- Член од
- 10 септември 2009
- Мислења
- 149
- Поени од реакции
- 65
нема врска тоа, core i5 не влече воопшто многу туку сосема нормално.Гледам на Yahoo Answers и на форуми како Tom'sHardware и др. дека HD6770 може на 400w али не ќе можеш да оверклокнуваш :S Иначе 5500 беше Мах. за графичка картичка да дадам али сепак кренав на 6500 мкд. и баш супер е HD6770 за 6150 денари + од Аsus + 3 години гаранција. Иначе моментално е терам 9400 GT што не треба големо напојување... али јас е користев два дена GTS450 DDR3 и мислам бараше 106w, а HD6770 бара 108w, па така да би требало да може и со 400w, сепак имам и тапа процесор, немам си некој Intel Core2Duo или i3, i5...
Амд процесорите влечат повеќе од интеловите.
Имаш athlon 64 x2 4400+ али повеќе модели.... toledo, brisbane, windsor и некои од нив како што приметив влечат повеќе и од i5
ете провери си и најди си го процесорот со кодното име, и склепај си ја целосната конфигурација тука со се новата графичка, и ќе дознаеш колкава треба да биде моќноста на твоето напојување. Јас мислам дека ке е некаде меѓу 250-300w http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
Иначе да, ќе може да работи на 400w напојување... но на квалитетно 400w Real Power напојување...
А твоето за жал не е такво...
Како што гледам напојување како твоето се продава со иста цена како delux напојувањата,
што значи дека е и твоето шкарт.
еве види цени..
http://it.com.mk/forum/threads/Продажба-на-разни-половни-делови.22979/
Најевтино чкарт но real power напојување мислам дека беше Gembird... за околу 2000 денари имаш 500w real power, но со слаб квалитет се разбира...
Чим ти терало гтс450 2 дена на тоа напојување... ќе ти тера и HD6770. Но прашање е колку време ќе тера, со оглед на тоа дека напојувањето нема да може да испорача толкава моќност. Jас кога го нарачував мојот компјутер првична конфигурација беше: e5200 2.5ghz, 4гб ддр2 рам, 9400гт, 320гб HD, обична матична и оптички уред. И на тоа сет имаа ставено 500w делукс напојување, но кога им реков да ми стават малце појака графичка... 9500гт, ми рекоа ќе мора и појако напојување.. и ми ставија делукс 700w ( 300w real power, 400w peak).
Идеш со напојувањево на ризик...
Иначе можеби картичката што си ја имал претходно gts450 DDR3 2gb, не работела на својот целосен капацитет, туку ти давала послаби резултати споредено со некои други конфигурации кои ја имале истата картичка, бидејќи била ограничена од напојувањето.
Претходната картичка ( gts450 ddr3 2gb) ти беше поврзана само на матичната без дополнителен pci-e 6 pin конектор?
хмм... тоа би објаснило некои работи...