Графички карти

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Земи си BenQ или Asus монитор, далеку се посоодветни и полесни на очи од префорсираните Самсунг кои имаат бои како да гледаш цртан филм,нерални прејаки и исто такво позадинско осветлување.
(малце офтопик е ова)
Сеа кажуваш против мојот монитор, а. :D
Сум видел Самсунг полоши и подобри, сум видел Асус полоши и не толку подобри. И сите монитори се подесуваат, ќе си го подесиш за да извадиш максимум од него.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Земи си BenQ или Asus монитор, далеку се посоодветни и полесни на очи од префорсираните Самсунг кои имаат бои како да гледаш цртан филм,нерални прејаки и исто такво позадинско осветлување. Како капак на сето тоа стави ја повисоката цена. Друга работа зашто треба да земеш 5750 е DX11 сите драјвери у иднина ќе се фокусираат за DX11 двете компании Нвидиа и Ати ќе ги оптимизраат најдобрите драјвери за новите игри кои секако ке бидат правени на DX11 основа. За снагата на картицата у новите игри не е баш најдобра но немора све да играш на максимум нели? поготово не кога се работи за лоу/мид енд конфигурација. Постојат и сетинзи во игрите така да земи ја и не се секирај.

Додатен совет, не мењај резолуција (освем онаа природната) на ефтин монитор скоро никогаш! подобро намали го сетингот у играта.

фала многу друже за советите

а за Самсунг ќе ти кажам само едно

видов во една продавница имаше поврзано кабелска ТВ на Самсунг и сликата беше катастрофа (на обичен монитор - црт е далеку подобра сликата отколку на тој Самсунг а имаат многу убав дизајн ама џабе)
:salut:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
(малце офтопик е ова)
Сеа кажуваш против мојот монитор, а. :D
Сум видел Самсунг полоши и подобри, сум видел Асус полоши и не толку подобри. И сите монитори се подесуваат, ќе си го подесиш за да извадиш максимум од него.
Да се подесува, али јачината на боја не се подеусва, бидејќи Самсунг мониторите најчесто работат во друг колор спејс т.е АРГБ (ова не се мењљ) колор мод, ака - прејаки бои (кои горат) Така што сите ликови од филмовите (пример) најчесто наместо бела умерена боја на лицето ќе изгледаат како да заспале на некој плажа без помада/лосион за сунчање :) Генерално, сите монотори со ТН панели се исто срање, али боите силината на позадинското светло,прејакиот контраст и се разбира цената ги прават Самсунг најпреценетата фирма за обичните т.е. непутатени корисници кои не навлагале во проблематиката и мислат дека името Самсунг гарантира квалитет а уствари не е така! ова се бојата е намерно направено за кога ќе влезеш у продавинца одма да ти падне у очи Самсунг тв/монитор ако ме разбираш, да боде очи.

Веруј ми толку многу ги имам истражувано,кога барав за мене така што сега секоја мана и добра страна им ја знам генерално :)

фала многу друже за советите

а за Самсунг ќе ти кажам само едно

видов во една продавница имаше поврзано кабелска ТВ на Самсунг и сликата беше катастрофа (на обичен монитор - црт е далеку подобра сликата отколку на тој Самсунг а имаат многу убав дизајн ама џабе)
:salut:

Нема Гајле :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
... Така што сите ликови од филмовите (пример) најчесто наместо бела умерена боја на лицето ќе изгледаат како да заспале на некој плажа без помада/лосион за сунчање :)
Мене не ми личат така (на мојот монитор)... како и да е, арно е. Сигурно не е лошо.
За крај мала шега

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Не знам дали прашањето е за тука или за помош и совети ама ај да праша :D.

Можеби некој се сејќават на таа стара графичка карта што ја имав gf8500gt шо беше расипана,шо не можев на десктоп да одам,шо ми се исклучвеше сликата од мониторот :D.Гледам на јутјуб како да се поправит графичка карта,и ја матнав врелна :D на 185 степени едно 10 мин и ево за саат време ја пуштам и ок си работит и тоа со флешован биос ,default clock 600mhz,memory 500 i shader 1500.Ја пуштив most wanted на најако и ок си одеше,а порано одма ке ми се исклучеше и ке ми плав екран.Дали значит дека ја пoпрев графичката :D.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Монентално можеби, ако си ги средел стрикно инструкциите, но за долг период тешко.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Монентално можеби, ако си ги средел стрикно инструкциите, но за долг период тешко.
Aбе колку да ја изиграм the saboteur ми е,дека на ати не можит,иначе нека скапвит во кутијата :D.

Член од
17 мај 2010
Мислења
6
Поени од реакции
0
HD

Sto mi preporacuvate da zemam za ovaa konfiguracija kakva graficka?
MB-X58UD7
8 GB DDR3
i7 Extreme Edition
e sega da zemam Quadro FX 5800 ili ATI 5980

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
^ А кога лажеш со постов нас, или себе? :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Кај ги најде компонетите што ги наброја горе????

Член од
17 мај 2010
Мислења
6
Поени од реакции
0
da ti kazam edno deka koga imas pari mozes da najdes se
sakam da kazam deka sum podgotven da frlam ako tre ba i 5000 evra za kompijuter

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
da ti kazam edno deka koga imas pari mozes da najdes se
sakam da kazam deka sum podgotven da frlam ako tre ba i 5000 evra za kompijuter
Според деловите што ги напиша погоре излегува дека не знаеш што правиш. Мој совет е да одвоиш 5-600 евра за компјутер, да се научиш да работиш на него, па после да купуваш машини од 1-2-3000 евра.

Член од
17 мај 2010
Мислења
6
Поени од реакции
0
mene mi trebit kopijuter za tako mi koj rabotit 3D i zato prasvam so bi mu odgovaralo pojke
inaku masinata pogore ke cinit nekade okolu 6500 evra

Kajgana Shop

На врв Bottom