cYb3rc0re
~ место за реклама
- Член од
- 3 мај 2005
- Мислења
- 914
- Поени од реакции
- 170
Интернет и мултимедија, испит, 10 прашања. Од глупи поглупи. Изборот на одговорите составувани по методологија „селска финта“.
Пример за селска финта: Ако петел снесе јајце на граница меѓу македонија и грција, чиво е јајцето?
а) На Македонија
б) На Грција
в) На петелот
г) На меѓународната заедница
д) Ниедно од наведените
Поврзете го ова со прашања од интернет и мултимедија (што нема врска со тоа), додајте go времето на полагање (10 минути), додајте го фактот дека погрешно одговорено ви одзема еден бод, а точно одговорено дава еден бод, и колку бодови таа оценка, ќе добиете совршено добар рецепт за паѓање на студенти.
By the way, јас добив 8-ка, со сите 10 решени прашања, 1 од нив згрешено (значи 9 точни - 1 грешно = 8).
Ова беше прашањето:
Квалитетот на дигиталното аудио не зависи од .....(не е битно).
а) Да
б) Не
Во учебникот (и тоа го отворив и го најдов одговорот на прашањето) пишува „Квалитетот на дигиталното аудио не зависи од ....“ и јас одговарам под а).
Значи да нема забуна, „Да, квалитетот не зависи од...“ (бар јас така мислев)
Одговорот е „Не, квалитетот не зависи од ....“
Пример за селска финта: Ако петел снесе јајце на граница меѓу македонија и грција, чиво е јајцето?
а) На Македонија
б) На Грција
в) На петелот
г) На меѓународната заедница
д) Ниедно од наведените
Поврзете го ова со прашања од интернет и мултимедија (што нема врска со тоа), додајте go времето на полагање (10 минути), додајте го фактот дека погрешно одговорено ви одзема еден бод, а точно одговорено дава еден бод, и колку бодови таа оценка, ќе добиете совршено добар рецепт за паѓање на студенти.
By the way, јас добив 8-ка, со сите 10 решени прашања, 1 од нив згрешено (значи 9 точни - 1 грешно = 8).
Ова беше прашањето:
Квалитетот на дигиталното аудио не зависи од .....(не е битно).
а) Да
б) Не
Во учебникот (и тоа го отворив и го најдов одговорот на прашањето) пишува „Квалитетот на дигиталното аудио не зависи од ....“ и јас одговарам под а).
Значи да нема забуна, „Да, квалитетот не зависи од...“ (бар јас така мислев)
Одговорот е „Не, квалитетот не зависи од ....“