Графички карти

Член од
24 мај 2005
Мислења
957
Поени од реакции
16
P.Overdrive напиша:
GeForce FX 5200 128MB.. не сум имал проблеми со нејзе до сега, ама мноооогу би сакал да ја сменам
Јас ја имам истата веќе година дена екстра е башка многу е добра за оверклок.

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
Hm...ne znam...valjda kasnam nekako vo temive...
zalam poradi neaktivnosta
Patem ako seuste ne si zel graficka...zemi si nvidia
Bas gledav na Age of empires 3kata
vika deka ja preporacuva taa graficka...pa poveketo igri ja preporacuvaat nvidia...zatoa sega si skluci dogovor...a radeon kaj ojde?
ne bea zadovolni od nego!
pozdrav...

Член од
23 јануари 2005
Мислења
401
Поени од реакции
1
P.Overdrive напиша:
GeForce FX 5200 128MB.. не сум имал проблеми со нејзе до сега, ама мноооогу би сакал да ја сменам (=

edit: Сакам да земам или GF6200 256MB, или Radeon 9600 256MB.. има некој некакво искуство со овие две (или барем една од нив), па да ми каже што-како? Отприлика се иста цена и двете..
Имам Гигабајт Ати Радеон 9600 про 128 и екста е ти ја препорачувам.
За 256 ка нема да осетич некоја разлика читав на нет тест и за парите што ги доплаќаш за + 128 не добиваш значително повеќе во брзина.

А ако земеш Радеон 9600 ХТ 128 или 256 уште подобро.

Ги играм сите игри без проблем досега, единствено кол оф дјути ми правеше мал проблем али во ридми прочитав дека има конфликт играта се АТИ графичките.

Поздрав.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Јас имам Geforce4 MX with AGP8X!Сега колку е добро ова нека казе некој!:lud: :lud: :lud:

Urban_Mover

Madridista
Член од
31 октомври 2005
Мислења
2.160
Поени од реакции
125
Princ напиша:
NVIDIA GeForce 6600
Еј и јас сакам да зимам сеа нова графичка и баш ми падна у очи оваа:wink:
И шо ке кажеш за неа супер а?:wink:

Иначе сеа имам Nvidia Geforce FX5200 :wink:

P

Princ

Гостин
Urban_Mover напиша:
Еј и јас сакам да зимам сеа нова графичка и баш ми падна у очи оваа:wink:
И шо ке кажеш за неа супер а?:wink:

Иначе сеа имам Nvidia Geforce FX5200 :wink:
Ne se razbiram mnogu u kartici (hardware voopsto) i ne znam kako da ti ja opisam.. samo vidov vo system properties deka ja imam taa..
sowwy :(

Urban_Mover

Madridista
Член од
31 октомври 2005
Мислења
2.160
Поени од реакции
125
Princ напиша:
Ne se razbiram mnogu u kartici (hardware voopsto) i ne znam kako da ti ja opisam.. samo vidov vo system properties deka ja imam taa..
sowwy :(
Добро нема везе него ај кажи ако играш игри каква графика имаат поготово овие новиве игрици би требало да е добра за играње?

P

Princ

Гостин
bidejki mi e na rabota toj kompjuter, ne igram mnogu igrici. S.W.A.T. 4 go igrav nekolku pati i sosema dobra bese grafikata. inace go koristam za graficki dizajn i e najdobrata graficka sto sum ja imal dosega :)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Police напиша:
Имам Гигабајт Ати Радеон 9600 про 128 и екста е ти ја препорачувам.
За 256 ка нема да осетич некоја разлика читав на нет тест и за парите што ги доплаќаш за + 128 не добиваш значително повеќе во брзина.

А ако земеш Радеон 9600 ХТ 128 или 256 уште подобро.

Ги играм сите игри без проблем досега, единствено кол оф дјути ми правеше мал проблем али во ридми прочитав дека има конфликт играта се АТИ графичките.

Поздрав.
Парите ми се проблем, па ги видов тие двете - $80-90, а прилично добри за парите. И мене ми запна окото на 9600ката, само пак би зел 256MB.. не за друго, туку да оправдам зошто сум ги потрошил парите - ете, сум зел 2 пати подобра графичка :pos:

Член од
10 јуни 2005
Мислења
413
Поени од реакции
145
При избор на графичка карта треба да се обрне внимание на слотот што го имате на вашата плоча.Доколу имате AGP изборот на добра квалитетна графичка карта се смалува, една од посаглам картички тука е 9600 во сите свои варијанти.Доколку имате нова машина со PCI-express slot тогаш изборот е голем бидејќи скоро сите нови графички карти го користат овој интерфејс.Тука спаѓаат:
NVIDIA (6200 6600) во сите свои варијанти (GT XT)
ATI (X300,x500,x600,x700,x800) повторно во сите свои варијанти
Не дека нема појаки модели сепак кај нас најзастапени се горенаведените

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
за домашна употреба Fx 6200 256 Mb DDR
на Работа Fx 5200 128 Mb

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
vlatko напиша:
Јас имам Geforce4 MX with AGP8X!Сега колку е добро ова нека казе некој!:lud: :lud: :lud:
Ич не е добро, купи си нова ако си играч и не се мачи со оваа :).

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
vardarce напиша:
Ич не е добро, купи си нова ако си играч и не се мачи со оваа :).
Е ме разочара да ти кажам најискрајно!Па не ли е малку добра со 128 МБ.?!?!

Kajgana Shop

На врв Bottom