Граѓаните се жалат од скапите цени на Т-Мобајл и Т-Хоум

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Се зезнав земав телефон на пост-пејд и сега ќе гурам 2 години :toe: Нема никакви пакети ни поволности кај нив,док си беше Мобимак,барем комбинираа нешто сега тапа..

Иначе кој профит го прават,тоа е ненормално,150 милиони годишто,за 9 години негде беше мислам околу 900 милиона, а го купија телеком за багателни 300 и нешто милиона..:tapp:
за 3 години ги извадија парите и сега лупаат милиони..Огромни грешки на нашиве говеда е што продадоа 2 златни кокошки Телеком и ЕСМ
Не си заебан, ако сакаш да се префрлиш на ВИП пример, појди во ВИП, побарај да те префрлат таму, и тие се ќе завршат, дури ако сакаш и истиот префикс ќе ти биде 070. За една недела ќе си бидиш на ВИП, а ти немаш никакви растрчувања, од ВИП се ќе ти средат. ;)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Не си заебан, ако сакаш да се префрлиш на ВИП пример, појди во ВИП, побарај да те префрлат таму, и тие се ќе завршат, дури ако сакаш и истиот префикс ќе ти биде 070. За една недела ќе си бидиш на ВИП, а ти немаш никакви растрчувања, од ВИП се ќе ти средат. ;)
Ама имам договор уште година и пол со Т-gays ? Да не плаќам после пенали, или разликата на телефонот реалната и пост-пејд цената ?

Член од
28 мај 2010
Мислења
201
Поени од реакции
25
Многу крадат ве , коштаплери , мора телефон да имаш што не го користиш абе седи ве , мобилни ова она иам сеа фиксен ќе користам , место кабловска ТВ + интернет они телефон стават , и нормално ќе плаќаш поскапо , а телефонот ич не го користиШ!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ама имам договор уште година и пол со Т-gays ? Да не плаќам после пенали, или разликата на телефонот реалната и пост-пејд цената ?
Е тоа ќе си го погледнеш во договорот таму што си го потпишал. Затоа јас си имам припејд никаков договор со никого остај тоа понуди на телефони глупости бесплатни импулси, само ти потпиши договор за 12-24 месеци за тоа време има едно пет пати да се сменат правилата на играта, ама ти ќе си обврзан да си плаќаш таму колку што си потпишал, и гледај раскини го договорот предвреме си донесоа убав закон за извршители има да ти ја одерсат кожата од пари земање.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Значи имаш земено и телефон така? Е за ова не сум сигурен, бидејќи јас немам земено телефон. Најдобро ти е, да влезиш во некој салон од ВИП да си прашаш, се ќе ти објаснат. Мене ми го одбијаа барањето оти немав платено сметка(што уште не беше дојдена), така да сега овај месец обавезно се префрлам на ВИП, и тоа со се префикс 075.
Пак ќе ти речам, појди прашај си, ништо не губиш, можиш само да добијаш. Ене го брат ми, се прероди буквално со ВИП.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.323
Поени од реакции
15.576
Ајде дајте некоја сметка од Вип - Оне од фиксен, со остварени минути разговор на локална мрежа и цената за тие разговори(цела) + претплатата и да споредиме со Т-хоме :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.323
Поени од реакции
15.576
Ајде дајте некоја сметка од Вип - Оне од фиксен, со остварени минути разговор на локална мрежа и цената за тие разговори(цела) + претплатата и да споредиме со Т-хоме :)
Ајде де испоплукавте а нејќете да споредите :)

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
827
Се зезнав земав телефон на пост-пејд и сега ќе гурам 2 години :toe: Нема никакви пакети ни поволности кај нив,док си беше Мобимак,барем комбинираа нешто сега тапа..

Иначе кој профит го прават,тоа е ненормално,150 милиони годишто,за 9 години негде беше мислам околу 900 милиона, а го купија телеком за багателни 300 и нешто милиона..:tapp:
за 3 години ги извадија парите и сега лупаат милиони..Огромни грешки на нашиве говеда е што продадоа 2 златни кокошки Телеком и ЕСМ
Какви говеда бе,тоа е комплимент за нив,туку ние граѓаните испаднавме најзаебани,ама шо да праиш,така е од римско време до сега,исто е.Како можеа да ги продадат овие златни коковчиња,па за дебели провизии а народот кој го е...колку пари се изгубени од тогаш,срам ми е да кажам,колку училишта,патишта,фабрики можеа да се изградат со тие пари само ако останеа во државата и се инвестираа правилно.Ама нели имаме злато политичари,тие се грижат за нашата иднина...мајко мила!

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Vip припејд се незаменливи. Постпејд, исто с*ање според мене горе долу...

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Оу, рили? А овие One се поарни, м?
Се согласувам со поентата на текстот дека СИТЕ мобилни и фиксни оператори се прескапи, пренапумпани, со огромни претплати, големи камати, дебели превари. Фуснота во книга - неважно. Фуснота кај мобилен оператор - многу важно!!!
Претплатата за мобилен и фиксен, ми ги надминува разговорите. Едното ми е на Космофон, другото на Т - Home. Страшно.

Нулата на фиксен ми е исклучена, откако два пати редоследно ми праќаа сметки од по 6 000 денари. Побарав детална сметка и кога ми ја испратија, на неа беше дадено дека на секоја секунда е вртено на некој квиз за брзи пари. Секако, и покрај тоа што ова е спротивно на законите на физиката (и на ридајл исто така), парите не ми беа вратени.

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Kakov kvalitet vo fiksna telefonija ima CableTel? Ima li nekoj iskustvo so niv? Inaku ponudata im e OK: bez pretplata, 0.9 den/min prema fixni vo druga mreza, besplatno vo istata.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
А може некој да го објасни, а државните институции испитаат, тоа што тмобиле наплаќа двапати ддв(еднаш кога ставаш кредит и плус кога зборуваш пак те дерат), вип и уан ја немаат таа навика. Не ми е јасно како може некој да работи по свој памет, во моментов тмобиле.

И само да напоменам дека сме една од ретките држави кои за 20 евра добива лимитиран интернет, значи СРАЊЕ ни се фирмиве!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.323
Поени од реакции
15.576
За интернет има и полоши од нас на балканов, така да ние супер сме :)

Kajgana Shop

На врв Bottom