Градежен факултет

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
you sir just made my day :)
јас немам проблем со математика :D сите 5, 4години ама слободно цртање баш и не ми е добра страна.. би можел ли јас да успеам на факултетов?
Напомена: Потребно е пред да се запишите на овој факултет да се снабдите со добро функционални бубрези и неколку пара (поточно колку семестри имате толку бубрези би ви биле потребни)...многу нерви кога те заебаваат и те прават на очи будала дека си паднат иако гледаш дека не ти го прегледале воопшто напишаното :mad:
Цртање зависи од смерот али во глобала не е некоја голема филозофија повеќе физиката би ти играла улога и математиката и нормално голема желба за учење инаку си го обрал бостанот.

Член од
11 јули 2013
Мислења
19
Поени од реакции
1
Напомена: Потребно е пред да се запишите на овој факултет да се снабдите со добро функционални бубрези и неколку пара (поточно колку семестри имате толку бубрези би ви биле потребни)...многу нерви кога те заебаваат и те прават на очи будала дека си паднат иако гледаш дека не ти го прегледале воопшто напишаното :mad:
Цртање зависи од смерот али во глобала не е некоја голема филозофија повеќе физиката би ти играла улога и математиката и нормално голема желба за учење инаку си го обрал бостанот.
не е воопшто тоа проблем или па констуирање со линијари.. само ме плаши приемен што учествува со 40%,каде има цртање со што може да испадне џабе петките :)

Член од
11 јануари 2012
Мислења
78
Поени од реакции
22
не е воопшто тоа проблем или па констуирање со линијари.. само ме плаши приемен што учествува со 40%,каде има цртање со што може да испадне џабе петките :)
Нема приемни на градежен, без гајле биди.

Член од
11 јануари 2012
Мислења
78
Поени од реакции
22
Архитектурата се занимава со стилот, дизајнот, изгледот, формата, обликот и такви ствари, додека градежникот пристапува од технички аспект, начин на градба. На архитектура имаш повеќе цртање, на градежен повеќе техника, јакост, материјали, статика, динамика.
Ако си уметник во душа, а не сакаш многу да се замараш со математика, физика и слично, подобар избор ти е архитектура, ако е обратно- градежен.

Член од
11 јули 2013
Мислења
19
Поени од реакции
1
Ако си уметник во душа, а не сакаш многу да се замараш со математика, физика и слично, подобар избор ти е архитектура, ако е обратно- градежен.
добро а дали може да ми објасниш дали спаѓаат по истиот факултет објект или слично зошто сите ми викале дека е исто а пробував да најдам по интернет и неможам да се снајдам баш

Член од
11 јануари 2012
Мислења
78
Поени од реакции
22
добро а дали може да ми објасниш дали спаѓаат по истиот факултет објект или слично зошто сите ми викале дека е исто а пробував да најдам по интернет и неможам да се снајдам баш
Истиот објект е. Различни факултети.

Член од
11 јули 2013
Мислења
19
Поени од реакции
1
Истиот објект е. Различни факултети.
еј извини што ти доасаѓам имам само едно прашање.Дали може да ми кажеш што се катедрите? на пример еве на конструктивна насока има катедри

Член од
13 јули 2011
Мислења
6
Поени од реакции
1
Колеги, јас сега ќе запишувам трета година на Градежен факултет, во државна квота сум на патишта и ж. Сакам да се префрлам на конструктивна. Ги исполнувам условите за префлување, меѓутоа незнам дали промената на насоката би значело и премин во квотата со кофинансирање, да не знае некој?:)

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.377
Поени од реакции
12.804
Колеги, јас сега ќе запишувам трета година на Градежен факултет, во државна квота сум на патишта и ж. Сакам да се префрлам на конструктивна. Ги исполнувам условите за префлување, меѓутоа незнам дали промената на насоката би значело и премин во квотата со кофинансирање, да не знае некој?:)
Мислам дека не,но за секој случај прашај си во студентски прашања. :)

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134

Јас се префрлив од една насока на друга, бев во државна квота и ме префрлија во кофинансирање.

Член од
13 јули 2011
Мислења
6
Поени од реакции
1
Јас се префрлив од една насока на друга, бев во државна квота и ме префрлија во кофинансирање.
Аха.. А тие што се условите: нели да ги имаш положено сите испити од прва и втора и да имаш 8 просек вие ги имавте исполнето или?

Kajgana Shop

На врв Bottom