Да.Можи со лична карта да се врви ? Треба да одам за некој ден, а пасошот ми истече пред една недела и немам време да извадам друг.
Aко имаш лична карта - нема врска, лична карта можеш да извадиш со мислам 16 годишна возраст а на таа веќе не ти треба ни дозвола од родител - старател за да патуваш како на пример кога имаш 14, на 14 годишна возраст можеш да си извадиш пасош но не можеш да патувааш сам преку границаИма врска тоа што немам 18?
Уште месец и 18 сум, фала у секој случајAко имаш лична карта - нема врска, лична карта можеш да извадиш со мислам 16 годишна возраст а на таа веќе не ти треба ни дозвола од родител - старател за да патуваш како на пример кога имаш 14, на 14 годишна возраст можеш да си извадиш пасош но не можеш да патувааш сам преку граница
Neznam dali kje ti vredi mislenjevo, oti odamna si prasal, ama eve kje napisam za ako na nekoj drug mu treba.dali moze i za crna gora so licna karta ili mora pasos
Пред 2 години неможеше, мислев дека уште е така. Знам многу луѓе прашуваа, со сигурност 100% знаев дека само преку Албанија може.И преку Косово може со лична карта.
Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk
Пред 2 години неможеше, мислев дека уште е така. Знам многу луѓе прашуваа, со сигурност 100% знаев дека само преку Албанија може.
Ама добро, сепак законите се менуваат а и 2 години не е малку