Графити цртани за време на Грчката Граѓанската војна

• Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување
Ф

ФилипМакедон

Гостин
http://www.youtube.com/watch?v=R-LU2hzhgJc 5:13 погледни што пишува на ѕидот :)
Ќути немој да видат Грците,одма ке "преправат" од Илинден во грчко востание,оти Питу Гули е влав,а добар дел од денешните власи се продадоа за бидат "елини-маченици" во Скопја...:)

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Да, да и јас мислам дека денешните Власи се продадоа за да бидат "елини-маченици" во Скопја (што и да ти значи ова), и тоа не добар дел, туку сите до еден. Јас лично не познавам ниеден Влав, а камоли да се дружам со нив (скраја да е) ама еднаш седев у една кафана и наслушнав таков муабет, така да мора да е вистина. As a matter of fact, овие милион Македонци што биле лани у Грчка и остаиле 550 милиони евра , се` се тоа уствари Власи.
Исто како и оние 50.000 Македонци што потпишаа дека се Бугари за да земат државјанство. Се` е тоа влашко масло братче.
Ако ме прашуваш мене ја би ги протерала сите до еден, нека кршат глава, ни ја упропастија оваа наша библиска земја, криви се за сите проблеми во државава.
У пичку матер се изнервирав, сеа се мислам да соберам тајфа и ќе идеме да тепаме Власи по автобуси. Али па тие којзнае дали се возат у автобуси, ко шо се скржави гарант трчаат по автобусот...
По сарказмот што го напиша верувам дека си влаинка,затоа пишав "добар дел" од власите,што незначи дека сите вкупно ... ако те навредив на национална база прими извинување,ако мислиш дека имам омраза према власи грешка си,имам према оние кои се "продаваат" без разлика што националност носи...поздрав и пријатен ден.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.037
Ќути немој да видат Грците,одма ке "преправат" од Илинден во грчко востание,оти Питу Гули е влав,а добар дел од денешните власи се продадоа за бидат "елини-маченици" во Скопја...:)
Хаха добар уловен момент :) Секоја чест за Васко Ефтов знае да направи емисија на место :) Малку надвор од тема но нивни најголеми маченици во поновата историја се http://www.youtube.com/watch?v=JNYEVsLkuag Тасос Исак и Соломос Соломоу ( Кипар )

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Васко Ефтов е еден од најголемите глупаци и титови верни следбеници во македонскиот медиумски простор, тешко си на тој што таквите како него му се извор на информации за било што, а посебно за историја.

Назад на темата

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612

На последнава:
Македонците раководители за време на граѓанската војна во Грција држат состанок со македонскиот народ во егејскиот дел на Македонија под сликите на Гоце Делчев и Јане Сандански

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.266
Некако, не ја гледам сликата од Тито? Нели Тито не создаде? Каква е оваа неблагодарност? :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom