Ibrakadabra
Wimoweh, wimoweh...
- Член од
- 17 јуни 2007
- Мислења
- 1.672
- Поени од реакции
- 790
А јас кажав негде дека C1-от е најубав на цел свет? Градско ауто не ми треба мене да ми троши 8-9-10 литри, сфаќаш?Точно така. Ама тебе нити те тера некој да го купиш мојот ник, нити те убедува дека е најубав на свет. Јас никогаш не би возел такво - жаба стапната - ито не една, туку 3 возила јаце на јајце - Пежо, Цитроен, Тојота...
Ок де, мене ме заболе стојко ти дали би возел или не би возел “жаба стапната“ или би одел пешки. За вкус не се дискутира, така да напињаш малце. Ја сакам еклер ти сакаш баклава, крај на муабетот. А кој што јаде/вози, секој со својата мака.
--- надополнето: 2 септември 2012 во 20:21 ---
Скопје - Штип - Кочани - Берово - Струмица - Валандово. На рамно 300км, до горе беше наполнето кога тргнав.Ajde be,ama samo na papir. Drugarce ima pego 207 ista masina vo grad mu troši 7 litra na otvoreno 4.5-5 i toa ne go gazi.
Во Валандово на бензинска собра за 11,17 литри. Ти израчунај колку е.
Што да ти кажам, како сакаш да ти докажам? Ела, ќе возиме...
--- надополнето: 2 септември 2012 во 20:25 ---
Три Цитроени имаме дома, C1, C3 и C4.и како задоволен од C1 проблеми некои и трошоци за одржување, пошто знам неколку другари имаат француски коли ама за одржување и делови изгор скапи ама не се откажуваат француско мека вожња си сакат
C3-ката имаше најголеми проблеми, бош пумпа се заеба, мењач после некое време и слично. Средија тоа, под гаранција додека беше.
За другите 2 не сме имале проблеми некои посебни. Се наоѓаат делови, не мора све да праиш у Автонова или Цилаз, си има и други продавници.
Конкретно пред ден - два делови што коштаат у автонова 16.000, ги најдовме истите за околу 3500. Разлика боли глава.