Гневни корисници на Blizoo во салон (видео)

Дали сте задоволни од дигиталната платформа на "Близу"

• Вкупно гласачи
    76
Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Кабловскиот оператор "Близу" ги губи своите корисници поради непрофесионалноста и лошата понуда на дигиталната телевизија. Корисниците кои се обврзани со договори велат дека тие кога ги потпишале договорите програмската понуда била сосема друга. Ги содржела 5-те канали "PPV" филмски канали, како и хрт 1 и уште 15 други канали кои сега не се во програмската понуда. Корисниците исто така веќе една година ги бараат и спортските канали "Sportklub" и Sportklub+" но надлежните од компанијата остануваат неми. На 30.01.2012 година населбата К.вода остана без услугите на "Близу" повеќе од 12 часа.Корисниците од населбата Ѓорче Петров тврдат дека многу често остануваат без интернет и без останатите услуги на "Близу".Големиот револт може да се забележи и на нивниот официјален Фејсбук профил: http://www.facebook.com/blizoo.mk
Во прилог ви доставувам видео кое би го објаснило горенаведениот текст:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Брука жива се, Спорт Клуб никогаш нема да стават, ги најавуваа интернет и дигиталните пакети како кој знае што, а уствари излегоа со иста понуда како и CableTel, но полошо.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Ај бе шо се криви тие шо работат? Да ти еб*м културата.
Иначе имаат таму една коњеста неуслужлива.
И задоволен сум засега :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.887
Чим сте потпишале договор сега нека ве дупат како оние од ОНЕ спорт клуб и спорт клуб + со доплата инаку нема :pos:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Чим сте потпишале договор сега нека ве дупат како оние од ОНЕ спорт клуб и спорт клуб + со доплата инаку нема :pos:
Нека има доплата, радо би ја платил. Тие ни со одговор не не услужуваат.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Нешто слично се случуваше во трговски кога потпишував договор, имаше редица, дошле сметки да платат и таа им рече дека може и у банка тоа, и почнаа да и се дерат како смее она така лол. Ебате луѓето.

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Абе таман ми е мене, неограничен нет, симињам филмови како јуткав, имам од тоа пакетот три во едно:icon_lol: А за тоа што нема спортски канали нема, многу се имам завртено на ТВ за да гледам фудбал ако ми се гледа утакмица си пуштам на атдхе и готоо;)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.728
ја кај другар eurosport не можев да најдам lol
нешо ја нема ставено он или.. ?

p.s. psy, знам дека собра мн лајкови со украдената слика од edward norton али не претерувај :)

Член од
27 април 2011
Мислења
2.312
Поени од реакции
3.092
Па сигурно дека ги губи , интернет немам 90% од времето од кога се ребрендираа а и сликата е катастрофа .

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.887
Нека има доплата, радо би ја платил. Тие ни со одговор не не услужуваат.
Никој не ве моли да потпишете договор и тоа на две години, имаат право да ја менат листата на канали тоа треба да го прочитате пред време ;)
Ве привлекува брзината и лимитот на интернетот па мора и тв да имате од кај нив али тоа мора едно да фали а гледам сега нудат и фиксна тел за 0 ден ставите па ќе видете какви прекини имаат. ;)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Од интернетот задоволен, од ТВ ИЧ. Ама за 500 ден ок е вести да се гледа доста е. :)

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.546
Поени од реакции
9.457
Незадоволен.

При крајот на последните два месеца не можеше ни спидтестот да ни се лоадира за да измериме колкава брзина имаме. Немаме ни даунлоад/аплоад голем, а во договорот стои дека нетот е неограничен.

М

Мартин`

Гостин
Уште некој месец ми истекува договорот па ќе ги сменам :D
Катастрофа се посебно кога има малку поголемо невреме, по 2 дена нема интернет а и телевизијата е катастрофа.. незнам точно кај ми е договоров да видам што програми ветиле тогаш но секој месец се помалку и помалку програми има. Стварно не ги бива и за месец дена највеќе ќе изгубат +1 корисник (јас).

Па и уште ги гасат телефоните кога има прекин на интернетот, неможеш ни да ги добиеш.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Катастофа се, ама заради тоа што се најефтини сум со нив.

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Леле ви се молам зар е потребно анкета за близоо...

прекрасна услуга... ауууууууу зборови немам... кога ќе им се јавам на телефон абе да ти е милина да си праиш муабет со нив... вемето дали било добро..кабелот дали бил добар..компјутерот дали е добар.. уше за децата да си се прашаме дали ни се добри и едно кафенце да си испиеме...
лажат овие шо викаат дека се непрофесионални и дека си оделе луѓето...

за крај секако.. морам да ги поздравам..
МАМИЧЕТО ВАШЕ У [тиииииииииит] ДА ВИ ГО [тиииииииит] ! :mad::mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom