Грицкање нокти (дали грицкате?)

T

Tetro

Гостин
Темава ја отворам од еден мал разговор кој го имав со една пријателка која има ваков проблем.

Уште од мала почнала да грицка и не може никако да се одвикне, зависна е од грицкање. Грицка се додека има. И крв тече, а таа продолжува. :vozbud:

Чаре некој да има за оваа зависност?

С

сашенко

Гостин
Па чаре...да почнат со нешто што предизвикува поголема зависност од тоа.Мој совет Дрога...(било каква)..

Член од
21 август 2010
Мислења
209
Поени од реакции
7
Јас не ги грицкам, ама дечко ми да. Ама не ноктите туку кожичката околу ноктите. И многу ме нервира таа негова навика. Едно време ги оставаше демек цигарите и ми викаше затоа грицкам. Сега и грицка и пуши. Па ако знае некој чаре, нека кажува

С

сашенко

Гостин
Јас не ги грицкам, ама дечко ми да. Ама не ноктите туку кожичката околу ноктите. И многу ме нервира таа негова навика. Едно време ги оставаше демек цигарите и ми викаше затоа грицкам. Сега и грицка и пуши. Па ако знае некој чаре, нека кажува
Прв пат слушам машко да грицка нокти.Иначе тешко е да одвикнеш човек од нешто.Остај го нека си ги грицка хехе.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.430
Поени од реакции
16.739
Кога бев помал премногу ги грицкав ноктите и со тек на време така се губеше таа навика. Како не знам ни сам, ама фала Богу се одвикнав.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
ГрицкаВ. Дур не се запишав средно медицина па да сфатам што се има под нив.
Ама пошо не знам да користам грицкалица, кога ке ми пораснат повеке од нормалното (јас колку што сакам) ги средувам со грицкање до корен :). Тоа е мора некако.
А одвикнување, па не знам, женско може да ги излакира со некој јак лак црвен пример и поретко ке ги става во уста. За машко стварно не знам. Има гелови за одвикнување мнооооогу се горчливи, ке ти се згорчи животот само што ке ги пикнеш прстите у уста,. Може да делува тоа не знам не сум пробала.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
jas za noktarche neam slushnato 2-3 godini mozhebi za mojte race.. :vozbud:Ko che sum uplashen nesh ili nanerviran odma grickam :$ nz kako da se odviknam

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Чаре некој да има за оваа зависност?
Нека почне да грицка нешто друго.:pusk:
Шала на страна, и јас го имам тој проблем уште од мал, ама не сум до толку да ми протече крв или да си ги изедам цели нокти. Глупо стои од страна, нехигиенски е, кога јас самиот ќе видам некој како грицка нокти ми се згрозува и се замислувам толку ли идиотски изгледам и јас додека го правам тоа.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
а што има врска грицкањето нокти со гурманско катче?

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
Ако грицкаш нокти, кога ке пораснеш ке бидеш глуп- научно докажано од Тошо малерот

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.256
Прв пат слушам машко да грицка нокти.Иначе тешко е да одвикнеш човек од нешто.Остај го нека си ги грицка хехе.
А незнам што е чудно тоа, ете ја на пример грицкам, редовно:icon_lol:...ноктарче едно 10години сигурно неам употребено...лошо е, ама и навика е, а тешко да се одвикнам.
Чаре нема :)
Со селотејп да си ги изналепиме прстите :)

Kajgana Shop

На врв Bottom