Голема офанзива на турската армија откако Курдите убија 13 војници и прогласија автономија

Статус
Затворена за нови мислења.
M

.:makedonec:.

Гостин
Kako prvo koj faktor ste vie, ta da e prijatel ta ne, ama toa e vo korist za Makeodnija, a ne na Turcija, Makedonija ima potreba da ostane prijatel so Turcija, ama Turcija nema potreba da ostane prjatel so Makedonija ili so Zimbabve..

A kako vtoro, sto ke kazes za ova?? Cim pocnavme so provokacii

OK,aj malce konta,

A sto ke kazuvas za ova ?

http://mk.wikipedia.org/wiki/Голема_Албанија
Не е точно Македонија нема потреба од Турција ..... иако е побогата Турција сепак таа треба да бара европски пријатели ако сака во европска унија да влези таа треба да бара да се спријателува со христијаните и да учат да живеат на христијански начини ....Македонија може некогаш ќе влези во ЕУ ама Турција НИКОГАШ .......... и како второ не се тоа никакви провокации ....ТОА СЕ НЕПОБИТНИ ФАКТИ !!!

S

Sagan

Гостин
Kako prvo koj faktor ste vie, ta da e prijatel ta ne, ama toa e vo korist za Makeodnija, a ne na Turcija, Makedonija ima potreba da ostane prijatel so Turcija, ama Turcija nema potreba da ostane prjatel so Makedonija ili so Zimbabve..
Македонија треба да се варди од една Турција која за башбакан има дволичен исламист кој повикува на формирање на палестинска држава, а е против курдска.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723

A kako vtoro, sto ke kazes za ova?? Cim pocnavme so provokacii

OK,aj malce konta,

A sto ke kazuvas za ova ?

http://mk.wikipedia.org/wiki/Голема_Албанија
за ова ќе ти кажам дека е офтопик ... значи не е тоа тема на муабет .....

S

Sagan

Гостин
cncn PKK e teorosticka organizacija za SAD,EU,Rusija Kina,i za site od Obedineti Nacii. Ti ke gi podrzuvas kurdite:)
Јас го поддржувам курдскиот народ, како и секој друг народ.
Кај спомнав курдска работничка партија?

Пак не одговори: со кое право турската армија навлегува на туѓа територија за да убива некого?

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
за ова ќе ти кажам дека е офтопик ... значи не е тоа тема на муабет .....
Jas ti odgovoriv ubavo ama ti gi skokas postovite, evo ti uste ednas

Pa i jas isto velam, bez provokacii, zatoa sto sekoja zemja ima slabi tocki, jas kako Turcin sum navreden so ovie postovi i so ovie geografski karti, mislam deka ne dolikuva vakvi postovi i vakvi karti da se postira na forumot, bidejki Turcija e golem prijatel na Makedonija, pozadi grb ne e uba rabota da se udira,pa makar toa da bide i preku makedonskite forumi, vo turskite forumi ne se postira kartite na Golema Albania, protiv Makedonija i Srbija...
Taka da ocekuvam Moderatorite da reagirat,vakva geografska karta da se postirase od nekoj novinar,do sega Turskata ambasada ke imase reagirano.. Vakvi karti od tipot na Kurdistan,Golema Albanija,ili pak Golema Srbija treba da se zabrani od moderatorite.
--- надополнето: Oct 22, 2011 11:58 PM ---
Јас го поддржувам курдскиот народ, како и секој друг народ.
Кај спомнав курдска работничка партија?
So ova gi podrzuvas Teroristite, site Kurdi od Turcija ne se za PKK...

Toa e isto ko da gi imas podrzano grupata na AL-Kaida, zatoa sto i tie se megunarodna teroristicka organizacija..

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Jas ti odgovoriv ubavo ama ti gi skokas postovite, evo ti uste ednas

Pa i jas isto velam, bez provokacii, zatoa sto sekoja zemja ima slabi tocki, jas kako Turcin sum navreden so ovie postovi i so ovie geografski karti, mislam deka ne dolikuva vakvi postovi i vakvi karti da se postira na forumot, bidejki Turcija e golem prijatel na Makedonija, pozadi grb ne e uba rabota da se udira,pa makar toa da bide i preku makedonskite forumi, vo turskite forumi ne se postira kartite na Golema Albania, protiv Makedonija i Srbija...
Taka da ocekuvam Moderatorite da reagirat,vakva geografska karta da se postirase od nekoj novinar,do sega Turskata ambasada ke imase reagirano.. Vakvi karti od tipot na Kurdistan,Golema Albanija,ili pak Golema Srbija treba da se zabrani od moderatorite.
--- надополнето: Oct 22, 2011 11:58 PM ---

и јас сега пак убаво ќе ти одговорам контрирај му бе на ван дер хајтс он си има такво размислување дека треба да има сецесија или вотевр некоја автономија на курдите кажи му зошто не треба не да ми збориш тука за голема албанија

S

Sagan

Гостин

Toa e isto ko da gi imas podrzano grupata na AL-Kaida, zatoa sto i tie se megunarodna teroristicka organizacija..
Давам поддршка секој народ сам да определи дали ќе живее во сопствена држава. Знам дека си го поддржувал VETËVENDOSJE!, и си славел независност, нели?
Терористи, било да се македонски, албански или курдски, се криминалци.

