Добро си направил.. мојава ко фрижидер да работи прави ефект... Следен пат ќе си земам графичка со пасивно ладење.Несакам да ставам кулер. Т.е. веќе имам пасивен кулер, пасивно ладење. Намерно земав таков зашто не е обично пасивно ладење и си лади супер. Го земав поради бучавата. Нема што да бучи кај овој кулер.
Која Sapphire пошто ги има 20 видови на Sapphire графички. Ја би ти препорачал нешто од NVIDIA али зависи колку пари ти се даваат.Сакам да ја земам најновата графичка на АTI - Sapphire. Може да ми каже некој дали ја има овде кај нас и колку шлупки е?:zlo:jea:
Со задоволство да си ја користишМногу благо пријатно сум изненаден од 8600гт 512 мб ддр3 за таа цена перверзиии
Епа сакам малце да сменам, на 4 компјутери досега само nVidia графички сум имал па сакам да ги пробам АTI пошто многу ми ги фалат посебно овие од Sapphire верзијата што се.Која Sapphire пошто ги има 20 видови на Sapphire графички. Ја би ти препорачал нешто од NVIDIA али зависи колку пари ти се даваат.
A sto mislis deka ako e Saphire i e najdobra...mislev ke e podobra od Asus ili Gygabite ako mislis na toa gresis...Tie delovi se vo site graficki samo moze da ima podobar i polos kulerЕпа сакам малце да сменам, на 4 компјутери досега само nVidia графички сум имал па сакам да ги пробам АTI пошто многу ми ги фалат посебно овие од Sapphire верзијата што се.
Не знам кој модел кажи ти ако знаеш некој само да не е повеќе од 250 - 300e.:salut:
Па што се замараш да бираш ако мислиш да даваш до 300 евра за графочка??? Оди таму, кажи им дајте ја најскапата и ајт. Али за овие пари, да додадеш уште околу 2000 ден. и да земеш NVIDIA 9800 GX2, па да те види Господ, со специјални ефекти и графика све на ултра хајЕпа сакам малце да сменам, на 4 компјутери досега само nVidia графички сум имал па сакам да ги пробам АTI пошто многу ми ги фалат посебно овие од Sapphire верзијата што се.
Не знам кој модел кажи ти ако знаеш некој само да не е повеќе од 250 - 300e.:salut:
Nvidia 9800GX2 350 евра е кај нас? Па ако е толку да си земам една? А може малце повеќе да ми кажеш за неа?Па што се замараш да бираш ако мислиш да даваш до 300 евра за графочка??? Оди таму, кажи им дајте ја најскапата и ајт. Али за овие пари, да додадеш уште околу 2000 ден. и да земеш NVIDIA 9800 GX2, па да те види Господ, со специјални ефекти и графика све на ултра хајИ да не му ја мислиш за наредни година-две
![]()
Две графички во една, и ако знаеш што ЅВЕР е графичката Nvidia 8800 ULTRA, само да ти кажам, оваа 9800GX2 е за 30% подобра од ULTRATA, па сеа ти види.Nvidia 9800GX2 350 евра е кај нас? Па ако е толку да си земам една? А може малце повеќе да ми кажеш за неа?
Не е баш така, нови драјвери има секој месец,регуларен update. Што мене лично ми се допаѓа, работат момците постојано на подобрување :smir:A sto mislis deka ako e Saphire i e najdobra...mislev ke e podobra od Asus ili Gygabite ako mislis na toa gresis...Tie delovi se vo site graficki samo moze da ima podobar i polos kuler
i mozebi del od izrabotkata....Inaku spored mene Asus e mnogu podobar od Saphire.....A Ati kako Ati sekoja nedela ke imas novi driveri![]()