Гледање во сонцето (sungazing)

D

Daedalus

Гостин
И секако таман ќе си развиете супер муабет, полн со разбирање и совети за тоа како техниката за гледање во сонцето да се практикува правилно и кои се бенефитите од истата кога....тука доаѓаат лошите скептици да го уништат сето тоа објаснувајќи ви дека зјапањето у сонце e екстремно штетно за ретината како што не учеа наставничките во ОСНОВНО.
http://askbrian.blogspot.com/2005/10/why-is-staring-at-sun-bad.html

Исто така овие лоши, злобни и не отвороумни скептици доаѓаат со добронамерен совет да не си правите глупости како што и секој родител го опоменува своето дете кое може да се повреди практикувајќи нешто што не го разбира. Вашиот духовен развиток(условно кажано ментален развиток затоа што лошите скептици не веруваат во концептот на дух) ќе се убрза ако почнете да читате книги, го стимулирате вашиот мозок со проблеми кои ќе го тераат да работи повеќе (играње шах, решавање судоку или пак математички проблеми итн..), спортување и здрава исхрана а НЕ со зјапање у сонце. НЕ, тоа е какано....Ве сака ваш Роџер Бејкон:P

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
И секако таман ќе си развиете супер муабет, полн со разбирање и совети за тоа како техниката за гледање во сонцето да се практикува правилно и кои се бенефитите од истата кога....тука доаѓаат лошите скептици да го уништат сето тоа објаснувајќи ви дека зјапањето у сонце e екстремно штетно за ретината како што не учеа наставничките во ОСНОВНО.

Исто така овие лоши, злобни и не отвороумни скептици доаѓаат со добронамерен совет да не си правите глупости како што и секој родител го опоменува своето дете кое може да се повреди практикувајќи нешто што не го разбира. Вашиот духовен развиток(условно кажано ментален развиток затоа што лошите скептици не веруваат во концептот на дух) ќе се убрза ако почнете да читате книги, го стимулирате вашиот мозок со проблеми кои ќе го тераат да работи повеќе (играње шах, решавање судоку или пак математички проблеми итн..), спортување и здрава исхрана а НЕ со зјапање у сонце. НЕ, тоа е какано....Ве сака ваш Роџер Бејкон:P
:pos: какано...
Судоку бе со судоку да се развиваш ментално ти арен си :P:pos: Порано судоку сум ги правел парче за рекордно време па можам да кажам дека ментално до нив ништо не добив... само изгубено време за бадијала...подобро ке гледав во сонцето па може и астрално ке се проектирав во некој змеј или демон што знаеш ментална работа....:pos: абе фуј тоа какано е...:D
И да ако гледаш во сонцето од сабајле или на зајдисонце не е штетно и тоа е научен факт, од искусто ти кажувам не дека сум го знаел тогаш ова за сангејзингот туку од чиста мира ми било убаво да си го гледам изгрејсонцето и зајдисонцето и сеуште ми е убаво... не дека ги бранам сангејзерине туку ради да не бидам ептен офтопик...
П.С. И ние те сакаме Бејконе...(y):icon_mrgr:

Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.879

ako go zeesh koga ne treba najnormalno oti ke ja ostetis retinata.

probajte, gledajte 9 meseca na zalez ili izgrev pa togas kazete deka ste ostetile nesto, ne vaka samo slivi da se treselo.

D

Daedalus

Гостин
:pos: какано...
Судоку бе со судоку да се развиваш ментално ти арен си :P:pos: Порано судоку сум ги правел парче за рекордно време па можам да кажам дека ментално до нив ништо не добив... само изгубено време за бадијала...подобро ке гледав во сонцето па може и астрално ке се проектирав во некој змеј или демон што знаеш ментална работа....:pos: абе фуј тоа какано е...:D
И да ако гледаш во сонцето од сабајле или на зајдисонце не е штетно и тоа е научен факт, од искусто ти кажувам не дека сум го знаел тогаш ова за сангејзингот туку од чиста мира ми било убаво да си го гледам изгрејсонцето и зајдисонцето и сеуште ми е убаво... не дека ги бранам сангејзерине туку ради да не бидам ептен офтопик...
П.С. И ние те сакаме Бејконе...(y):icon_mrgr:

Сите игри кои те тераат да размислуваш го стимулираат твојот мозок. Без разлика на тоа дали збориме за судоку, решавање математички проблеми или играње шах. Мозокот вежба размислување и способност за категоризирање и побрзо линкување на различни сегменти. Тоа се прави секојдневно и препорачливо е да се прават работи кои се потешки и несовладливи. Ако на пример си вежбал судоку и си стигнал до мастер ниво, наводно треба да почнеш со некој друг пазл што ти е тежок за нонстоп да го тераш мозокот да размислува и да се развива. Ако репетитивно го правиш тоа во што више си напреднал и ти е лесно да го направиш не напредуваш. Без разлика на тоа дали ќе почувствуваш промена (како што луѓето чувствуваат кога ќе доживеат некое квази духовно искуство) или нема, со долгогодишна ментална стимулација, спортување и едукација ти си напреднал ако се споредиш со себеси неколку години уназат. Не е тоа некое вау чувство како што си го замислуваш. Мене од тој аспект ми беше муабетот, не дека судокуто ќе те направи спиритуално препороден.

Друго е да го гледаш изгрејсонцето од романтични или поетски причини а друго е да го гледаш затоа што мислиш дека ќе развиеш некакво си светлосно тело лол.

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
Добро бе ретардирани едни.Толку ли ви е тешко да сфатите?

Јас не практикувам ова ама сакате да ги занемарите позитивните ефекти од сонцето?
Па да ви се мочам на целата ваша наука.Ако некој доктор не истражувал или не дошол до некакво сознание дека ова е добро не значи дека не е добро.

Кажете ми еден доктор или научник кој рекол дека седење пред компјутер е добро? Ама пак седиме.
Седиме зошто ни одговара.

Секој што има некаква придобивка за вас е малоумен или пасибо ефекти се тоа.
Па што кур ве боли вас што е причината,важно е тој/таа да се чувствува добро.

Го прочитавте примерот на дечкото погоре што бил при крај со здравјето и што ова го вратило во живот?
Или тоа не го потврдил ниеден лекар па вас ви е тоа небитно?
Ех бре начитана младино.

Какви само глупи коментари се изначитав не ми се верува.

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
Ова ме интересираше.Ако сонцето изгрева во 6:25 значи сај треба да гледам во интервал од 6:25до 7:25 така ?

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Би сакала да го слушнам вашето искуство ,зимно време сонцето го гледате надвор или преку прозор?боси или со папучи?
Јас немам шанси да го видам сонцето....некако не ми е на видик...треба да излезам на улица!

Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.879
Da, I jas edvaj cekam da pocnam pak, mi fali :)
денес се деси моментот :cuc:
Конечно сонце :)
види ги бе сончеви наркоманишта. па и пред сите се кажуваат ццц :pos:

Би сакала да го слушнам вашето искуство ,зимно време сонцето го гледате надвор или преку прозор?боси или со папучи?
Јас немам шанси да го видам сонцето....некако не ми е на видик...треба да излезам на улица!
зимно време, посебно ако е ладно, наоблечи се убаво пред да гледаш. ако не можеш да гледаш, не гледај. боса надвор не! дома, зависи ако е топло. ако гледаш од дома, обавезно со отворен прозор, никако преку стаклото.

Kajgana Shop

На врв Bottom