Но, не смее да се заборави еден факт:
Гемиџиите за Османската империја беа терористи. За Македонија се херои.
УЧК за Србија беа терористи. За албанските Косовари се херои.
Исто е и со КРП.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Не е точно Македонија нема потреба од Турција ..... иако е побогата Турција сепак таа треба да бара европски пријатели ако сака во европска унија да влези таа треба да бара да се спријателува со христијаните и да учат да живеат на христијански начини ....Македонија може некогаш ќе влези во ЕУ ама Турција НИКОГАШ .......... и како второ не се тоа никакви провокации ....ТОА СЕ НЕПОБИТНИ ФАКТИ !!!
Odi be setaj, po glupo od ova nemam citano do sega, koi hristijani?? Katolici ili Pravoslavni?? Ako e za pravoslavni, ne ve priznavaat u opste kako zemja i kako nacija, so Srbija imate problemi zaradi crkvata, so Grcija imate problemi zaradi identitetot,so Bugarija da ne gi naveduvam koi problemi si gi imate//... Dosta ne me vagaj od kontakt, si tresis ko zelen..

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Odi be setaj, po glupo od ova nemam citano do sega, koi hristijani?? Katolici ili Pravoslavni?? Ako e za pravoslavni, ne ve priznavaat u opste kako zemja i kako nacija, so Srbija imate problemi zaradi crkvata, so Grcija imate problemi zaradi identitetot,so Bugarija da ne gi naveduvam koi problemi si gi imate//... Dosta ne me vagaj od kontakt, si tresis ko zelen..
Поларис,прв пат да се сложувам со тебе во нешто..

И уште нешто,Античките лепотани на ВМРО-ДПМНЕ секогаш ќе играт вакви игри позади грб на Турција,Грција и САД..
Заради тоа Турција не треба да се замеша на преговорите за името, затоа што неможе да се постигне компромис, овој Ердоган ги подржува Вмровците околу спорот за името со Грција.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Поларис,прв пат да се сложувам со тебе во нешто..

И уште нешто,Античките лепотани на ВМРО-ДПМНЕ секогаш ќе играт вакви игри позади грб на Турција,Грција и САД..
бреееј од личниот став на еден човек направивте официјална државна политика...легендарно .. :D

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
бреееј од личниот став на еден човек направивте официјална државна политика...легендарно .. :D
Не бре нема врска..

Јас реков дека Турција не треба да се замеша на преговорите за името, затоа што неможе да се постигне компромис, овој Ердоган ги подржува Вмровците околу спорот за името со Грција.

S

Sagan

Гостин
... овој Ердоган ги подржува Вмровците околу спорот за името...
Тешко е да се спомене името на поробувачот.
Обично, секој сака да ги заборави лошите моменти од сопствената историја.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Polaris и ти се понашаш како да не си од Македонија... па нели гледаш што се случува во нашата земја а и на форумов. Албанци, Бугари и шугавиов "реален грк" над мене си тролаат колку сакаат против Македонија и никому ништо, не па за Турција ти се засекира некој тебе.... жал ми е ама работите се отидени ептен и не очекувај некој на форумов да ја брани нашата позиција сите се веќе избегани од тука а тие од нас што се останати поради некоја носталгија веќе и немаат волја да ги објаснуваат работите по кој знае кој пат. Да, во нормални услови би требало да се избришат мислењата на сите оние кои се против оваа држава и интересите на нејзините сојузници особено таков сојузник како Турција.

M

.:makedonec:.

Гостин
Е за овоа се добива БАН бе младо момче како прво пошто ми ја навредуваш верата и кењаш со ти твој вехабистички идеи за тоа кој чира вера признавал а кој не признавал ти да си живееш во Турција ако толку си ја сакаш шо мајка бараш тука или си лижач по улиците и се понашаш во живо као пизда а на интернет си командос ....остај ти тоа дали нас србите црква не ни признавале или незнам што ние сме христијани и такви ќе останеме а шо се однесува до темата ако Турција има 72 000 000 народ од кои 15 000 000 се курди нема теорија да ги задржи тие 15 М да не си добијат или автономија или крај краева да бидат у федерација со Турција во спротивно тоа ќе биде кланица ....јес дека се 4 спрема 1 али неможеш дака лесно да уништиш и да одвикнеш од нешто 15 милиони истомисленици , може испоубија 1 и пол милион ерменци ама за со курдите ќе ги боли глава ...ерменците се по мирен народ барем од мое персонално знаење ....може се борбени ама не се агресивни а курдите се бетер и од турците по лудории (додуша денешниве турци повеќе ми личат на луксембуржани али нема везе ) ..и дај не бити толку агресивен и не се прај паметен ...и ја можда сакам Македонија да биди од дебар до Благоевград и од Крива Паланка па до Јанина ама нема ете си живееме на 25 000 км2 и толку нема појќе .... и така и турците ќе си зборат ќе си праат ама ќе дојде ден кога ќе нема да смеат ни да погледнат на курдска територија !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom