и во НАТО и во ЕУ бидејќи, според меѓународното право, Грција е должна да ја почитува билатералната спогодба.

Единствено откако ќе се завршат тие приоритети ќе може да се мисли на унилатерално укинување на таа времена спогодба која, патем, беше потпишана од тогашната власт. Потсетете се на кој мислам :wink:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Убаво кажано и да се надеваме дека Николче и останатите наши политичари ке останат доследни на сево ова!

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Искрено, јас гледам едно и единствено сценарио :

Македонија ќе остане со привремената референца се додека да влезе и во НАТО и во ЕУ бидејќи, според меѓународното право, Грција е должна да ја почитува билатералната спогодба.

Единствено откако ќе се завршат тие приоритети ќе може да се мисли на унилатерално укинување на таа времена спогодба која, патем, беше потпишана од тогашната власт. Потсетете се на кој мислам :wink:
zato pisav na edna druga tema deka R. Makedonija vo Bukurest MORA da ima vlada :)

edna od pojakite zelbi na dushmanite e da si predizvikame sami politicka kriza i da nema koj da odi vo Bukurest i da gi zavrsi procesite na integracija vo EU i Nato (posto neli se fativme na oroto...)

ili prevedeno, se nadevam deka Grujo mu pisa na Nemec "ima osnova za DIJALOG, ama ima i tocki koi se neprifatlivi" (dijalog znaeme sto znaci, dijalog ne e koga samo edniot kazuva...)

ako vo Bukurest Grcija ni opni Veto - taa krsi spogodba, tie se losite...
ako nivniot parlament ne go ratifikuva priemot na R.M. vo Nato - pak tie se losite!

zato treba umno.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
zato pisav na edna druga tema deka R. Makedonija vo Bukurest MORA da ima vlada :)

edna od pojakite zelbi na dushmanite e da si predizvikame sami politicka kriza i da nema koj da odi vo Bukurest i da gi zavrsi procesite na integracija vo EU i Nato (posto neli se fativme na oroto...)

ili prevedeno, se nadevam deka Grujo mu pisa na Nemec "ima osnova za DIJALOG, ama ima i tocki koi se neprifatlivi" (dijalog znaeme sto znaci, dijalog ne e koga samo edniot kazuva...)

ako vo Bukurest Grcija ni opni Veto - taa krsi spogodba, tie se losite...
ako nivniot parlament ne go ratifikuva priemot na R.M. vo Nato - pak tie se losite!

zato treba umno.

ubavo kazano....no nazalost Nimitz NE E ADVOKAT NA AMATERI, tuku EPTEN BEZDUSNI PROFESIONALCI, a tie si ja znaat rabotata........obicno ne ostavaat NEDOVRSENI raboti zad sebe... :) Makedonija e klasicen primer na propust vo rabotata....i bidete sigurni deka NEMA DA IM SE POVTORI .................................osven............, ama nekoj koj nosi barem malku gen od Filip II ne gledam naokolu...

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
ubavo kazano....no nazalost Nimitz NE E ADVOKAT NA AMATERI, tuku EPTEN BEZDUSNI PROFESIONALCI, a tie si ja znaat rabotata........obicno ne ostavaat NEDOVRSENI raboti zad sebe... :) Makedonija e klasicen primer na propust vo rabotata....i bidete sigurni deka NEMA DA IM SE POVTORI .................................osven............, ama nekoj koj nosi barem malku gen od Filip II ne gledam naokolu...
море незнам колку е недовшена работатат, се ми се чинио дека бездушните и те како ја завршуваат работата. Само ние незнаеме која им е крајната цел :toe: за ова наше мало парче земја

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.337
Поени од реакции
6.018
Постоела резолуција во СЕНАТОТ на САД, дека трите земји од јадранската група СИГУРНО ВЛЕГУВААТ ВО НАТО!Ајде барем еднаш и ние да видиме аир од САД!Се надевам дека ова е вистина

lozar_kavadarci

ФЕНИ ШАМПИОНИ 2007/08
Член од
10 јануари 2008
Мислења
817
Поени од реакции
2
ЗОШТО НЕ НЕ ПРИЗНАВААТ ГРЦИТЕ? ЗАТОА ШТО СЕ ИСПЛАШЕНИ БИДЕЈЌИ АКО НЕ ПРИЗНАА МИСЛАТ ДЕКА ЌЕ МУ ГО ЗЕМЕМЕ СОЛУН.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
deka se profesionalci vidovme na pazarite na Saraevo i na nekolku drugi mesta.

ne daj boze da probat i nas takvo nekoe maslo da ni stoplat, ke treba epten maski igranje.

ubo go rece i ti, ko Filip, ne ko Ace :)

Um treba, i tro nekoj shamar ako slucajno nekoj nesto proba... ama premnogu toporenje i cukanje v gradi ne treba sega, da ne ne piknat vo nekoja zooloshka gradina (to se odnesva i na palenje ambasadi i tepanje so Albanci, ednostavno ne ni treba)

Normalno deka Branko ke se tupa v gradi "nema pregovori", nego mu odgovara matno, posho e som(chuga) :)

Treba da ucime i od svoite i od greskite na drugite, cist primer Vuk BRANKOvic :p

Za da ja ocuva krunata, makar i vazalska, si gi prodade svoite... nema "copyright" na takvo nesto toj, ovie nashite pomajstori se cesto vo taa disciplina (prodavanje na drzava i narod vo tri potezi)

Ne bea pred 2400 godini predavstvata i od nasi i od srbi i od bukari i od koj stigna, pa Cento i "Iridentite", Solunski namesto Sremski pa Sremski namesto Solunski front.

100 godini nemaat pominato od nekoi nastani , uste zivi svedoci ima, a i nie sme svedoci, Cento - Goli Otok = Ljube - Hag...

vazno e da ne se dozvoli manipulacija so narodot od nekoj jabandjii, a megjusebnite razliki ke gi sredime lesno.
----------------------------------
Masovno i Gordo Vecer, neka slushnat i prijatelite i dushmanite kolku mozime inaetci da bidime :)

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Постоела резолуција во СЕНАТОТ на САД, дека трите земји од јадранската група СИГУРНО ВЛЕГУВААТ ВО НАТО!Се надевам дека ова е вистина
Да речеме дека е вистина. Ајде сега кажи, кои се тие три земји:

А) Албанија, Хрватска и ФИРОМ;
Б) Албанија, Хрватска и ДРМ;
В) Албанија, Хрватска и МКР;
Г) Албанија, Хрватска и КосМак (идната федерација на Косово и Фиром).

Ајде да видиме, кој сака да биде милионер!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.337
Поени од реакции
6.018
АЛБАНИЈА ХРВАТСКА И МАКЕДОНИЈА!!!!!

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Да речеме дека е вистина. Ајде сега кажи, кои се тие три земји:

А) Албанија, Хрватска и ФИРОМ;
Б) Албанија, Хрватска и ДРМ;
В) Албанија, Хрватска и МКР;
Г) Албанија, Хрватска и КосМак (идната федерација на Косово и Фиром).

Ајде да видиме, кој сака да биде милионер!
САД официјално не има признаето под уставното име па затоа во сите документи кој се однесуваат на нашата држава стои РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА и нема резолуција туку предлог резолуција која требе да биде усвоена од сенатот.

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
САД официјално не има признаето под уставното име
Зборуваме за тоа која држава ќе биде примена во НАТО, а не како не има признаено САД.

Сега засега, името во НАТО ни е:

А)ФИРОМ,
Б)ДРМ,
В)МКР,

Секако, точно е дека САД го имаат главниот збор во НАТО, исто како што е точно дека Грција не би била она што е без огромната економска поткрепа од САД и ЕЗ.

Можеш ли да си го објасниш фактот, зошто гигантот САД/ЕЗ, и покрај моќта што ја имаат (би можеле Грција преку ноќ да и ги завртат славините и да ја ја преобратат во културна и демократска земја, само ако сакаат), сепак глумат дека мора да ја слушаат Грција за било што, па и за приемот на БЈРМ во НАТО?

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Зборуваме за тоа која држава ќе биде примена во НАТО, а не како не има признаено САД.

Сега засега, името во НАТО ни е:

А)ФИРОМ,
Б)ДРМ,
В)МКР,

Секако, точно е дека САД го имаат главниот збор во НАТО, исто како што е точно дека Грција не би била она што е без огромната економска поткрепа од САД и ЕЗ.

Можеш ли да си го објасниш фактот, зошто гигантот САД/ЕЗ, и покрај моќта што ја имаат (би можеле Грција преку ноќ да и ги завртат славините и да ја ја преобратат во културна и демократска земја, само ако сакаат), сепак глумат дека мора да ја слушаат Грција за било што, па и за приемот на БЈРМ во НАТО?
А бе друже....

Резолуција ќе донесе СЕНАТОТ НА УСА и тоа не е НАТОВСКИ документ туку документ за ПОДРШКА НА ЈАДРАНСКАТА ТРОЈКА ЗА ВЛЕЗ ВО НАТО сличен текст многу различен појди некаде по нетов па слушни го потпаролот на стејт департментот што изјава има дадено КОЈ СЕ ТИЕ ЧЛЕНКИ НА ЈАДРАНСКАТА ГРУПА ... и без еуфории и занес ... колку да се пиши нешто...

Kajgana Shop

На врв Bottom