- Член од
- 9 септември 2008
- Мислења
- 239
- Поени од реакции
- 10
ASUS K50IJПа и додатната стои внатре во лаптопот Нема везе, кажи ми каков лаптоп имаш, ќе ти кажам дали можеш или не.
ASUS K50IJПа и додатната стои внатре во лаптопот Нема везе, кажи ми каков лаптоп имаш, ќе ти кажам дали можеш или не.
Неможеш да ставиш друга графичка.ASUS K50IJ
HD 5870
--- надополнето ---
HD 5870 е 90-100 евра поевтина од GTX480, а сите знаеме за тоа колкава разлика во перформанси има од HD 5870, колку влече струја и испушта топлина. Единствена графичка кај нас (а и пошироко) од Nvidia која вреди за парите е GTX460.
Е зашо Радеон 5870 ко е ништо у споредба со 480ката.Тој праша дали негде ја има, инаку и јас се сложувам дека подобар избор е HD5870 но за жал тешко и таа да се најде кај нас нова, но знам некој кој ја продава за 20к на старо.
Цццццц. Како 1-во, GTX295 е стара, влече многу струја и веќе не се продава. (И кога се продаваше беше мн. скапа, затоа ВООПШТО не е исплатлива опција)Како 2-ро, разликата у перформанси е 10-15% а 480 испушта МНОГУ повеќе топлина и троши многу повеќе струја од 5870 поради печката од чип GF100. Единствена графичка која би ја купил од Нвидиа е GTX460.Е зашо Радеон 5870 ко е ништо у споредба со 480ката.
После 5970 која е најмоќна у светот доаѓа 480ката.
ако више глеам што највеќе ми се исплати, тоа е GeForce GTX 295.
Не ти иде баш тематикава хардверЕ зашо Радеон 5870 ко е ништо у споредба со 480ката.
HD 5870
--- надополнето ---
HD 5870 е 90-100 евра поевтина од GTX480, а сите знаеме за тоа колкава разлика во перформанси има од HD 5870, колку влече струја и испушта топлина. Единствена графичка кај нас (а и пошироко) од Nvidia која вреди за парите е GTX460.
Не сум ничиј фан, фан сум на квалитетот само.... јас ги споредувам според перформанси и цена, и од тоа глеам што е најисплатливо а незнам како работат на дело.Цццццц. Како 1-во, GTX295 е стара, влече многу струја и веќе не се продава. (И кога се продаваше беше мн. скапа, затоа ВООПШТО не е исплатлива опција)Како 2-ро, разликата у перформанси е 10-15% а 480 испушта МНОГУ повеќе топлина и троши многу повеќе струја од 5870 поради печката од чип GF100. Единствена графичка која би ја купил од Нвидиа е GTX460.
Очигледно има многу Nvidia фанови и адвокати на форумов.....
реков, на дело неможам да знам шо сурат се, не сум електрашНе ти иде баш тематикава хардвер
No hard feelings.
Ете, ти кажа и Psyside, ако сакаш графички коишто вредат за парите и имаат добар однос цена/перформанси, и коишто ќе бидат добра замена за твојата 9800gx2, земи 5850 или 5870. Да беше поевтина, би ти ја препорачал и GTX460, но сепак нема да видиш голема разлика во перформанси со неа.Не сум ничиј фан, фан сум на квалитетот само.... јас ги споредувам според перформанси и цена, и од тоа глеам што е најисплатливо а незнам како работат на дело.
еве глеам ти си постручен у оваа работа, ај напрај ми една јака комбинација графичка + матична која ќе држи на хај резолуција во следните 5 год.
ја иам geforce 9800 gx2 и ми се заеба излезот за хдми приклучок, и сеа ја тестираат неколку дена, неможе да издржи со работа поише од 3 дена.
затоа сеа барам моќна графичка, без вакви недостатоци.
--- надополнето ---
реков, на дело неможам да знам шо сурат се, не сум електраш
Ок, глеам еве добро оценувана е 5870, веројатно таа ќе ја земам, да имав долар више ќе идев на 5970Ете, ти кажа и Psyside, ако сакаш графички коишто вредат за парите и имаат добар однос цена/перформанси, и коишто ќе бидат добра замена за твојата 9800gx2, земи 5850 или 5870. Да беше поевтина, би ти ја препорачал и GTX460, но сепак нема да видиш голема разлика во перформанси со неа.
А за матична кажи дали сакаш Intel или AMD.
Според порцесорот што го имаш (ако не оверклокуваш) земи си 5850, и да...пиши кој модел е поточно не само дека е QuadПроцесор - Intel Core 2 Quad
Рам - 4 гига 1333 mhz.
хдд - 500 гига
графичка - Geforce 9800 gx2
толку ми текнува моментално
не ми е тука.
ај сеа дајте прихладна матична + графичка.
Кога веќе гледаме за најмоќна у свет графичка тука влага ASUS Ares HD5870 X2 која е монструм и ги шамара сите картички на nvidia па дури HD5970 и згора на се не грее како ниедна од најновите хај енд графички што има простор да се OC... Bad thing - Limited edition....Е зашо Радеон 5870 ко е ништо у споредба со 480ката.