Графички карти

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Дечкото имал FX5200, ја рокнал несакајќи и купил 8500GT. Очаран од разликата во перформанси одлучил да читне зошто и како ја изгорел старата. Читал нешто, не дочитал. Дошол на Кајгана да соли памет и да се фура на мали деца. Се заебал.....

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Дечкото имал FX5200, ја рокнал несакајќи и купил 8500GT. Очаран од разликата во перформанси одлучил да читне зошто и како ја изгорел старата. Читал нешто, не дочитал. Дошол на Кајгана да соли памет и да се фура на мали деца. Се заебал.....
Kako prvo ne sum ja roknal se uste eve recisi 1 god. fura inaku ne sakam da solam pamet inaku imam procitanao recisi se so sum nasol na ovaa tema a za FX 5200 I 8500GT drugar na razlicni slotovi se samo da ti kazam. I uste nesto ako sakas citaj me ako sakas ne tvoe pravo pozdrav/:helou:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.851
Поени од реакции
5.178
Kako prvo ne sum ja roknal se uste eve recisi 1 god. fura inaku ne sakam da solam pamet inaku imam procitanao recisi se so sum nasol na ovaa tema a za FX 5200 I 8500GT drugar na razlicni slotovi se samo da ti kazam. I uste nesto ako sakas citaj me ako sakas ne tvoe pravo pozdrav/:helou:

Објасни го болдираново.

• Ми се допаѓа
Reactions: Cak

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
FX e na AGP a XFX drugara PCI_ex. i na dva raclicni sistemi se staveni toa e

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Муабетов е следен .... "го зијам тогаш јас алуминиумската цевка и го онадам на пајплајнот со цинцулаторот, преку кападастер со фендер и 2 пик-апа, аввоматски се добиваат 128 тегли со џем. Тогаш идам на второ ниво....клокање во БАКАРНА цевка, пришто го разонадувам на кешот на гпу-то и добивам 99.9 и 102% оверклок на хфх фх5200 џи-форце"

тхе енд.... и си се онаде....:pos:

Да ти дадам 4870х2 можеби нешто ново ќе направиш
Остај ќе треба во Ati да го вработат....

kam

kamikaza
Член од
16 април 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
Колку што го разбрав тој FX5200 ја отклучил и добил многу појаки перформанси

Прво секоја серија што ја вадат ја прават за најака серија но при тестирањето сите не излегуваат како што треба и треба да ги фрла ама им текнало на дечките место да тошат пари и да ги фрлаат дај ќе ги заклучиме и ќе напрајме послаби и ги пуштаме во послаба серија.

Ова важи за сите.
Второ пред 3 и повеќе години имаше баш за оваа серија на графички FX5200 и мислам дека и во ентер списанието пишуваше дека кога ја напрајле FX серијата им се јавиле многу малку графички картички со грешка и се јавил проблем за FX5200 серијата неможеле бројот да го дополнат па им текнало од појаките кои биле исправни да ги заклучат и ги напрајле FX5200.
Е сега финтава е дека има повеќе здрави картички кои се заклучени во оваа серија а се појака серија primer fx5700 ve значи серијата е FX и со софтвер се отклучуваат овие и излегува дека за помалце пари имаш купено појака гравичка ама тоа неможе да значи дека секогаш така ако ти се погоди расипана тогаш твој проблем.

Трето Е сега немие јасно како ти си успеал од FX5200 da ја направиш и крениш толку 100% тоа незнам ако можи дај клај слики шо кулери имаш ставано па и јас да напрам нешто?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.851
Поени од реакции
5.178
Абе најверојатно мисли да каже дека може да се уклучат полуисправните цевководи, како што му напиша некој погоре.
На пример, јас пробав 9800gt да ја направам 9800gtx, ама на мојата графичка не успеав, а има луѓе што успеале.
Читал, не дочитал...

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Колку што го разбрав тој FX5200 ја отклучил и добил многу појаки перформанси

Прво секоја серија што ја вадат ја прават за најака серија но при тестирањето сите не излегуваат како што треба и треба да ги фрла ама им текнало на дечките место да тошат пари и да ги фрлаат дај ќе ги заклучиме и ќе напрајме послаби и ги пуштаме во послаба серија.

Ова важи за сите.
Второ пред 3 и повеќе години имаше баш за оваа серија на графички FX5200 и мислам дека и во ентер списанието пишуваше дека кога ја напрајле FX серијата им се јавиле многу малку графички картички со грешка и се јавил проблем за FX5200 серијата неможеле бројот да го дополнат па им текнало од појаките кои биле исправни да ги заклучат и ги напрајле FX5200.
Е сега финтава е дека има повеќе здрави картички кои се заклучени во оваа серија а се појака серија primer fx5700 ve значи серијата е FX и со софтвер се отклучуваат овие и излегува дека за помалце пари имаш купено појака гравичка ама тоа неможе да значи дека секогаш така ако ти се погоди расипана тогаш твој проблем.

Трето Е сега немие јасно како ти си успеал од FX5200 da ја направиш и крениш толку 100% тоа незнам ако можи дај клај слики шо кулери имаш ставано па и јас да напрам нешто?
Vidi ja go praev ladenjeto na cel sistem taka da imam ladenje nasekade na cipset na grafika i procesor i sekoj doma moze da si go naprai ne e nekoj problem samo da imas slobodno vreme a ke stavam i sliki oti stvarno ne mi veruvate ama ako vase pravo dali ke veruvate ili ne ja samo kazuvam deka raboti pa vie probajte

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Абе најверојатно мисли да каже дека може да се уклучат полуисправните цевководи, како што му напиша некој погоре.
На пример, јас пробав 9800gt да ја направам 9800gtx, ама на мојата графичка не успеав, а има луѓе што успеале.
Читал, не дочитал...
За од 9800GT да направиш 9800GTX треба да го клокнеш рамот од 512 на 768 :pos::pos::pos:

Ама за тоа ти треба водно ладење 3 месеци праено, јбг, затоа не си успеал :)

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Читал, не дочитал...
Неможе на серија 8 да се одклучува ништо додатно, поради начинот на производство на самиот чип.....
Така да јас незнам/не сум прочитал некој да успеал....
Оваа пракса на отклучување на додатни ресурси (скриени) не неможно од серија 6 навака....
Преостанува voltmod, rivatuner за додатни преформанси.....

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
Sakam da zemam LCD monitor - televizor 22''. Imam graficka NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 so 64mb ram. Dali moze da si imam problemi okolu rezolucija ili slicno. Ne se razbiram za ovie raboti pa ako moze nekoj da mi pomogne. Fala odnapred:toe:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.851
Поени од реакции
5.178
Sakam da zemam LCD monitor - televizor 22''. Imam graficka NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 so 64mb ram. Dali moze da si imam problemi okolu rezolucija ili slicno. Ne se razbiram za ovie raboti pa ako moze nekoj da mi pomogne. Fala odnapred:toe:

Ќе имаш мнооогу проблеми, слаба ти е графичката за таа резолуција.

Kajgana Shop

На врв Bottom