(малце офтопик е ова)
Сеа кажуваш против мојот монитор, а.
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Сум видел Самсунг полоши и подобри, сум видел Асус полоши и не толку подобри. И сите монитори се подесуваат, ќе си го подесиш за да извадиш максимум од него.
Да се подесува, али јачината на боја не се подеусва, бидејќи Самсунг мониторите најчесто работат во друг колор спејс т.е АРГБ (ова не се мењљ)
колор мод, ака - прејаки бои (кои горат) Така што сите ликови од филмовите (пример) најчесто наместо бела умерена боја на лицето ќе изгледаат како да заспале на некој плажа без помада/лосион за сунчање
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Генерално, сите монотори со ТН панели се исто срање, али боите силината на позадинското светло,прејакиот контраст и се разбира цената ги прават Самсунг најпреценетата фирма за обичните т.е. непутатени корисници кои не навлагале во проблематиката и мислат дека името Самсунг гарантира квалитет а уствари не е така! ова се бојата е намерно направено за кога ќе влезеш у продавинца одма да ти падне у очи Самсунг тв/монитор ако ме разбираш, да боде очи.
Веруј ми толку многу ги имам истражувано,кога барав за мене така што сега секоја мана и добра страна им ја знам генерално
фала многу друже за советите
а за Самсунг ќе ти кажам само едно
видов во една продавница имаше поврзано кабелска ТВ на Самсунг и сликата беше катастрофа (на обичен монитор - црт е далеку подобра сликата отколку на тој Самсунг а имаат многу убав дизајн ама џабе)
:salut:
Нема Гајле
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)