Направи разлика од ист ранг NVidia и ATI ќе видиш за поевтино од ATI дека исто ќе клатиш повеќе него за поскапо од NVidia.Abe sto tresete gluposti.
Praviloto si e.
Kolku platis tolku ke klatis:pos2:
Каков Нико бре јеботе, компјутерот си го склопив јас лично. Јас додека си ја склопив првата машина, ти уште броеше колку влакна ти пораснале на тоа место.......Ааах на овој му е од Нико компјутерот од пред многу време, некој стар целерон може не е ни 2 гигахерци и 100% сум сигурен дека не му е толку софистицирано напојувањето зошто не го бива ама ич за избор на компоненти и 100% му го имаат спопикано. (скоро никогаш не кажувам 100% дека сум сигурен али во овој случај сум) А згора на сето тоа електричар е вакви работи најмногу треба да знае дека не треба да прави...
Јас ја земав 200 и нешто долари фабрички оверклокувана, а во Сет кај нас е 17900 стандардна верзија.Графичкава колку пари е ?
Хахахах од пред 100 години постов па го барав до сега, инаку зборував за тој другарот што направи краток спој не за тебе, погрешно си ме сватил : )))Каков Нико бре јеботе, компјутерот си го склопив јас лично. Јас додека си ја склопив првата машина, ти уште броеше колку влакна ти пораснале на тоа место.......
И, не сум до толку глуп да земам Celeron, во тоа време ги сакав AMD, и сеуште ги сакам. Ставив AMD Sempron 2300+ и 4 години мука нема. Напојувањето ми е од поновите модели во тоа време, во денешно време е во музеј. Но како и да е работи супер компјутерот. А тебе од кај ти е информацијата дека сум електричар? Како и да е, не си во право, ми се имаат дешавано кратки споеви заради други луѓе што ме нервирале додека го чепкав внатре компјутерот, се занимавав со флопито и по грешка го поврзав, и компјутерот се изгасна. И тоа... И после пак си работи, ич мука нема. Ако не веруваш дојди да ти покажам што ќе направи компјутерот ако му напраиме краток спој на напојувањето, т.е. ако споиме црвена или жолта жица со црната.
Само nvidia geforce galaxy. Ati sapphire се далеку послаби, исто како амд со интел споредба. (Интел е боље)
GeForce 9800 GT ти е многу подобра и има многу посилен процесор.
Читај и искуси пред да зборуваш и да делиш совети.Само nvidia geforce galaxy. Ati sapphire се далеку послаби, исто како амд со интел споредба. (Интел е боље)
Брм брм.....Само nvidia geforce galaxy. Ati sapphire се далеку послаби, исто како амд со интел споредба. (Интел е боље)
9800GT има понова технологија, (многу битно) помалку загрева..Брм брм.....
9800gt=8800gt ....
или народски кажано "иста бонбона во поинакво пакување"....
и не треси зелени.....:helou:
E tuka si vo pravo. Ja igram Crysis novava 1h+ i tmperaturava mi na okolu 45 +2 -2.9800GT има понова технологија, (многу битно) помалку загрева..
Другото во суштина е исто...