- Член од
- 5 ноември 2010
- Мислења
- 4.841
- Поени од реакции
- 3.873
и тоа што викаш....зарем си ги видел некогаш нив хумор да направат на "нивна сметка", во случајов на религијата?
и тоа што викаш....зарем си ги видел некогаш нив хумор да направат на "нивна сметка", во случајов на религијата?
Па да,ама 31 декември и слични датуми како што е 31 декември кога тоа се прави повеќе од вообичаено е повод да се предупреди на штетноста.Сериозно? Сериозно?
За ова не е потребен 31 декември. Ова и секој обичен ден го прават сите меѓу кои и муслиманите.
значи утре, ние од атеистичката организација да исполепиме плакати каде атеист (пример хокинг) ги мава по глава другите (читај оџи, попови, монаси, ....) дека појма немаат дека една год е 365 дена, а не како што пишува во нивните книги? или пак христијанин како казнува со прислилно слушање на молитви за спас на нивната душа?Не е тоа Мухаммед, не мешајте баби и жаби.
и веќе реков дека сликата е невкусна,не ме цитирајте по 100 пати спомнувајќи ја сликата.
Си немаме ние проблем со тие во џамија,ова е за тие што не доаѓаат во џамија,тие до кои не стигнува пораката од џамија а се сметаат себеси за муслимани.
Може некој ќе си стави прст на чело и ќе размисли.
аман бе човек,читаш што пишувам??значи утре, ние од атеистичката организација да исполепиме плакати каде атеист (пример хокинг) ги мава по глава другите (читај оџи, попови, монаси, ....) дека појма немаат дека една год е 365 дена, а не како што пишува во нивните книги? или пак христијанин како казнува со прислилно слушање на молитви за спас на нивната душа?
агресивно е и не пробивај да го замачкаш и ублажиш теророт од тој плакат
Тоа ти се уствари квази верници. Во Македонија такви ги има со лопата да ги ринеш (и од двете религии). Само не знам зошто се трудите да пратите порака до нив кога они уствари се активираат само за ширење национализам. Дали со сликава индиректно повикувате луѓе на ширење национализам?Си немаме ние проблем со тие во џамија,ова е за тие што не доаѓаат во џамија,тие до кои не стигнува пораката од џамија а се сметаат себеси за муслимани.
Може некој ќе си стави прст на чело и ќе размисли.
Се согласувам дека ги има со лопата да ги ринеш.Тоа ти се уствари квази верници. Во Македонија такви ги има со лопата да ги ринеш. Само не знам зошто се трудите да пратите порака до нив кога они уствари се активираат само за ширење национализам. Дали со сликава индиректно повикувате луѓе на ширење национализам?
Повеќе од вообичаеното на 31 декември? Или не си излегол од дома или живееш на марс, трето нема.Па да,ама 31 декември и слични датуми како што е 31 декември кога тоа се прави повеќе од вообичаено е повод да се предупреди на штетноста.
ок, ај да ја баталиме сликата и задржиме на тоа што ти сакаш. верниците!!! ако на некој му избегала верата, ...... потребно е агресивно агитирање за истата? да земеме сега и по радија и телевизии да агитираме? исто сега да земат и христијаните да го прават пошто многу луѓе се одалечиле од стадото? пошто и христијанството го пропагира тоа, да не се претерува со некои работи, забрането пиење, разврат, ...... и тоа да ти го бута под нос. ќе ти биде по ќеф? НЕ, нели? така и мене и тоа и ова ми смета, а и на многу други. тие проблеми што си ги имате внатре во џамијата се само ваши. ете уште еден пример како ми е нарушен мојот мир и спокојството од исламот.аман бе човек,читаш што пишувам??
сликата е невкусна,непотребна итн итн.
ама пораката е: ОДЛИЧНА,ГЕНИЈАЛНА,ВО ПРАВО ВРЕМЕА итн итн.
така да,не ми ја набивај на нос сликата.
Излегувам од дома ама не излегувам на места кај што се пие алкохол и слично.Повеќе од вообичаеното на 31 декември? Или не си излегол од дома или живееш на марс, трето нема.
Ало дедо мраз не постои како прво, исто како што не постои ни твојот алах, знам дека ти тоа неможеш да го сватиш, али јебига и маливе деца покасно свакаат дека дедо мраз не постои...е сега каде е штетата од оваа порака, дедо мраз во македонија е македонец, значи дека истиот не постои и рандом личности се маскираат како дедо мраз, а поракава вика пукни му го носот на дедо мраз, муслиманите имат мозок на ластовичка и ете ти инциденти утре низ шеријатските делови на Скопје,Се согласувам дека ги има со лопата да ги ринеш.
Се трудиме,затоа што сакаме пораката да стигне до секој муслиман и да размисли.
национализам,познато е на форумов дека презирам било каков вид на национализам и не ме интересира ништо поврзано со национализам од било која страна.
а и не гледам како сликава би повикувала на национализам,дедо мраз не е македонец
или е?![]()
како може да ти е нарушен твојот мир ако оваа порака воопшто не е упатена до тебе и воопшто не те засега тоа што е и во пораката па и во сликата бидејќи се декларираш како атеиста.ок, ај да ја баталиме сликата и задржиме на тоа што ти сакаш. верниците!!! ако на некој му избегала верата, ...... потребно е агресивно агитирање за истата? да земеме сега и по радија и телевизии да агитираме? исто сега да земат и христијаните да го прават пошто многу луѓе се одалечиле од стадото? пошто и христијанството го пропагира тоа, да не се претерува со некои работи, забрането пиење, разврат, ...... и тоа да ти го бута под нос. ќе ти биде по ќеф? НЕ, нели? така и мене и тоа и ова ми смета, а и на многу други. тие проблеми што си ги имате внатре во џамијата се само ваши. ете уште еден пример како ми е нарушен мојот мир и спокојството од исламот.
а која корист од тебе што постоиш ако си глуп ко труп?Ало дедо мраз не постои како прво, исто како што не постои ни твојот алах, знам дека ти тоа неможеш да го сватиш, али јебига и маливе деца покасно свакаат дека дедо мраз не постои...е сега каде е штетата од оваа порака, дедо мраз во македонија е македонец, значи дека истиот не постои и рандом личности се маскираат како дедо мраз, а поракава вика пукни му го носот на дедо мраз, муслиманите имат мозок на ластовичка и ете ти инциденти утре низ шеријатските делови на Скопје,
Вест: дедо мраз набиен на колец од група вахабии
Дали знаеш колку јавни куќи има низ западна Македонија, кој се газди на тие локали и од која религија се гостите кои ги посетуваат тие локали? Дали знаеш од која религија се газдите на казината и коцкарниците низ зап. Македонија и кои се најчестите гости во тие локали? Дали знаеш на која религија припаѓаат дилерите на дрога низ тетовско? Зошто никогаш и никаде немам видено плакати кои повикуваат муслиманите да се оттргнат од курварлук, дрога, пијанчење, коцкање, расипништво??? А вие сте се фатиле за една елка и дедо мраз ко тие да се поштетни од дрога, курварлук, коцка. Смешен си.Блуд,неморал,алкохол,тепачки,инциденти,токсикологија и празен џеб.
Ахм значи датумот е проблем а не штетните работи кои ги има дури и повеќе во останатите 364 дена.Излегувам од дома ама не излегувам на места кај што се пие алкохол и слично.
Муабетот ми е 31 дек. е само повод за да се упати пораката,а не дека во други денови се пие помалку или повеќе.
прво, ова е секуларна држава и забранети се верските агитирања!!!како може да ти е нарушен твојот мир ако оваа порака воопшто не е упатена до тебе и воопшто не те засега тоа што е и во пораката па и во сликата бидејќи се декларираш како атеиста.
ако на некој му избегала верата јас сум должен да го предупредувам и опоменувам дека му избегала верата.
ако скопско може да направи милион реклами со кои ќе го труе народот со алкохол,или родео толку реклами на цигарите итн итн зошто оваа една пропаганда,која е и од корист. да не биде подржана ако ја баталиме сликата.
1 човек да ја послуша и сфати пораката од оваа пропаганда,1 случај на токсикологија помалку.
и како тоа тебе оваа слика ти го нарушува мирот,а мене милион реклами од скопско не ми го нарушуваат мирот?